MENU
Головна » Суспільство
1 2 »

Минулої доби в Україні сталося 235 пожеж, у результаті яких загинули 2 особи. Про це інформує прес-служба ДСНС. Як повідомляється, 89 пожеж сталися в житлових сектора, 14 – в транспорті, ще 4 – на виробництвах. Окрім того, минулої доби було зафіксовано 134 інших пожеж. Унаслідок інцидентів загинули дві людини, ще чотири українці постраждали, трьох осіб пожежникам вдалося врятувати.
 

Як інформують у відомстві, в Україна від початку 2015 року сталося  більше 34 тисяч пожеж, через які загинули 1072 людини.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 240 | Додав: Panda_killer | Дата: 19.07.2015 | Коментарі (0)

Цьогорічні результати ЗНО з української мови та літератури приголомшили чиновників-освітян. В Україні кілька сотень шкіл, учні яких "іспит" із рідної мови завалили. Причому, в деяких школах неграмотними виявилися більше ніж половина випускників. Але найбільше вразило те, що серед антилідерів західні регіони - Рівненщина та Прикарпаття.


Із двадцяти трьох цьогорічних випускників Торговицької школи лише семеро склали ЗНО з української мови та літератури. Такий провальний результат тутешні вчителі мають уперше. Однак називають очікуваним.

"Батьки цих дітей виїжджають за кордон. Через те діти без контролю. По-друге, діти бачать приклад тих випускників, які закінчили виші і залишилися без роботи. Вони зараз беруть сумки і їдуть за кордон. Це наглядний приклад для наших випускників", - каже директор Торговицької ЗОШ Володимир Курчій.
... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 315 | Додав: Panda_killer | Дата: 18.07.2015 | Коментарі (0)

Вчора ввечері на вулиці Рокоссовського команда кандидата в нардепи по 205 округу Геннадія Корбана заблокувала автомобіль, де за їх даними, знаходилися люди, які займаються скупкою голосів на користь іншого кандидата - Сергія Березенко.
В автомобілі знаходилися дві людини, які відмовилися виходити. О пів на другу ночі прибула міліція забрала їх з машини, а автомобіль був опечатаний до рішення суду про проведення обшуку, повідомляє «Чернігівщина. Події і коментарі ».

На місці подій знаходилися «групи підтримки» обох кандидатів - усього близько 500 осіб, а також їхні конкуренти на цих виборах - глава облради Микола Звєрєв і активіст Андрій Глаб. Всю ніч під автомобілем чергували учасники подій, що представляють різні команди.

Як відомо, довибори в Чернігові відбудуться 26 липня. Вони пройдуть, оскільки кандидат від Блоку Петра Порошенка Валерій Паска, який переміг у цьому окрузі на парламентських виборах 2014, в березні 2015 року був призначений чернігівським головою ОДА, відповідно, склав свій депутатський мандат.

За місце в Раді борються більше 90 кандидатів - рекордна кількість в історії України.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія 19 червня зареєструвала Геннадія Корбана та Сергія Березенко кандидатами в депутати Верховної Ради в мажоритарному окрузі № 205 у Черні ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 262 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 17.07.2015 | Коментарі (0)

За його словами, у вибраної урядом компанії був досвід з управління митницями як у деяких країнах - членах ЄС, так в інших державах.
Уряд України очікує закінчення процесу переговорів про передачу кількох митниць в управління британської компанії, заявив в ході Години запитань до уряду прем'єр міністр України Арсеній Яценюк.

Прем'єр нагадав, що уряд проводить переговори про передачу окремих митниць в управління британської компанії.

«Ми очікуємо завершення переговорів», - сказав прем'єр, не вказавши конкретної дати.

За його словами, у вибраної урядом компанії був досвід з управління митницями як у деяких країнах - членах ЄС, так в інших державах.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, уряд України обговорює питання передачі управління митної служби на аутсорсинг іноземній компанії. Він зазначив, що аутсорсинг управління митницею застосовувався в ряді країн з перехідною економікою із залученням для цих цілей в тому числі британської компанії Сrown Agents.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 265 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 17.07.2015 | Коментарі (0)

300 голосів наразі для прийняття змін до конституції коаліція не має, а отже треба буде ще багато працювати.

Про це заявив в ході телемарафону "Україна понад усе" на "5 каналі" Анатолій Матвієнко, заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка".

