MENU
Головна » 2015 » Липень » 11 » Бій «Правого сектора» з оточенням нардепа в Мукачеві прокуратура назвала терактом
20:59
Бій «Правого сектора» з оточенням нардепа в Мукачеві прокуратура назвала терактом

Слідчий відділ прокуратури Закарпатської області почав розслідування за фактом перестрілки в Мукачеві за участю представників оточення народного депутата Михайла Ланьо та активістів «Правого сектора» (організація визнана в РФ екстремістської і заборонена). Про це повідомляє прес-служба відомства.
«За вказівкою Генерального прокурора України слідчим відділом прокуратури Закарпатської області в Ердр внесено відомості про кримінальні правопорушення за попередньою правової кваліфікацією ч.3 ст. 258 КК України - терористичний акт ... і ст. 255 КК України - створення злочинної організації », - сказано в повідомленні.

Створено міжвідомчу слідча група з працівників прокуратури, УМВС та УСБУ в області.
Хід розслідування взяв під особистий контроль генеральний прокурор.

Згідно з даними прокуратури, 11 липня в Мукачеві близько 14:20 озброєні люди в камуфляжній формі з написами «Правий сектор» і відповідними наклейками на автомобілях, призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе з метою розподілу сфер впливу.

В результаті виниклого конфлікту представники радикальної організації відкрили стрілянину прямо в кафе.

Працівниками міліції, які прибули на місце події, був заблокований виїзд з кафе, після чого озброєні особи відкрили вогонь на ураження по міліціонерах із гранатометів РПГ 7, автоматів Калашникова, кулеметів ДШК і іншої вогнепальної зброї.

В результаті обстрілу знищено два автомобілі Мукачівського МВ УМВС та пошкоджено автомобілі цивільних осіб.

За попередньою інформацією в перестрілці 6 міліціонерів і троє з цивільних осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Також поранення отримали 5 представників «ПС».

Потім бійці «Правого сектора» попрямували у бік дачного масиву поблизу міста Мукачево, де забарикадувалися. Станом на 18:00 вищевказані особи відмовляються скласти зброю і чинять опір, погрожують збройним опором.
Нагадаємо, в Мукачеві на території комплексу «Антарес» і колишнього клубу «Червоний дракон» відбулися розборки між представниками оточення нардепа Михайла Ланьо та активістами «Правого сектора».

За даними народного депутата Антона Геращенко, в Мукачеві під час перестрілки загинуло троє нападників.

У «Правом секторі» заявили про двох своїх загиблих побратимів. У «ПС» заявили, що міліція і представники нардепа першими відкрили вогонь і допустили, що це може бути помста за спроби активістів припинити контрабанду.

Президент Петро Порошенко доручив правоохоронцям затримати злочинців.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 248 | Додав: vitia_shmatko15
Всього коментарів: 0
avatar