MENU
Головна » 2015 » Липень » 11

Слідчий відділ прокуратури Закарпатської області почав розслідування за фактом перестрілки в Мукачеві за участю представників оточення народного депутата Михайла Ланьо та активістів «Правого сектора» (організація визнана в РФ екстремістської і заборонена). Про це повідомляє прес-служба відомства.
«За вказівкою Генерального прокурора України слідчим відділом прокуратури Закарпатської області в Ердр внесено відомості про кримінальні правопорушення за попередньою правової кваліфікацією ч.3 ст. 258 КК України - терористичний акт ... і ст. 255 КК України - створення злочинної організації », - сказано в повідомленні.

Створено міжвідомчу слідча група з працівників прокуратури, УМВС та УСБУ в області.
Хід розслідування взяв під особистий контроль генеральний прокурор.

Згідно з даними прокуратури, 11 липня в Мукачеві близько 14:20 озброєні люди в камуфляжній формі з написами «Правий сектор» і відповідними наклейками на автомобілях, призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе з метою розподілу сфер впливу.

В результаті виниклого конфлікту представники радикальної організації відкрили стрілянину прямо в кафе.

Працівниками міліції, які прибули на місце події, був заблокований виїзд з кафе, після чого озброєні особи відкрили вогонь на ураження по міліціонерах із гранатометів РПГ 7, автоматів Калашникова, кулеметів ДШК і іншої вогнепальної зброї.

В результаті обстрілу знищено два автомобілі М ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 249 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 11.07.2015 | Коментарі (0)

Лідер Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» (визнаний в РФ екстремістським і заборонений), народний депутат України Дмитро Ярош прокоментував перестрілку в Мукачево, яка сталася в суботу, 11 липня, за участі ПС.
Відповідний запис він зробив на своїй сторінці в Facebook.

«Проводив зустрічі з виборцями на окрузі. Отримав інформацію про трагічні події на Закарпатті. Їду на Київ. Зараз, найголовніше, стабілізувати ситуацію і не допустити подальшого кровопролиття », - написав він.
Він вважає, що «для цього необхідно негайно затримати бандитів і тих міліцейських чинів, які віддали наказ на відкриття вогню».

Як повідомляв УНІАН, у Мукачеві в результаті перестрілки постраждали 9 осіб, серед них 3 випадкових перехожих.

Крім того, за даними МВС, убиті троє зловмисників.

Переглядів: 244 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 11.07.2015 | Коментарі (0)

Політик дав прогноз про те, як буде далі розвиватися ситуація в Закарпатті.
Командир бійців, які влаштували криваву перестрілку в Мукачево, звернувся по телефону до нардепа від «Народного фронту», члену колегії МВС Антон Геращенко з проханням посприяти у встановленні контакту з керівництвом антитерористичної Центру СБУ для початку переговорів про припинення збройного протистояння.

Про це 11 липня, близько 20:12, Геращенко написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, ситуація в Мукачеві вже стабілізована і перебуває під контролем співробітників силових відомств.

«На мене по телефону вийшов командир групи заблокованих у Мукачеві бійців з позивним" Літун "з проханням зв'язати його з керівництвом антитерористичної Центру СБУ для переговорів про припинення збройного протистояння, наданні допомоги пораненим бійцям, що я і зробив», - написав Геращенко.

Політик припустив, що для остаточного вирішення ситуації мирним шляхом знадобиться кілька годин.

«Далі необхідно буде провести незалежне розслідування із залученням засобів масової інформації та правозахисників про те, що насправді сталося в Мукачеві ... і через що стався конфлікт, що призвів за собою загибель і поранення багатьох людей», - написав Геращенко.

Переглядів: 246 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 11.07.2015 | Коментарі (0)

У Львівській області відремонтують дорогу Н-09 Мукачеве – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин-Бібрка – Львів за технологією «холодного ресайклінгу», яку використовують в Європі та Сполучених Штатах Америки.

Однак, такі роботи будуть проведені не на всій дорозі, а тільки на більшій її частині.

Про це повідомили в прес-службі «Укравтодору».

«Верхні шари існуючого дорожнього одягу будуть зняті на глибину до 25 см. Отриманий матеріал змішають з комплексними в’яжучими, такими як бітумна емульсія і цемент та додадуть в нього новий мінеральний матеріал. Зазначена суміш і стане новою конструкцією дорожнього одягу, зверху якої буде нанесено шар асфальтобетонного покриття», – пояснив Директор Департаменту розвитку доріг «Укравтодору» Сергій Цепелєв.

Також у відомстві відзначають, що таке дорожнє покриття є водо- і м ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 281 | Додав: Panda_killer | Дата: 11.07.2015 | Коментарі (0)

У 2015 році жителі України старше 16 років стали рідше користуватися споживчими кредитами, а також рідше розміщувати свої кошти на депозитах банків. У той же час, продовжується тенденція зростання платежів у безготівковій формі.

Про це свідчать результати “Регулярного дослідження ринку банківських послуг серед населення України”, яке компанія GfK Ukraine провела в січні-травні 2015 року.

Як повідомляється в дослідженні, за п’ять місяців цього року збільшилася частка населення України, яке не користується жодною контрактною послугою банків і не здійснює транзакційні операції через банки (з 10,6% у 2014 році до 12,4% в 2015 році). Насамперед, це відбулося за рахунок зменшення кількості користувачів споживчих кредитів і кількості людей, які розміщують свої вільні кошти на банківському депозиті.

Крім того, триває тенденція до скорочення частки населення, що здійснює платіжні операції через каси банків з одночасним зростанням частки тих, хто здійснює платежі через банківські термінали, Інтернет-банкінг та опл ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 285 | Додав: Panda_killer | Дата: 11.07.2015 | Коментарі (0)

У руки силовиків потрапила мешканка Донецька.

З минулого листопада, будучи у так званій автоінспекції бойовиків, вона відбирала та оформляла нових членів бандоформувань.

Затримана отримала від бойовиків «звання лейтенанта поліції ДНР».

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 238 | Додав: Panda_killer | Дата: 11.07.2015 | Коментарі (0)