MENU
Головна » Економіка

Компанія  «Комо-Експорт» посіла перше місце серед найбільших компаній-експортерів твердих сирів у січні-червні 2015року.

Про це повідомляє аналітична компанія «AR-group».

У рейтинг ТОП-5 серед найбільших компаній-експортерів твердих сирів  за вказаний період увійшли:

«Комо-Експорт» (ТМ «Комо») — частка в загальному обсязі експорту в натуральному вираженні скалала 33%
 «Агропродекспорт» (ТМ «Гадячсир») — 16,5%
 «Мілкіленд У ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 299 | Додав: Panda_killer | Дата: 16.07.2015 | Коментарі (0)

Крім того, 25 млрд доларів США буде отримано через програми МВФ та від країн "Великої сімки".

Уряд України розпочав проводити реструктуризацію боргів, завдяки чому має намір зекономити 15 млрд доларів США. Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час виступу у британському аналітичному центрі з вивчення міжнародних відносин Chatham House у четвер в Лондоні.

"Уряд почав реструктуризацію боргів. Це означає, що приватні кредитори хочуть отримати більше, а ми хочемо заплатити менше. Завдяки реструктуризації боргів ми очікуємо, що вдасться зекономити до 15 млрд доларів США", - зазначив він.

Крім того, зауважив Яценюк, 25 млрд доларів США буде отримано через програми МВФ та від країн "Великої сімки", однак всім у світі відомо, що цих коштів Україні буде недостатньо.

"Які ж інші оп ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 261 | Додав: Panda_killer | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Термін погашення кредиту - 15 років, а пільговий період - 5 років.

Верховна Рада України прийняла проект закону № 0048 «Про ратифікацію меморандуму про спільні наміри уряду України і Федеративної Республіки Німеччина щодо незв'язаного фінансового кредиту в розмірі 500 млн євро на відновлення Донбасу».

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 266 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Згідно з меморандумом, уряд Німеччини має намір надати необхідні гарантії під непов'язаний фінансовий кредит для відновлення загальним розміром 500 млн євро. Кошти будуть залучатися, зокрема, для інвестицій у відновлення і модернізацію інфраструктури регіонів східній частині України в таких сферах: транспорт, енергетика, теплопостачання, енергоефективність, водопостачання та водовідведення, соціальна інфраструктура, відновлення і будівництво житла.

При цьому віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко повідомив, що термін погашення кредиту - 15 років, а пільговий період - 5 років.

Зокрема, за його словами, прийняття даного законопроекту дозволить Україні створити правові підстави для отримання частини незв'язаного фінансового кредиту KfW у розмірі 300 млн євро для фінанс ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 227 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Котирування гривні по відношенню до євро знаходяться на рівні 24,3650 / 24,5260 грн / євро.
У середу, 15 липня, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку до середини торгів встановилися на рівні 22,10 / 22,25 грн / дол., Повідомив УНІАН дилер комерційного банку.

За інформацією співрозмовника агентства, котирування грівнипо відношенню до євро знаходяться на рівні 24,3650 / 24,5260 грн / євро, по відношенню до російського рубля - на рівні 0,3890 / 0,3930 грн / рубль.

За даними Національного банку, середньозважений курс гривні на міжбанку на 12:00 встановився на рівні 22,1518 грн / дол., До цієї години укладено 39 угод на суму 16980000 дол.

Категорія: Економіка | Переглядів: 246 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Україна на минулому тижні скоротила обсяги експорту зернових з морських портів.

Про це повідомляє АПК-Інформ.

У період з 6 по 12 липня ц. р. з морських портів України було поставлено на експорт 320,6 тис. т зернових проти 478,6 тис. т, відвантажених тижнем раніше. Зокрема, пшениці було експортовано 115 тис. т, кукурудзи — 82,7 тис. т, ячменю — 122,9 тис. т.

Лідируючі позиції з відвантаження зернових за вказаний період займають компанія «Нібулон» (101,9 тис. т) і Одеський МТП (91,7 тис. т).

... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 218 | Додав: Panda_killer | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

Міністерство торгівлі США і Торгова палата США будуть одними із співорганізаторів першого американо-українського бізнес-форуму, щоб надати майданчик для діалогу між лідерами американської бізнес-сфери та представниками українського уряду щодо майбутнього двостороннього економічного та торговельного співробітництва.
Про це заявила міністр торгівлі США Пенні Прітцкер, інформує «Інтерфакс-Україна».

«Наша мета зрозуміла - зробити Україну більш привабливим місцем для ведення бізнесу. Адже це забезпечить зростання економіки країни, процвітання робітників і сімей нації, те, що обіцянки неймовірною української революції виконані », - заявила вона.

