MENU
Головна » 2015 » Липень » 07

Співробітники Служби безпеки України виявили схрон з вибухівкою і боєприпасами поблизу водонапірної станції у Святошинському районі міста Києва.

"При огляді вилучено гранати Ф-1 з запалом, два кілограми тротилу в шашках і два ящики з патронами", - повідомляє прес-центр СБУ у вівторок.

У відомстві зазначили, що відкрито кримінальне провадження за ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 215 | Додав: Panda_killer | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

Проплачені антиукраїнські мітинги для одеситів не новина. Вони влаштовуються у місті на замовлення і гроші СБУ Росії майже щомісячно і за одним і тим же сценарієм. Чергова така інсценівка відбулася 6 липня. Про цю «подію» миттєво повідомили на своїх сайтах російські інформагенції «Итар-ТАСС» та «Риа Новости», телеканал міноборони Росії «Звезда».
Заголовки були однотипні: «Одесити вимагають відставки Саакашвілі» та «Саакашвілі go home». А далі йшлося про те, що в понеділок, 6 липня, жителі Одеси вийшли на мітинг: вони блокували рух автомобілів по вулиці Гайдара, щоб висловити своє невдоволення новим губернатором Одеси. Антимайданівці вимагали відставки глави Одеської області Міхаїла Саакашвілі. Демонстранти тримали в руках банери з написами «Саакашвілі go home» і «Саакашвілі – військовий злочинець» та листівки «Порошенко-Вальцман – у відставку!». Крім того, організатори акції вивели на цей захід козла у червоній краватці який символізував Саакашвілі.

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 176 | Додав: Panda_killer | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

Нідерланди завершили ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Документ вже затвердила верхня палата нідерландського парламенту. Як Ви, пам'ятаєте на початку квітня спершу ратифікувала угоду нижня палата парламенту.

Зауважимо, раніше Угоду про асоціацію Україна-ЄС повністю ратифікувала 21 країна із 28 членів ЄС.

 
Категорія: Політика | Переглядів: 181 | Додав: Panda_killer | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

У законопроекті наголошується, що найменування «Русь» і похідне від нього «Росія» є позначеннями історичної території України.
КИЇВ, 7 липня. / ТАСС /. У Верховній раді зареєстровано законопроект, згідно з яким найменування «Русь» і похідне від нього «Росія», є позначеннями історичної території України. Документ пропонує заборонити їх використання для назв території Російської Федерації.

Ініціатором законопроекту є депутат від «Радикальної партії» Оксана Корчинська.

«Територія нинішньої Російської Федерації ніколи до нового часу не називалась іноземними джерелами та місцевими жителями ні« Руссю », ні« Росією », - йдеться у пояснювальній записці, опублікованій на сайті парламенту.

У законопроекті йдеться про заборону «використання історичної назви території України в якості назви або синоніма Російської Федерації».

В записці до документа також наголошується, що «метою законопроекту є відновлення історичної та соціальної справедливості, охорона історичної та культурної спадщини українського народу, а також сприяння

Категорія: Політика | Переглядів: 244 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

Москва. 7 липня. INTERFAX.RU - Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив винести на засідання Кабінету міністрів у середу питання про денонсацію угоди з Росією про добудову двох енергоблоків Хмельницької АЕС і заявив, що таке рішення буде прийнято.
«Володимир Васильович (Демчишин, міністр енергетики та вугільної промисловості - ІФ), прошу вас, завтра на рішення уряду - є погодження, немає узгодження - там розберемося, чому півтора місяця не приймається рішення (про денонсацію угоди, - ІФ). За невідкладної процедурою », - сказав Яценюк на колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості у вівторок.

Прем'єр висловив здивування і невдоволення тим, що МЗС півтора місяці гальмує рішення уряду про денонсацію цієї угоди, за допомогою якого «Росія фактично хотіла монопольно захопити кілька енергетичних блоків в Україні».

Влада України раніше заявляли про намір відмовитися від співпраці з РФ при будівництві двох енергоблоків Хмельницької АЕС. Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк в жовтні 2014 поставив НАЕК «Енергоатом» завдання прискорити завершення будівництва енергоблоків Хмельницької АЕС з європейськими партнерами.