"Я хочу подякувати і тим, хто голосував "за", і тим, хто був "проти". Така розбіжність показує, що нам треба 300 голосів на кінцевий варіант, але їх немає, а отже – треба буде багато працювати, і в мене теж є багато питань до цього законопроекту. Але факт – сьогодні було прийняте доленосне рішення", - твердить нардеп.

За його словами, не можна розглядати закон лише з позиції сьогодення.

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 236 | Додав: Panda_killer | Дата: 16.07.2015 | Коментарі (0)

Незалежно від результату судових засідань по Одеському аеропорту, команда Саакашвілі намагатиметься залучити інвесторів для будівництва нового аеропорту на базі одного з існуючих військових аеродромів. >Про це заявив заступник Михайла Саакашвілі Саша Боровик, пише«ЛігаБізнесІфнорм». Наразі розглядають чотири різні локації в Одеській області, де можна було б побудувати новий міжнародний аеропорт (Ліманськ, Ізмаїл та інші).

«Міжнародний аеропорт «Одеса» — це спільне підприємство, створене в листопаді 2011 Одеською міськрадою і приватним інвестором «Одеса аеропорт Девелопмент», який фінансує будівництво нового терміналу та інфраструктури вартістю 45 млн доларів.

У понеділок Господарський суд області повернув майно міжнародного аеропорту «Одеса» у комунальну власність. Натомість, у аеропорту за ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 212 | Додав: Panda_killer | Дата: 16.07.2015 | Коментарі (0)

Активіст самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Костін заарештований у Москві за запитом української влади, повідомив агентству «Москва» джерело в правоохоронних органах.
«Він був затриманий 12 квітня в 15:45 у в аеропорту Домодєдово через те, що влада України подали його в міжнародний розшук. Зараз чоловік перебуває в одному зі столичних СІЗО », - розповів співрозмовник агентства.Костіна в міжнародний розшук як підозрюваного за частиною 4 статті 187 КК України (розбій). Як уточнила представник прес-служби Мособлсуда Катерина Ігумнова, що чоловіка заарештували в квітні, а 19 червня суд продовжив термін утримання під вартою до 21 липня.

Дружина Костіна Валентина розповіла агентству, що в Московської міжрегіональної транспортної прокуратури, куди вона зверталася за фактом затримання чоловіка, їй відповіли, що справу про екстрадицію розглядатиме Генеральна прокуратура.

За словами жінки, разом з чоловіком вони були в Росії у родичів, а потім збиралися вилетіти в Макіївку, коли їх затримали за запитом Волноваського відділення МВС України. Причетність Костіна до розбою вона заперечує.

Співробітниця правозахисного центру «Рід» Наталія Холмогорова раніше повідомляла, що Костін - старший лейтенант збройних сил ДНР, командир танкового взводу батальйону. В ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 277 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 16.07.2015 | Коментарі (0)

Раніше сьогодні власники мобільних торгових точок перекрили рух на центральній вулиці Києва.
Рух автотранспорту на Хрещатику відновлено. Про це повідомляє прес-служба столичної міліції.

«Сьогодні вранці на Хрещатику під стінами мерії проходить мітинг згідно з раніше поданою заявкою. На центральній вулиці протестуючі на автомобілях перекрили дві смуги проїзної частини в напрямку Бессарабської площі. Учасники акції протесту також вийшли на дорогу, але через деякий час правоохоронці переконали їх повернутися на тротуар », - йдеться в повідомленні.

Зараз співробітники міліції продовжують забезпечувати охорону громадського порядку біля будівлі КМДА.

Раніше повідомлялося, що на мітинг під КМДА зібралися власники мобільних торгових точок. Вони протестують проти рішення Київради про демонтаж автокафе і об'єктів сезонної торгівлі. Київрада також врегулював процедуру демонтажу кіосків і кіосків при наявності в них товару.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 271 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 16.07.2015 | Коментарі (0)

Москва. 16 липня. INTERFAX.RU - У самопроголошеній Донецької народній республіці вважають, що поправки президента України Петра Порошенка до Конституції, які українські депутати відправили у четвер у КС, не відповідають мінським угодами.
«Сьогодні Рада підтримала направлення поправок Порошенко в конституційний суд, а голосування проходило у присутності високопоставлених іноземних колег, які не мають жодного відношення до мінському процесу мирного врегулювання», - йдеться в заяві голови Народної ради самопроголошеної Донецької народної республіки Андрія Пургіна, розміщеному на сайті Донецького агентства новин.