Міністр торгівлі вважає, що американський приватний сектор повинен грати дуже важливу роль у посиленні та стабілізації українських ринків. Багато компаній, які братимуть участь у цьому форумі, інвестували в Україну.

Інші - можуть бути інвесторами в майбутньому. Всі вони мають знання та досвід щодо кроків, які Україна повинна зробити для поліпшення свого інвестиційного клімату.

«На щастя, українські лідери вже почали робити прогрес - щодо заходів для подолання корупції, підвищення прозорості, реформування регуляторної системи і збільшення впевненості в українському ринку. Потрібно більше заходів, і понеділковий форум - це чудо ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 232 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

Президент України Петро Порошенко готовий ветувати ухвалений парламентом закон про реструктуризацію валютних кредитів.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "1+1", передає кореспондент Укрінформу.

«Закон ще не дійшов до мене, він має бути розглянутий регламентним комітетом, бо багато депутатів написали заяви, що їх картки були у залі, а вони знаходилися поза сесійним залом. Якщо політичного духу у Верховної Ради не знайдеться, аби виправити цю, м ’ яко кажучи, помилку, то я захищу Україну», - сказав Порошенко.

Категорія: Економіка | Переглядів: 255 | Додав: Panda_killer | Дата: 12.07.2015 | Коментарі (0)

 

 

Автомобілі патрульної поліції Києва застраховані відповідно до вимог чинного законодавства на 1 рік.
Про це заявляють в МВС України.

«За умовами договору, складеного 23 червня 2015, між МВС України та СК" Україна ", патрульні автомобілі застраховані на строк 365 днів. Страховий платіж за один транспортний засіб становить 910,1 грн », - йдеться в повідомленні
У відомстві роз'яснили, що автогосподарство ГУМВС України в Києві з урахуванням вимог закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» і згідно закону України «Про здійснення державних закупівель» провело конкурсні торги на предмет закупівлі послуги зі страхування автотранспорту, 300 автомобілів категорії В2, об'ємом двигуна 1,6-2,0., згідно з яким десять учасників подали цінові пропозиції.

За інформацією Моторно-транспортного страхового бюро України (МТСБУ), розмір страхового платежу для автомобілів з об'ємом двигуна від 1601 до 2000 куб.см з урахуванням коефіцієнта К8 складе від 693,41 грн до 1323,78 грн.

За результатами розгляду та оцінки цінових пропозицій, з урахуванням вимог ст. 17 закону України «Про обов'язкове страхування цивільно-правової відпов ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 304 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 10.07.2015 | Коментарі (0)

Керівник новоствореного управління МВС із забезпечення повернення активів, набутих злочинним шляхом, Олена Тищенко заявила, що  заарештували 1,4 млрд дол. екс-президента Віктора Януковича.

Про це вона розповіла в ефірі «5 Каналу».

«Янукович – це частково наш клієнт, тому що частина 1,4 млрд дол., які арештовані по санкціям, оформлена на підставних осіб. Вони якраз підпадають під підслідність МВС», — сказала О. Тищенко.

Керівник закцентувала, що перш за все Управління намагається повернути ті активи, які були виведені з країни особами, щодо яких МВС на сьогодні здійснює слідство. Тобто, активи Фірташа, Курченка, Каськіва, Злочевського та інших.

Категорія: Економіка | Переглядів: 250 | Додав: Panda_killer | Дата: 09.07.2015 | Коментарі (0)

Президент України Петро Порошенко підписав зміни до деяких законодавчих актів України про Національний банк України (НБУ), а саме про розвиток його інституціональної спроможності, а також відповідні зміни до Бюджетного кодексу, необхідні для отримання Україною другого траншу МВФ.

Так, на офіційному сайті ВРУ повідомляється, що відповідні законопроекти -№ 2742 та № 2743 «повернуті з підписом президента 8.07.2015».

Як повідомляв УНІАН, 18 червня Верховна Рада України підтримала у другому читанні і в цілому президентський законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо побудови інституційної спроможності Національного банку України», необхідний для отримання Україною другого траншу в рамках програми з Міжнародним валютним фондом.

За інформацією Національного банку, законопроект передбачає посилення фіскальної незалежності НБУ, підвищення ролі Ради Нацбанку в діяльності регулятора, зміна функцій правління і скорочення його складу, а також визначає особливості взаємодії НБУ з іншими органами влади та страхування професійної відповідальності працівників регулятора.

Також 18 червня парламент прийняв у другому читанні і в цілому президентський законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо побудови інституційної спроможності Національного банку України», необхідний для отримання Україною другого траншу кредиту в рамках програми з Міжнародним валютним фондом.

