MENU
Головна » 2015 » Червень » 23 » Ярмоленко - найкращий гравець сезону в Україні
11:15
Ярмоленко - найкращий гравець сезону в Україні
Чемпіон: «Динамо» Київ
Кияни вийшли на перше місце в прем'єр-лізі після 10-го туру і більше його нікому не поступалися, достроково здобувши своє 14-е українське золото. Їх підсумкове перевага над «Шахтарем», до цього п'ять разів поспіль випереджали «Динамо», склало 10 очок. В очних зустрічах з головними конкурентами - «Шахтарем» і зайняли третє місце «Дніпром» - біло-сині домоглися трьох перемог при одній нічиїй, жодного разу не пропустивши. У команди Сергія Реброва абсолютно краща різниця забитих і пропущених м'ячів (65:12), а також жодної поразки в сезоні - 20 перемог при шести нічиїх.
Фінал кубка: «Динамо» Київ - «Шахтар» 0: 0 (пен. 5: 4)
Основний і додатковий час завершився нульовою нічиєю, хоча обидві команди мали моменти для взяття воріт. У серії 11-метрових удача спочатку посміхнулася "Шахтарю", який після трьох підходів до м'яча вів у рахунку 3: 1. Проте потім 40-річний Олександр Шовковський, який проводив 600-й матч за «Динамо», парирував удар Тайсона, а перекладина завадила забити Ярославу Ракицькому. У підсумку вирішальну спробу реалізував Євген Хачеріді, тоді як Олександр Гладкий не зміг перехитрити Шовковського.
«Для нас це дуже важлива перемога. Ми виграли чемпіонат і хотіли закріпити успіх у Кубку України, - зазначив Ребров. - У серії 11-метрових хлопці показали характер, ну і Шовковський вкотре допоміг команді. Всі молодці! Це заслуга всієї нашої команди! »
Путівки в єврокубки
«Динамо» - Ліга чемпіонів УЄФА, груповий етап
«Шахтар» - Ліга чемпіонів УЄФА, третій відбірковий раунд
«Дніпро» - Ліга Європи УЄФА, груповий етап
«Зоря» - Ліга Європи УЄФА, третій відбірковий раунд
«Ворскла» - Ліга Європи УЄФА, третій відбірковий раунд
Остаточний розподіл має бути підтверджено УЄФА
Кращий гравець: Андрій Ярмоленко («Динамо» Київ) *
Найрезультативніший гравець чемпіонату України за системою «гол + пас» (14 + 12) був визнаний кращим футболістом країни минулого року. Довгий час йому дорікали за те, що з м'ячем він звертається тільки лівою. Останнім часом Ярмоленко цей недолік виправив, відчутно додавши в техніці і швидкісному дриблінгу, що тут же вивело його в розряд потенційних зірок європейського масштабу.
Виконавши свою обіцянку виграти з «Динамо» титул, 25-річний футболіст влітку може покинути рідний клуб. «Я дав слово президенту, що не піду до тих пір, поки ми не станемо чемпіонами. Тепер я відкритий для пропозицій, але це має бути топ-команда, яка ставить перед собою найвищі завдання, інакше немає ніякого сенсу залишати Київ », - сказав Ярмоленко.
За версією UEFA.com
Кращий молодий гравець: Валерій Лучкевич («Дніпро») *
У сезоні-2014/15 чимало молодих українців звернули на себе увагу, але яскравіше всіх дебютував Лучкевич. Оскільки Матеус отримав травму, Мирону Маркевичу потрібно було якось закривати правий фланг, і він дав шанс 18-річному Лучкевич, яким той скористався на всі сто.
Юний футболіст відмінно проявив себе на позиції захисника, але ще краще виглядав у ролі вінгера. Швидкий, витривалий, азартний - брак досвіду Лучкевич, так і не вийшов на поле у фіналі Ліги Європи УЄФА, сповна компенсував самовідданістю і бажанням грати, яке б'є через край. За визнанням партнерів і тренерів, Лучкевич - це не тільки майбутнє «Дніпра», але і збірної України.
Бомбардири: Алекс Тейшейра («Шахтар»), Ерік Бікфалві («Волинь») - 17
Залишив вищий дивізіон: »Іллічівець»
Вийшла у вищий дивізіон: »Олександрія»
Остаточне рішення прийме Федерація футболу України

Джерело - sport.ua
Категорія: Спорт | Переглядів: 222 | Додав: Mr-Jack
Всього коментарів: 0
avatar