На думку Пургіна, Порошенко «зі стрімкою швидкістю підходить до" точки неповернення ", коли вже зовсім ніхто не зможе переконати Донбас в договороздатності України».

На сайті українського парламенту 15 липня було оприлюднено президентський проект закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади з позначкою «доопрацьований». Найважливішою відмінністю доопрацьованого законопроекту від першої редакції, зареєстрованої у Верховну Раду 1 липня, є положення про те, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом. Якщо в першій редакції це положення було закріплене в перехідних положеннях самого законопроекту, то в редакції від 15 липня пропонується закріпити цю норму в розділі XV перехідних положень с ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 255 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 16.07.2015 | Коментарі (0)

Чому відкладається демобілізація бійців третьої хвилі та як Міністерство оборони «захищає» окремі регіони від заслужених звинувачень у корумпованості
 
 

Двоє з десяти

Згідно з указом президента, військовослужбовці, призвані під час третьої хвилі мобілізації, мали повернутися додому у липні-вересні цього року. Нині, як свідчать дані українських ЗМІ, термін сл ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 267 | Додав: Panda_killer | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

Під час сутичок в Афінах, 15 липня 2015 року

У столиці Греції Афінах, неподалік будівлі парламенту, сталися сутички з поліцією учасників демонстрації проти реформ, які у вечірні години розглядає парламент і яких вимагають від Греції міжнародні кредитори як передумову переговорів про надання допомоги.

За повідомленнями, група демонстрантів закидала поліцію пляшками з займистою рідиною й камінням, поліція відповіла подразливими газами.

Про потерпілих наразі повідомлень не було.

За словами поліції, на демонстрацію на площі Конституції в Афінах проти можливого ухвалення пакету реформ, які, серед іншого, передбачають підвищення ПДВ т ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 253 | Додав: Panda_killer | Дата: 15.07.2015 | Коментарі (0)

На злочин із маленькою донькою. У Києві 24-річна мама вигадала спосіб для вдалих крадіжок із супермаркету. Камери спостереження зафіксували, як жінка складає частину продуктів до кошика, а деякі товари - ховає до дитячого візочка. Саме так киянці вдавалося виносити з крамниці продукти протягом півроку. Та ось останнього разу мама-злодюжка набрала не тільки харчів, а ще й косметики. Це помітили охоронці закладу й зловили жінку. Нині вона виправдовується: почала красти через брак коштів, у візочку вивозила з крамниць переважно дитяче харчування.

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 254 | Додав: Panda_killer | Дата: 14.07.2015 | Коментарі (0)

СБУ затримала двох представників "Правого сектору", які переховувалися на Закарпатті. Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська.
"30 хвилин тому в результаті спецоперації СБУ затримано двох представників "Правого сектору" з числа осіб, причетних до подій в Мукачевому", - зазначила Гітлянська.
Вона не повідомила деталей операції, однак сказала, що двоє затриманих не є тими, хто отримав поранення під час перестрілки.
За словами Гітлянської, дві вказані особи були затримані "зі зброєю". Вона також додала, що СБУ спільно з ГПУ розпочали слідчі дії стосовно затриманих.
Як відомо, в Україні виник збройний конфлікт між "Правим сектором" та представниками депутата Верховної Ради Михайла Ланьо. Його причиною всі сторони конфлікту називають спроби перерозподілити контрабандні потоки на Закарпатті.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 198 | Додав: Panda_killer | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

В автобусі, який потрапив в автоаварію вчора ввечері на 156-му км автодороги «Київ - Харків» (Пирятинський район), знаходилися військовослужбовці з Вінницької області, що проходять службу в одній з військових частин Нацгвардії.

Як передають «Коментарі», про це повідомила прес-служба управління міністерства внутрішніх справ України в Полтавській області.

Нагадаємо, за попередньою інформацією, водій легковика марки «Volkswagen Jetta» при виїзді з другорядної дороги допустив зіткнення з автобусом «БАЗ». Після зіткнення автобус в'їхав у напівпричіп вантажівки «Renault», який рухався в попутному напрямку.

В результаті ДТП 29-річний пасажир автобуса загинув на місці. Шестеро пасажирів автобуса «БАЗ» у віці 22, 36, 40, 51 років і двоє 34-річних отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості. Двоє з них доставлені в Пирятинської ЦРЛ.