Зг ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 234 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 08.07.2015 | Коментарі (0)

Москва. 7 липня. INTERFAX.RU - Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив винести на засідання Кабінету міністрів у середу питання про денонсацію угоди з Росією про добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС і заявив, що таке рішення буде прийнято.
«Володимир Васильович (Демчишин, міністр енергетики та вугільної промисловості - ІФ), прошу вас, завтра на рішення уряду - є погодження, немає узгодження - там розберемося, чому півтора місяця не приймається рішення (про денонсацію угоди, - ІФ). За невідкладної процедурою », - сказав Яценюк на колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості у вівторок.

Прем'єр висловив здивування і невдоволення тим, що МЗС півтора місяці гальмує рішення уряду про денонсацію цієї угоди, за допомогою якого «Росія фактично хотіла монопольно захопити кілька енергетичних блоків в Україні».

Влада України раніше заявляли про намір відмовитися від співпраці з РФ при будівництві двох енергоблоків Хмельницької АЕС. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в жовтні 2014 поставив НАЕК «Енергоатом» завдання прискорити завершення будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС з європейськими партнерами.

Україна і РФ 9 червня 2010 підписали міжурядову угоду про співробітництво у спорудженні 3-го і 4-го енергоблоків ХАЕС. Документ передба ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 185 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

Київ готовий забезпечити транзит російського газу в Європу за умови підписання нового тристороннього «зимового пакета», за яким в минулому році Росія надала знижку в $ 100 за тисячу кубометрів газу.
Київ назвав умови, за яких гарантує транзит російського газу в європейські країни. «Минулого року ми підписали тристоронню угоду на рівні Україна-ЄС-РФ про гарантії постачання і транзиту газу, додаток до контракту, цього року ми наполягаємо на такій же схемі», - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи на засіданні колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості (цитата по РБК-Україна).
За його словами, ринкова ціна російського газу - $ 250 за тисячу кубометрів, а «росіяни думають, що вони можуть продавати по 300 і говорити, що вони дають 50% знижки». «Це не знижка, це ринок. Ми торік купували по ринку, і в цьому році будемо купувати по ринку. Ми дотувати російської "Газпром" не будемо », - заявив український прем'єр.

Мова йде про продовження газового договору, більш відомого як «зимовий пакет», який був підписаний 31 жовтня 2014 в ході тристоронніх переговорів у Брюсселі Україною, Росією та Європейською комісією. Його дія закінчилася 31 березня 2015, однак 1 квітня Росія продовжила на три місяці (до 30 червн ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 226 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

У 2016 році в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі очікують зростання економіки на рівні 2% при інфляції 12%
Такі показники містяться у Прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2016 рік та основних макропоказників економічного і соціального розвитку України у 2017-2019 роках, повідомляє «ЄвроПравда», з посиланням на текст відповідного проекту урядової постанови.
Варто зазначити, що показник зростання ВВП не змінився порівняно з очікуваннями початку року, а ось показник інфляції зріс (раніше очікувався на рівні 9%). Номінальний ВВП в 2016 році складе 2262 млрд грн.
Наступного року Мінекономрозвитку також очікує відновлення темпів експорту товарів і послуг — на 7,1%, до $53,87 млрд. Темпи зростання імпорту складуть 7,3% — до $55,45 млрд. Таким чином, профіцит зовнішньої торгівлі складе $1,58 млрд.
Також в 2016 році, в уряді очікують відновлення реальних зарплат (понад рівень інфляції) на 2,3%. Ще на початку року за цим показником очікувалося спад на 0,9%.
Крім того, Мінекономрозвитку підготувало негативний прогноз на 2016 рік. Згідно з ним, економіка продовжить падіння (-0,3%), а інфляція складе 14,7%. Однак при цьому профіцит зовнішньої торгівлі виявиться менше — лише $1,07 млрд. Експорт зросте на 3,8%, до $52,2 млрд, а ім ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 208 | Додав: Panda_killer | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

Українська валюта опустилася до 21,50 за долар.
У понеділок, 6 липня, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку до середини торгів встановилися на рівні 21,20 / 21,50.

Про це УНІАН повідомив дилер комерційного банку.

За інформацією співрозмовника агентства, котирування гривні по відношенню до євро знаходяться на рівні 23,48 / 23,82, по відношенню до російського рубля - на рівні 0,375 / 0,38.

За даними Національного банку, середньозважений курс гривні на міжбанку до 11:30 встановився на рівні 21,4894 грн / дол., До цієї години укладено 8 угод на суму 3640000 дол.

Як повідомляв УНІАН, у п'ятницю, 3 липня, котирування гривні до долара США на міжбанківському валютному ринку до закриття торгів встановилися на рівні 20,99 / 21,03.

