MENU
Головна » 2015 » Липень » 7 » Київ денонсує угоду з Росією про добудову Хмельницької АЕС
15:08
Київ денонсує угоду з Росією про добудову Хмельницької АЕС

Москва. 7 липня. INTERFAX.RU - Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив винести на засідання Кабінету міністрів у середу питання про денонсацію угоди з Росією про добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС і заявив, що таке рішення буде прийнято.
«Володимир Васильович (Демчишин, міністр енергетики та вугільної промисловості - ІФ), прошу вас, завтра на рішення уряду - є погодження, немає узгодження - там розберемося, чому півтора місяця не приймається рішення (про денонсацію угоди, - ІФ). За невідкладної процедурою », - сказав Яценюк на колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості у вівторок.

Прем'єр висловив здивування і невдоволення тим, що МЗС півтора місяці гальмує рішення уряду про денонсацію цієї угоди, за допомогою якого «Росія фактично хотіла монопольно захопити кілька енергетичних блоків в Україні».

Влада України раніше заявляли про намір відмовитися від співпраці з РФ при будівництві двох енергоблоків Хмельницької АЕС. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в жовтні 2014 поставив НАЕК «Енергоатом» завдання прискорити завершення будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС з європейськими партнерами.

Україна і РФ 9 червня 2010 підписали міжурядову угоду про співробітництво у спорудженні 3-го і 4-го енергоблоків ХАЕС. Документ передбачав, що російська сторона забезпечує організацію фінансування в обсязі, необхідному для проектування будівництва і введення в експлуатацію блоків.

«Енергоатом» є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Експлуатує Запорізьку, Південно-Українську, Рівненську і Хмельницьку станції з 15 енергоблоками, оснащеними водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужністю 13,835 тисячі МВт.

Категорія: Економіка | Переглядів: 187 | Додав: vitia_shmatko15
Всього коментарів: 0
avatar