28-річний водій легковика (мешканець Києва) і його 20-річна пасажирка (жителька Полтавської області) також отримали тілесні ушкодження, але від госпіталізації відмовилися.

В даний час правоохоронці з'ясовують обставини дорожньо-транспорт ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 282 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 13.07.2015 | Коментарі (0)

На пам’ятнику викарбувані слова молитви "Отче наш" та рядки з пісні Кузьми "Пусти мене".

  Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У суботу, 11 липня, на Дніпропетровщині, поблизу села Лозоватка під Кривим Рогом, де загинув український музикант Андрій Кузьменко (Кузьма Скрябін), відкрили пам’ятний знак.

У заході взяли участь рідні та близькі Андрія Кузьменка, зокрема, його батько, дружина, донька, шанувальники його творчості, священики.

Орг ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 253 | Додав: Panda_killer | Дата: 12.07.2015 | Коментарі (0)

Слідчий відділ прокуратури Закарпатської області почав розслідування за фактом перестрілки в Мукачеві за участю представників оточення народного депутата Михайла Ланьо та активістів «Правого сектора» (організація визнана в РФ екстремістської і заборонена). Про це повідомляє прес-служба відомства.
«За вказівкою Генерального прокурора України слідчим відділом прокуратури Закарпатської області в Ердр внесено відомості про кримінальні правопорушення за попередньою правової кваліфікацією ч.3 ст. 258 КК України - терористичний акт ... і ст. 255 КК України - створення злочинної організації », - сказано в повідомленні.

Створено міжвідомчу слідча група з працівників прокуратури, УМВС та УСБУ в області.
Хід розслідування взяв під особистий контроль генеральний прокурор.

Згідно з даними прокуратури, 11 липня в Мукачеві близько 14:20 озброєні люди в камуфляжній формі з написами «Правий сектор» і відповідними наклейками на автомобілях, призначили зустріч місцевим жителям в одному з кафе з метою розподілу сфер впливу.

В результаті виниклого конфлікту представники радикальної організації відкрили стрілянину прямо в кафе.

Працівниками міліції, які прибули на місце події, був заблокований виїзд з кафе, після чого озброєні особи відкрили вогонь на ураження по міліціонерах із гранатометів РПГ 7, автоматів Калашникова, кулеметів ДШК і іншої вогнепальної зброї.

В результаті обстрілу знищено два автомобілі М ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 248 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 11.07.2015 | Коментарі (0)

У Львівській області відремонтують дорогу Н-09 Мукачеве – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин-Бібрка – Львів за технологією «холодного ресайклінгу», яку використовують в Європі та Сполучених Штатах Америки.

Однак, такі роботи будуть проведені не на всій дорозі, а тільки на більшій її частині.

Про це повідомили в прес-службі «Укравтодору».

«Верхні шари існуючого дорожнього одягу будуть зняті на глибину до 25 см. Отриманий матеріал змішають з комплексними в’яжучими, такими як бітумна емульсія і цемент та додадуть в нього новий мінеральний матеріал. Зазначена суміш і стане новою конструкцією дорожнього одягу, зверху якої буде нанесено шар асфальтобетонного покриття», – пояснив Директор Департаменту розвитку доріг «Укравтодору» Сергій Цепелєв.

Також у відомстві відзначають, що таке дорожнє покриття є водо- і м ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 279 | Додав: Panda_killer | Дата: 11.07.2015 | Коментарі (0)

У 2015 році жителі України старше 16 років стали рідше користуватися споживчими кредитами, а також рідше розміщувати свої кошти на депозитах банків. У той же час, продовжується тенденція зростання платежів у безготівковій формі.

Про це свідчать результати “Регулярного дослідження ринку банківських послуг серед населення України”, яке компанія GfK Ukraine провела в січні-травні 2015 року.

Як повідомляється в дослідженні, за п’ять місяців цього року збільшилася частка населення України, яке не користується жодною контрактною послугою банків і не здійснює транзакційні операції через банки (з 10,6% у 2014 році до 12,4% в 2015 році). Насамперед, це відбулося за рахунок зменшення кількості користувачів споживчих кредитів і кількості людей, які розміщують свої вільні кошти на банківському депозиті.