Категорія: Економіка | Переглядів: 204 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 06.07.2015 | Коментарі (0)

Так званий «Центральний Республіканський банк» самопроголошеної «Донецької народної республіки» представив власні пластикові картки. Презентацію провів заступник директора Департаменту процесингових послуг і платіжних систем «ЦРЛ» Олексій Сірий.

... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 267 | Додав: Panda_killer | Дата: 04.07.2015 | Коментарі (0)

Українці різко почали здавати банкам валюту із за зафіксованого курсу НБУ. Про це в коментар веб-сайту "Сегодня" заявив президент Українського аналістичного центру Олександр Охрименко, про що говорить eizvestia.com.

НБУ за останні декілька місяців часто повідомляє про те, що об'єм продажу валюти населенням перевищеє об'єм купівлі. Президент Українського аналістичного центру в першу чергу, пояснює це зафіксованим курсом НБУ. "Після того як НБУ зафіксував курс, про що дуже довго благали, декотрі українці заспокоїлися та почали міняти валюту. Приблизно 200 млн дол. в місяць", - повідомляє Охрименко

Однок, по словах експерту, існує і негативна тенденція, яку також потрібно врахувати при розумінні ситуації на валютному ринку. "Лишень за травень банки видали валютних дипозитів на $440 млн, так що нетто в країні поки що мінус"

Категорія: Економіка | Переглядів: 210 | Додав: Panda_killer | Дата: 02.07.2015 | Коментарі (0)

Як повідомляє В. Демчишин  на брифінгу у Києві, розпочинаючи з четверга 1 липня цього року, Україна підійняла ціну на електроенергію для тимчасово окупованого "російського" Криму на більше ніж 14%. 

"Істотно підняли ціну з 1 липня 2015 року до 3,45 руб (1,3 грн) за кВт/год." - сказав Володимир Демчишин

По його словах, раніше, тариф складав 2,99 руб (1,13 грн) за кВт/год.

Категорія: Економіка | Переглядів: 214 | Додав: Panda_killer | Дата: 02.07.2015 | Коментарі (0)

Ввезення електромобілів хочуть звільнити від мита, податків та акцизу.
Відсьогодні, 1 липня, в багатьох сферах економіки України змінюються правила гри, адже набирають чинності окремі зміни до Податкового кодексу, які Верховна Рада ухвалила ще півроку тому. Зокрема, відсьогодні пиво віднесли до категорії алкогольних напоїв. Що це означає, а також про інші економічні новини йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1". КУРСИ ВАЛЮТ Національний банк встановив курси валют на 1 липня. Відучора ціна на іноземні валюти суттєво не змінилася. Долар коштує 21 грн. Євро – 23,50. На "чорному" ринку ціни традиційно вищі. За долар там просять від 22 грн. А один євро обійдеться щонайменше у 25 грн. ВАРТІСТЬ ПАЛЬНОГО Ціни на бензин залишаються без змін. Літр бензину категорії А-95 у середньому по Україні коштує 21,47 грн. Залежно від заправок, найдешевше це пальне обійдеться водіям у 19,45 грн. А от найвища ціна на А-95 сьогодні складає 23,49 грн. Дизельне паливо знову здешевшало і тепер у середньому коштує 19,89. А от газ трохи додав у ціні. За літр газу на заправках просять 8,23 грн. ЗДОРОЖЧАЛА АБОНПЛАТА НА ДРОТОВЕ РАДІО Із 1 липня "Укртелеком" підвищує абонентську плату за дротове радіо на 25-50%. Так громадяни, які сплачували 12 грн на місяць, тепер мусять віддати 15. Для юридичних осіб ціна зросла від 18 до 27 грн. ПИВО СТАЛО АЛКОГОЛЕМ Із 1 липня набувають чинності зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких пиво прирівняли до алког ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 232 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Офіційний курс долара США становить 21 гривню.
Національний банк України установив офіційні курси валют на сьогодні, 1 липня. Зокрема, долар США здешевшав на одну копійку – до 21,00 гривні. Євро втратив у ціні чотири копійки і зафіксувався на рівні 23,50 гривні. Нагадаємо, що в держбюджеті на цей рік закладений долар по 21,7 гривні. А ось останні антирекорди гривня встановила 26 лютого цього року. Тоді долар США злетів до рекордних 30,01 гривні, а євро - до 34,04 гривні.
 