Україна і РФ 9 червня 2010 підписали міжурядову угоду про співробітництво у спорудженні 3-го і 4-го енергоблоків ХАЕС. Документ передба ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 186 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

Київ готовий забезпечити транзит російського газу в Європу за умови підписання нового тристороннього «зимового пакета», за яким в минулому році Росія надала знижку в $ 100 за тисячу кубометрів газу.
Київ назвав умови, за яких гарантує транзит російського газу в європейські країни. «Минулого року ми підписали тристоронню угоду на рівні Україна-ЄС-РФ про гарантії постачання і транзиту газу, додаток до контракту, цього року ми наполягаємо на такій же схемі», - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, виступаючи на засіданні колегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості (цитата по РБК-Україна).
За його словами, ринкова ціна російського газу - $ 250 за тисячу кубометрів, а «росіяни думають, що вони можуть продавати по 300 і говорити, що вони дають 50% знижки». «Це не знижка, це ринок. Ми торік купували по ринку, і в цьому році будемо купувати по ринку. Ми дотувати російської "Газпром" не будемо », - заявив український прем'єр.

Мова йде про продовження газового договору, більш відомого як «зимовий пакет», який був підписаний 31 жовтня 2014 в ході тристоронніх переговорів у Брюсселі Україною, Росією та Європейською комісією. Його дія закінчилася 31 березня 2015, однак 1 квітня Росія продовжила на три місяці (до 30 червн ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 227 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

Всі співробітники департаменту ДАІ Донецької області звільнені від посад і виведені за штат для проведення атестації.

Про це міністр внутрішніх справ Арсен Аваков написав на своїй сторінці в Facebook .
«ГАІцід триває. На жаль і великого щастя. Процес очищення від хабарників і паразитують на горі людському зрадників у погонах. На цей раз - Донецька область. Маріуполь. Наказом міністра співробітники департаменту ДАІ Донецької області звільнені від посад і виведені за штат для проведення атестації. Всі 625 осіб. З 7 липня », - повідомив Аваков.
«Атестація, враховуючи ступінь напруженості в області, проходитиме форсовано, але ретельно і з участю поліграфологів і фахівців з Києва. Розраховуємо, що всі хабарники, лат ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 245 | Додав: Panda_killer | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

У 2016 році в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі очікують зростання економіки на рівні 2% при інфляції 12%
Такі показники містяться у Прогнозі економічного і соціального розвитку України на 2016 рік та основних макропоказників економічного і соціального розвитку України у 2017-2019 роках, повідомляє «ЄвроПравда», з посиланням на текст відповідного проекту урядової постанови.
Варто зазначити, що показник зростання ВВП не змінився порівняно з очікуваннями початку року, а ось показник інфляції зріс (раніше очікувався на рівні 9%). Номінальний ВВП в 2016 році складе 2262 млрд грн.
Наступного року Мінекономрозвитку також очікує відновлення темпів експорту товарів і послуг — на 7,1%, до $53,87 млрд. Темпи зростання імпорту складуть 7,3% — до $55,45 млрд. Таким чином, профіцит зовнішньої торгівлі складе $1,58 млрд.
Також в 2016 році, в уряді очікують відновлення реальних зарплат (понад рівень інфляції) на 2,3%. Ще на початку року за цим показником очікувалося спад на 0,9%.
Крім того, Мінекономрозвитку підготувало негативний прогноз на 2016 рік. Згідно з ним, економіка продовжить падіння (-0,3%), а інфляція складе 14,7%. Однак при цьому профіцит зовнішньої торгівлі виявиться менше — лише $1,07 млрд. Експорт зросте на 3,8%, до $52,2 млрд, а ім ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 209 | Додав: Panda_killer | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

Президент України Петро Порошенко закликав волонтерів разом із силовими структурами встановити контроль за боротьбою з корупцією в зоні АТО.
Про це він заявив від час зустрічі із волонтерами, інформує прес-служба Глави держави.
Волонтерський контроль має стати реальним механізмом боротьби із корупцією у зоні АТО. Впевнений, що спільна й скоординована діяльність із силовими структурами допоможе нам ефективно протистояти брудним ділкам, які заробляють на горі українців,
— сказав Порошенко.
Глава держави також окреслив коло завдань, які спрямовані на подолання корупції в зоні проведення АТО.
В свою чергу радник Президента Юрій Бірюков, який взяв участь у зустрічі, розповів, що волонтери звернули увагу Порошенка на проблеми, з якими їм довелося зіткнутися під час роботи із забезпечення Збройних Сил.
"Рентабельність контрабанди сягає рівня продажу наркотиків та набуває вражаючих розмірів. Там "ходять" такі гроші, що легко підкупити будь-кого. А волонтери грошей не беруть, їм за державу прикро", — додав Бірюков.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 199 | Додав: Panda_killer | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)