Крім того, триває тенденція до скорочення частки населення, що здійснює платіжні операції через каси банків з одночасним зростанням частки тих, хто здійснює платежі через банківські термінали, Інтернет-банкінг та опл ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 284 | Додав: Panda_killer | Дата: 11.07.2015 | Коментарі (0)

У руки силовиків потрапила мешканка Донецька.

З минулого листопада, будучи у так званій автоінспекції бойовиків, вона відбирала та оформляла нових членів бандоформувань.

Затримана отримала від бойовиків «звання лейтенанта поліції ДНР».

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 238 | Додав: Panda_killer | Дата: 11.07.2015 | Коментарі (0)

Москва. 10 липня. INTERFAX.RU - Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті двох найбільших українських банків: приватного ПриватБанку і державного Ощадбанку до «C» з рівня відповідно «CCC» і «CC», йдеться в повідомленні агентства в п'ятницю.
«Зниження РДЕ відображає думку Fitch про те, що дефолт двох банків за певними єврооблігаціями в даний час майже неминучий. Це випливає з недавніх запитів обох банків з продовження термінів погашення цих облігацій », - пояснює агентство своє рішення.

У той же час Fitch відзначає, що банки продовжують обслуговувати інші свої зобов'язання, у тому числі депозити клієнтів, списання по облігаціях не припускав, а процентна ставка збільшується.

Агентство додає, що обидва банки ініціювали процес реструктуризації почасти через втручання регуляторів - Нацбанку і уряду.

Fitch також вказує, що підтвердило довгострокові РДЕ в нацвалюті обох банків на рівні «CCC», враховуючи, що внутрішні зобов'язання не включені в процес реструктуризації і що кредитоспроможність в нацвалюті щодо інших українських емітентів істотно не змінилася.

Крім того агентство знизило рейтинг стійкості ПриватБанку до «С» з «ССС» ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 284 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 10.07.2015 | Коментарі (0)

Про це в ході телемарафону «Україна понад усе» на «5 каналі» розповів Богдан Шевчук, командир 11-ї роти патрульної поліції.

«Є ситуації, в яких ми вагаємося, але нас вчили підлаштовуватися під ту чи іншу ситуацію, адаптуватися до неї. Тому немає нічого, що було б для нас незнайомим. За додатковою інформацією звертаємося до комбатів. З міліцією були конфлікти, в тому числі і по справі нетверезого генерала міліції, на якого ми змушені були вдягти кайданки, щоб не пустит ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 215 | Додав: Panda_killer | Дата: 10.07.2015 | Коментарі (0)

Щоб задовільнити попит пасажирів на сезон літніх відпусток "Укрзалізниця" призначила курсування 14 додаткових поїздів, а також збільшила період курсування цілорічних поїздів.

Додаткові поїзди прямують до південних курортів України - Одеси, Миколаєва, Бердянська, Херсона, Генічеська, а також на захід - до Львова та Ужгорода. Про це повідомила прес-служба "Укрзалізниці".

"Укрзалізниця" призначила наступні поїзди:

 №210/209 Миколаїв - Київ, який курсує з 20 червня по 30 серпня через д ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 228 | Додав: Panda_killer | Дата: 10.07.2015 | Коментарі (0)


Головною військовою прокуратурою розслідується кримінальна правопорушення стосовно командира роти «Торнадо» Руслана Онищенко та його підлеглих, пов'язане зі статевою недоторканістю дітей. Про це Генеральна прокуратура України повідомляє на сторінці в Facebook.
«Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою командира роти міліції особливого призначення Онищенка Р. і його підлеглих у скоєнні ряду тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в ході здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні слідчими здобуті відомості про вчинення окремими бійцями зазначеної роти разом з іншими цивільними особами кримінальних правопорушень, пов'язаних із статевою недоторканістю дітей.

«У зв'язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 156 КК України (розбещення неповнолітніх). Саме у зв'язку із здійсненням досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні як свідок на допит викликається Саванчук Світлана, якій точно можуть бути відомі обставини вчинення цього кримінального правопорушення », - додали в Генпрокуратурі.
Як повідомляв УНІАН, раніше адвокат бійців роти «Торнадо», член ради правозахисної групи «Січ» ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 222 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 09.07.2015 | Коментарі (0)

У Сумах згоріла маршрутка
У середу, 8 липня, вдень в Сумах згоріло маршрутне таксі, вогонь також пошкодив два легкових автомобіля. Про це повідомляє прес-служба Управління ГСЧС в Сумській області.