 
Категорія: Економіка | Переглядів: 252 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

США та Куба у середу оголосять про відкриття посольств у столицях своїх країн, повідомив американський високопосадовець на умовах анонімності. Це буде важливим кроком у відновленні дипломатичних відносин між країнами, які були заморожені від 1961 року. США і Куба домовилися нормалізувати відносини наприкінці минулого року. Американський чиновник розповів, що оголошення про відкриття посольств заплановане уранці середи за вашингтонським часом. Наразі не відомо, чи президент США Барак Обама зробить цю заяву, чи це буде повідомлення для преси. Раніше країни оголосили про плани відновити поромне та авіасполучення між країнами. Попри це, громадянам США досі заборонено подорожувати на Кубу.

 

 

Джерело:ТСН

 

 
Категорія: Економіка | Переглядів: 214 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Задачі, які стояли перед "Укроборонпромом" за останні півроку – перевиконані.

Про це в ході інтерв'ю на "5 каналі" заявив Сергій Пінькас, перший заступник генерального директора ДК "Укроборонпром".

"Якщо ми кажемо, що постачання до армії тих чи інших засобів, їжі, одягу – це питання Генштабу ЗСУ та Міноборони. У "Укроборонпрому" – свої завдання. Поставили ми, наприклад, 100 танків для ЗСУ чи ні. Всі задачі, що стояли перед "Укроборонпромом" останні шість місяців - перевиконані", - каже Пінькас.

За його словами, є деякі проблеми з виробництва двигунів – бо не всі комплектуючі до них виробляються в Україні.

... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 217 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Греція сьогодні, 30 червня, може оголосити дефолт. Про це у своєму Twitter з посиланням на свої джерела повідомляє видання The Wall Street Journal.

«Греція не переведе у вівторок транш МВФ, повідомляють офіційні представники в уряді», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виступив у понеділок, 29 червня, з останніми пропозиціями для уникнення дефолту Греції.

У Міжнародному валютному фонді (МВФ), уражені зривом переговорів по новому Європейському пакету фінансової допомоги для Греції, і не будуть надавати додаткову допомогу, якщо греки пропустять платіж 30 червня.Зокрема, директор МВФ Крістін Лагард в інтерв'ю ВВС заявила, що Греція не буде мати доступ до фінансування, поки не розрахується з боргами, якщо не внесе 30 червня оплату в розмірі 1,7 млрд доларів.

Крім того, Лагард повідомила, що переговори з Грецією можуть бути відновлені в тому випадку, якщо Греція покаже, що хоче залишитися в єврозоні. «Якби ми почули рішуче «так, ми хочемо, залишитися в єврозоні, ми хочемо бути її частиною, ми хочемо відновити економіку, ми хочемо стійкості в довгостроковій перспектив», ми б відповіли« давайте спробуємо », - сказала Лагард.

 

Джерело:  ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 238 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Управління з контролю за іноземними активами при міністерстві фінансів США оголосило про набуття чинності нових санкцій щодо російських компаній, повідомляє Lenta.ru.

Відповідний документ опублікований на сайті OFAC. До списку санкцій вперше потрапили "Газпром", "Лукойл", "Транснєфть", "Газпром нафта" і "Сургутнєфтєгаз".

Секторальні обмежувальні заходи забороняють поставки російським нафтогазовим компаніям товарів і технологій, що використовуються для освоєння родовищ вуглеводнів на глибоководних ділянках і арктичному шельфі, а також в сланцевих пластах.

Нагадаємо, що 29 червня уряд Канади розширив список санкцій проти Росії, включивши в нього трьох російських громадян і 14 юридичних осіб, у тому числі ВАТ "Газпром". Санкції були введені проти керівників Євразійського союзу молоді Олександра Дугіна, Павла Каніщева та А ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 178 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

іністр фінансів допускає оголошення технічного дефолту наприкінці липня.
Уже через місяць, наприкінці липня, Україна може "заморозити" виплату боргу іноземним кредиторам через їхнє небажання реструктуризації цих коштів, а також через нестачу грошей у держбюджеті. Така ситуація означатиме, що в Україні настане технічний дефолт. Про це в ексклюзивному інтерв'ю програмі ТСН.Тиждень сказала міністр фінансів Наталія Яресько. – Зарано говорити, що буде, якщо ми не домовимося. Я надіюсь, що якраз ця зустріч на технічному рівні і Міжнародний валютний фонд надасть нам поле, де ми можемо домовитися. Якщо буде потрібно, є цей важіль, він був би використаний, як тимчасовий варіант, який захищає українську економіку, – сказала Яресько. – Ви маєте на увазі можливість призупинення платежів? – Так, призупинення платежів тільки по тій групі зовнішніх зобов'язань, які підлягають реструктуризації. Ніхто нічого не говорить про призупинення інших платежів: чи внутрішніх, чи банківських.
 

