MENU
Головна » 2015 » Липень » 13

Україна на минулому тижні скоротила обсяги експорту зернових з морських портів.

Про це повідомляє АПК-Інформ.

У період з 6 по 12 липня ц. р. з морських портів України було поставлено на експорт 320,6 тис. т зернових проти 478,6 тис. т, відвантажених тижнем раніше. Зокрема, пшениці було експортовано 115 тис. т, кукурудзи — 82,7 тис. т, ячменю — 122,9 тис. т.

Лідируючі позиції з відвантаження зернових за вказаний період займають компанія «Нібулон» (101,9 тис. т) і Одеський МТП (91,7 тис. т).

... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 219 | Додав: Panda_killer | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

Уповноважена з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російської колеги Елли Памфілової щодо питання переміщення засуджених осіб з території АР Крим на материкову частину України.

Як повідомляє прес-служба омбудсмена, 22 засуджених з кримських тюрем висловили бажання відбувати подальше покарання на території материкової України. Лутковська запропонувала Еллі Памфіловій розробити спільний механізм передачі засуджених. Проект такого механізму вже направлено російській стороні, наразі очікується її реакція та пропозиції.

Через анексію Криму Росією ув'язнені у кримських в'язницях отримали російське громадянство й теоретично можуть бути переведені в інші виправні заклади на території РФ.

Нагадаємо, у Росії в ув'язненні перебуває український режисер Олег Сенцов. Його  ... Читати далі »

Категорія: Спорт | Переглядів: 320 | Додав: Panda_killer | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

СБУ затримала двох представників "Правого сектору", які переховувалися на Закарпатті. Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.
"30 хвилин тому в результаті спецоперації СБУ затримано двох представників "Правого сектору" з числа осіб, причетних до подій в Мукачевому", - зазначила Гітлянська.
Вона не повідомила деталей операції, однак сказала, що двоє затриманих не є тими, хто отримав поранення під час перестрілки.
За словами Гітлянської, дві вказані особи були затримані "зі зброєю". Вона також додала, що СБУ спільно з ГПУ розпочали слідчі дії стосовно затриманих.
Як відомо, в Україні виник збройний конфлікт між "Правим сектором" та представниками депутата Верховної Ради Михайла Ланьо. Його причиною всі сторони конфлікту називають спроби перерозподілити контрабандні потоки на Закарпатті.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 199 | Додав: Panda_killer | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

Міністерство торгівлі США і Торгова палата США будуть одними із співорганізаторів першого американо-українського бізнес-форуму, щоб надати майданчик для діалогу між лідерами американської бізнес-сфери та представниками українського уряду щодо майбутнього двостороннього економічного та торговельного співробітництва.
Про це заявила міністр торгівлі США Пенні Прітцкер, інформує «Інтерфакс-Україна».

«Наша мета зрозуміла - зробити Україну більш привабливим місцем для ведення бізнесу. Адже це забезпечить зростання економіки країни, процвітання робітників і сімей нації, те, що обіцянки неймовірною української революції виконані », - заявила вона.

Міністр торгівлі вважає, що американський приватний сектор повинен грати дуже важливу роль у посиленні та стабілізації українських ринків. Багато компаній, які братимуть участь у цьому форумі, інвестували в Україну.

Інші - можуть бути інвесторами в майбутньому. Всі вони мають знання та досвід щодо кроків, які Україна повинна зробити для поліпшення свого інвестиційного клімату.

«На щастя, українські лідери вже почали робити прогрес - щодо заходів для подолання корупції, підвищення прозорості, реформування регуляторної системи і збільшення впевненості в українському ринку. Потрібно більше заходів, і понеділковий форум - це чудо ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 234 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

Виграють від цього закону лише окремі особи.
Закон про реструктуризацію валютних кредитів, прийнятий парламентом 2 липня і передбачає перерахунок залишку кредиту за курсом на день укладення кредитної угоди, завдасть важкого удару по банківській системі, від якого виграють лише окремі особи.
Відповідну заяву директора європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Пола Томсена опубліковано на сайті фонду.

«Законодавчі ініціативи на кшталт законопроекту 1558-1 про конвертацію валютних кредитів у гривню ляжуть важким тягарем на банки, а через них - на вкладників і позичальників більшості банків, хоча виграють від цього лише окремі особи», - йдеться в заяві.

За словами Томсена, розгортання економічних реформ у зворотному напрямку для точкового популістського виграшу вже завдавало шкоди Україні, а повторення аналогічних помилок у поточному економічному становищі країни може стати критичним.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко заявив, що захистить Україну від закону про реструктуризацію валютних кредитів.

2 липня парламент прийняв закон № 1558-1, який зобов'язує банки реструктуризувати всі споживчі кредити, отримані для придбання будь-якого майна, без обмеження суми заборгованості за курсом на дату укладення такого договору (тобто, в більшості випадків, за курсом 5,05 грн за долар ). За закон проголосували 229 народних депутатів при необхідних 226.

У той же час в парламенті вже зареєс ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 213 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

В автобусі, який потрапив в автоаварію вчора ввечері на 156-му км автодороги «Київ - Харків» (Пирятинський район), знаходилися військовослужбовці з Вінницької області, що проходять службу в одній з військових частин Нацгвардії.

Як передають «Коментарі», про це повідомила прес-служба управління міністерства внутрішніх справ України в Полтавській області.

Нагадаємо, за попередньою інформацією, водій легковика марки «Volkswagen Jetta» при виїзді з другорядної дороги допустив зіткнення з автобусом «БАЗ». Після зіткнення автобус в'їхав у напівпричіп вантажівки «Renault», який рухався в попутному напрямку.

В результаті ДТП 29-річний пасажир автобуса загинув на місці. Шестеро пасажирів автобуса «БАЗ» у віці 22, 36, 40, 51 років і двоє 34-річних отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Двоє з них доставлені в Пирятинської ЦРЛ.

28-річний водій легковика (мешканець Києва) і його 20-річна пасажирка (жителька Полтавської області) також отримали тілесні ушкодження, але від госпіталізації відмовилися.

В даний час правоохоронці з'ясовують обставини дорожньо-транспорт ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 283 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)