– А поясніть, призупинення платежів це дорівнює дефолт чи ні? – Так, це дорівнює технічний дефолт. Але не треба боятися цього слова. Це ніяк не впливає на нашу банківську систему. Воно ніяк не вливає на депозити наших громадян, це ніяк не вливає на грошову одиницю, на нашу гривню. Дехто використовує навмисно, щоб залякати людей, коли цього не потрібно робити. – Але можливе оголошення дефолту – це завжди спричиняє пані ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 208 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 29.06.2015 | Коментарі (0)

Комітет монетарної політики Національного банку України з метою закріплення позитивних зрушень на грошово-кредитному ринку і подальшої стабілізації очікувань рекомендує залишити незмінною облікову ставку 30%. "У разі подальшого зниження інфляційних ризиків перейти до пом'якшення грошово-кредитної політики найближчим часом", - йдеться в рекомендаціях комітету за підсумками його засідання, оприлюднених на сайті регулятора. Члени Комітету зазначили деяке зниження інфляційних ризиків, незважаючи на збереження високих темпів інфляції. Вони нагадали, що інфляція в травні в річному вимірі сповільнилася до 58,4% з 60,9% місяцем раніше. Стримуючий вплив на цінову динаміку відбувалося, в тому числі, за рахунок зміцнення з квітня курсу гривні до долара США і звуження діапазону його коливань, вказав комітет. Він також звернув увагу, що поліпшення ситуації на валютному ринку і стабілізація очікувань сприяли поверненню депозитів у банківську систему: їх обсяг у національній валюті з початку червня збільшився на 1,9%. "Враховуючи стабільність на грошово-кредитному ринку і низький сукупний попит, комітет очікує продовження уповільнення інфляції протягом наступних місяців", - йдеться в повідомленні. Читайте більше тут: Експрес

Категорія: Економіка | Переглядів: 248 | Додав: Panda_killer | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Динаміка обстрілів проросійськими бойовиками позицій сил АТО залишається незмінною. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО. Як повідомляється, впродовж останньої доби російсько-терористичні бандформування 85 разів обстрілювали українських воїнів та мирні населені пункти.

Найбільше від збройних провокацій потерпають населені пункти Піски, Опитне, Красногорівка, Мар'їнка та шахта "Бутовка", які розташовані неподалік Донецька. Там впродовж 27 червня було зафіксовано 45 обстрілів. Зокрема, із забороненої Мінськими домовленостями артилерії. Під вогнем бойовиків залишаються позиції сил АТО на підступах до Маріуполя, а також на Луганщині та Артемівському напрямку. Злочинці постійно б'ють із майже всього наявного в них озброєння, включаючи важку заборонену артилерію й танки. Вже з початку цієї доби окупанти близько 15 разів обстріляли опорні пункти та блокпости українських захисників. Зі 120-мм мінометів і танків вони двічі били по Верхньоторецькому, що на Донецькому напрямку, а на Луганщині - по Золотому.
Вночі кремлівські найманці нанесли потужний артилерійський удар із заборонених гаубиць калібру 152 мм по наших захисниках, які несуть службу неподалік н.п. Дружба. На агресію ворога українські захисники відповідають точними та своєчасними ударами із озброєння, використання якого не обмежене Мінськими угодами.
Джерело:ТСН
Категорія: Економіка | Переглядів: 222 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Тристоронні газові переговори за участю представників України, Росії та ЄС відбудуться 30 червня в столиці Австрії Відні. Про це повідомляє КоммерсантЪ з посиланням на постпреда РФ при ЄС Володимира Чижова. "Наступний раунд тристоронньої міністерської зустрічі відбудеться 30 червня, в останній день другого кварталу у Відні",— сказав він. Чижов зазначив, що українська сторона зацікавлена в продовженні знижки на газ.
 

"Але ви розумієте, що при всій стабільності цього ринку змінюється і загальна ситуація, і світові ціни на нафту. У нас залишаються занепокоєння щодо долі 3-мільярдного кредиту, раніше виділеного Україні. Тут індикатором було 20 червня, коли Україна повинна була виплатити черговий платіж у розмірі $ 75 млн за цим кредитом. Вони сплатили. Тому переговори тривають", - сказав постпред РФ при Євросоюзі. Нагадаємо, Яценюк закликав "Велику сімку" підтримати Україну у газовому протистоянні з Росією.
 
Категорія: Економіка | Переглядів: 171 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 26.06.2015 | Коментарі (0)

Американська інвестиційна компанія Goldman Sachs вважає, що наступного місяця Україна не зможе здійснити платіж за кредитом і оголосить дефолт. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на звіт компанії. Аналітик компанії Ендрю Матені написав у середу, що навряд чи уряд зможе домовитися з кредиторами щодо плану реструктуризації наступного тижня і, ймовірно, оголосить мораторій ще до 24 липня – дати, на яку призначена виплата за купоном. "Україна не здійснить виплату, призначену на 24 липня, і в результаті увійде у стан дефолту", – повідомив він, додавши, що кредитори, скоріш за все, не приймуть запропонований Україною план реструктуризації боргу. Видання нагадує, що Україна просила списати 40% загального боргу і купити її нові облігації під забезпечення майбутньої економічної діяльності. Також Bloomberg додав, що наступного тижня міністр фінансів Наталія Яресько зустрінеться з інвесторами у Вашингтоні. Після трьох місяців переговорів кредитори, які володіють $9 млрд зовнішнього боргу України, все ще відмовляються від умов уряду. Як відомо, раніше чиновники МВФ прийняли попереднє рішення, згідно з яким визнали борг України перед Росією у розмірі $3 млрд державним, а не приватним. Це означає, що Київ не зможе відкласти його погашення і ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 230 | Додав: julia--1999 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Якщо нардепи ВР не приймуть необхідні рішення до кінця червня, то 1,5 млрд доларів Україна не отримає.

Про це повідомив директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фан.

Світовий банк вимагає ухвалити закони щодо заборони на встановлення тарифів нижче собівартості, а також пришвидшити і модернізувати процедуру виведення з ринку неплатоспроможних банків і посилення відповідальності їхніх керівників.
"Подальші затримки в затвердженні цих двох законів поставить під ризик отримання близько 1,5 мільярда доларів фінансування з боку Світового банку та інших партнерів з розвитку", – повідомив Фан.

Відзначимо, що на даний момент ці закони прийняті лише в першому читанні, 18 червня

Джерело : http://businessua.com/
Категорія: Економіка | Переглядів: 185 | Додав: julia--1999 | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Дочірня компанія належить президенту України Петру Порошенко корпорації «Рошен» - Roshen Європа - зареєструвалася в Польщі. Про це повідомляє місцеве видання Puls Biznesu.

Кілька тижнів тому компанія почала пошук працівників, у тому числі фахівця з обслуговування клієнтів, регіонального менеджера з продажу, торгового представника, а також бухгалтера-аналітика, пише NewsOboz.org з посиланням на Вести.

«Протягом 5 років ми хочемо стати одним з 5 лідерів польського ринку. МИ уважно стежимо за роботою Wawel Wedel, Colian i Mieszko», - повідомив керівник відділу Roshen Європа в Польщі Артур Мартинюк.

У той же час, за словами директора з маркетингу та продажу компанії Lotte Wedel в Польщі Мацея Германа, вихід на польський кондитерський ринок з маркою, яку споживачі практично не знають є досить дорогим процесом, що вимагає багато часу.

«Польща - це конкурентний ринок з сильними національними та міжнародними марками. Багато чого буде залежати від рівня фінансових інвестицій та портфеля продуктів ", - зазначив він.
Джерело: NewsOboz
Категорія: Економіка | Переглядів: 221 | Додав: Panda_killer | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Державні шахти України потребують 1,1 млрд грн інвестицій для виведення їх на беззбиткову роботу протягом півроку.



Про це на прес-конференції у Києві заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Близько 1,1 млрд грн необхідно, щоб 22 шахти довести до стану, при якому вони можуть стати беззбитковими», - сказав він.

Міністр зазначив, що кошти потрібні на закупівлю нового обладнання та розробку нових лав.

У той же час, за словами Демчишина, уряд поки не затвердив цей обсяг інвестицій.

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує закрити 11 з 35 державних шахт, на що має намір витратити 2,57 млрд грн.
Категорія: Економіка | Переглядів: 248 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

У наступні сім місяців українській енергетиці потрібно 5,5 млн тонн антрациту



Україна відновить імпорт вугілля антрацитної марки у разі припинення його поставок з окупованих районів Донбасу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Кабінеті міністрів заявив віце-прем'єр-міністр Валерій Ващевський.

За його словами, у наступні сім місяців українській енергетиці потрібно 5,5 млн тонн антрациту. І на сьогоднішній день уряд працює над накопиченням даного виду палива на складах теплових станцій.

«Вивіз вугілля з Донбасу — це те, чим я особисто зараз займаюся», - сказав Ващевський, додавши, що з початку червня з окупованих районів Донбасу було вивезено 401,5 тис. тонн вугілля.

В іншому випадку, за словами віце-прем'єра, якщо припиняться поставки вугілля з неконтрольованих територій Донбасу, то Україна відновить імпорт цього виду палива з Південно-Африканської Республіки, а також з Казахстану.

«Якщо нам не вдасться цього зробити (заповнити склади вугілля з Донбасу — УНІАН), то доведеться закуповувати його по імпорту», - сказав він.
Категорія: Економіка | Переглядів: 203 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

У Москві заявляють, що точної дати проведення тристоронніх газових переговорів не визначено, хоч і запланована зустріч на кінець червня. Однак, у РФ не проти зустрітися у тристоронньому форматі і на початку липня.


Російська Федерація заявляє, що остаточної дати тристоронньої зустрічі щодо газових поставок не визначено. Однак, у Москві кажуть, що перемовини можна перенести і на початок липня. Про це заявив Міністр енергетики Росії Олександр Новак, передає «Страна. іn.ua».

«Ми ще обговорюємо дату. І будемо завтра остаточно узгоджувати. В принципі, ми будемо зустрічатися, просто по часу зараз все стикуються», - сказав він.

Так, на питання, коли ж все таки заплановано проведення тристоронніх «газових переговорів, російський Міністр заявив: «У червні. Там графік виходить складний. Всі розглядають можливість - небудь 29 або 30. Хоча, не виключений варіант, що можна на початку липня зібратися - цей варіант теж не критичний».

Крім цього, чиновник, заявив, що з місцем проведення поки ще теж не визначились.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, знижка для України на російський газ – уявна. Адже, насправді, таким чином йде уникнення подвійного оподаткування. А тарифи, які отримують громадяни, не залежать від знижок російського газового монополіста.
Категорія: Економіка | Переглядів: 250 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Міністерство фінансів України за результатами проведення планових розміщень облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до бюджету 140 млн дол. або 3,048 млрд грн під 8,66% річних на 1 рік. Про це йдеться у повідомленні
міністерства, передає УНН.

За інформацією відомства, ОВДП були випущені на 1 рік (364 дні), а номінальний рівень дохідності становить 8,66% річних.
Також Мінфін змушений виплачувати відсоки по кредиту 23 грудня цього року і 22 червня вже наступного року. При цьому термін погашення за позикою має бути здійснений 24 червня 2016 року.
Категорія: Економіка | Переглядів: 181 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Майже півмільйона гривень цього року Україна витратить на організацію чемпіонату з футболу Євро-2012, що відбувся три роки тому.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначається, в державному бюджеті на 2015 рік передбачено 496,7 тисяч гривень видатків на утримання Нацагентства з питань підготовки та проведення фіналу Євро-2012 та реалізації інфраструктурних проектів.

При цьому, позики, які були отримані Україною на організацію чемпіонату, фінансуються окремим рядком у бюджеті України та не входять до зазначеної суми.

Організація чемпіонату Євро-2012 стала одним з найбільших корупційних оборудок за часів колишнього президента Віктора Януковича.

За деякими підрахунками, шкода від зловживань при підготовці до Євро-2012 вже сягає понад $4 мільярди, але витрати на чемпіонат продовжуються.

Згідно з документом, отриманим журналістами від Міністерства фінансів, 225,5 тисяч гривень передбачається на зарплати працівникам агентства, 81,9 тисяч – нарахування на оплату праці, 15,3 тисяч гривень – оплата комунальних послуг та енергоносіїв, ще 174 тисяч гривень – інші поточні видатки.
Категорія: Економіка | Переглядів: 185 | Додав: nASTYA | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Міністр соціальної політики Павло Розенко вважає, що депутати замість спрощення процедури отримання субсидій пенсіонерами та інвалідами, взагалі позбавили їх такої можливості, прийнявши закон зміни до закону "Про житлово-комунальні послуги". ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 191 | Додав: Panda_killer | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Як повідомляє УНІАН, в повідомленні держкомпанії «Укртрансгаз» йдеться про те що, Україна з 1 по 22 червня імпортувала з Російської Федерації та країн Європи 987 млн куб. м природного газу.

Як зазначили в компанії, з початку червня з Європи надійшло 595 млн куб. м природного газу, що на 34%, або на 203 млн куб. м, більше, ніж з території Росії.

«За цей період блакитне паливо імпортувалося з території Словаччини та Угорщини, в тому числі по словацькому газотранспортному коридору надійшло 544 млн куб. м», - йдеться в повідомленні «Укртрансгазу».

Добове надходження природного газу, за даними «Укртрансгазу», з території Словаччини та Угорщини становить 21 куб. м і 27 куб. м відповідно.

«Всього з початку року з Європи в Україну було імпортовано 6,3 млрд куб. м блакитного палива », - додали в« Укртрансгазі ».
Категорія: Економіка | Переглядів: 245 | Додав: Panda_killer | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)