«8 липня, о 15:02 до пожежно-рятувальної служби м Суми надійшло повідомлення про загорання маршрутного таксі по вул. Троїцької в районі обласної клінічної лікарні », - сказано в повідомленні.

Вогонь охопив мікроавтобус і перекинувся на два легковики, які стояли поруч. На місце пожежі прибули автомобілі трьох відділень. Для гасіння пожежі було використано 5 тонн води і 200 літрів піноутворювача. Пожежникам вдалося запобігти вибуху газових балонів, якими було обладнано маршрутне таксі.

В результаті пожежі постраждалих немає. Причини займання та збитки з'ясовуються.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 207 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 08.07.2015 | Коментарі (0)

Прокуратура області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

У ході розслідування вказаного кримінального провадження, 7 липня, співробітниками слідчого управління та УДСБЕЗ УМВС України в області затримано на одержанні неправомірної вигоди на суму 55 тис грн одного з сільських голів Ємільчинського району.

За таку суму службовець пообіцяв жителю м. Житомира посприяти в отриманні 2 га землі.

На даний час тривають першочергові слідчі та процесуальні дії.

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 192 | Додав: Panda_killer | Дата: 08.07.2015 | Коментарі (0)

Співробітники Служби безпеки України виявили схрон з вибухівкою і боєприпасами поблизу водонапірної станції у Святошинському районі міста Києва.

"При огляді вилучено гранати Ф-1 з запалом, два кілограми тротилу в шашках і два ящики з патронами", - повідомляє прес-центр СБУ у вівторок.

У відомстві зазначили, що відкрито кримінальне провадження за ст.263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 214 | Додав: Panda_killer | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

Проплачені антиукраїнські мітинги для одеситів не новина. Вони влаштовуються у місті на замовлення і гроші СБУ Росії майже щомісячно і за одним і тим же сценарієм. Чергова така інсценівка відбулася 6 липня. Про цю «подію» миттєво повідомили на своїх сайтах російські інформагенції «Итар-ТАСС» та «Риа Новости», телеканал міноборони Росії «Звезда».
Заголовки були однотипні: «Одесити вимагають відставки Саакашвілі» та «Саакашвілі go home». А далі йшлося про те, що в понеділок, 6 липня, жителі Одеси вийшли на мітинг: вони блокували рух автомобілів по вулиці Гайдара, щоб висловити своє невдоволення новим губернатором Одеси. Антимайданівці вимагали відставки глави Одеської області Міхаїла Саакашвілі. Демонстранти тримали в руках банери з написами «Саакашвілі go home» і «Саакашвілі – військовий злочинець» та листівки «Порошенко-Вальцман – у відставку!». Крім того, організатори акції вивели на цей захід козла у червоній краватці який символізував Саакашвілі.

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 175 | Додав: Panda_killer | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

Президент України Петро Порошенко закликав волонтерів разом із силовими структурами встановити контроль за боротьбою з корупцією в зоні АТО.
Про це він заявив від час зустрічі із волонтерами, інформує прес-служба Глави держави.
Волонтерський контроль має стати реальним механізмом боротьби із корупцією у зоні АТО. Впевнений, що спільна й скоординована діяльність із силовими структурами допоможе нам ефективно протистояти брудним ділкам, які заробляють на горі українців,
— сказав Порошенко.
Глава держави також окреслив коло завдань, які спрямовані на подолання корупції в зоні проведення АТО.
В свою чергу радник Президента Юрій Бірюков, який взяв участь у зустрічі, розповів, що волонтери звернули увагу Порошенка на проблеми, з якими їм довелося зіткнутися під час роботи із забезпечення Збройних Сил.
"Рентабельність контрабанди сягає рівня продажу наркотиків та набуває вражаючих розмірів. Там "ходять" такі гроші, що легко підкупити будь-кого. А волонтери грошей не беруть, їм за державу прикро", — додав Бірюков.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 198 | Додав: Panda_killer | Дата: 07.07.2015 | Коментарі (0)

6 липня СБУ запустила онлайн-реєстр дозволів для переміщення осіб у районі проведення АТО.
Сайт для оформлення електронного пропуску можна знайти за адресою: urp.ssu.gov.ua.

Після реєстрації бажаючим потрапити в райони проведення АТО пропонується вказати паспортні дані, місце проживання та реєстрації, надіслати фото.

Обов'язковим для заповнення є поле «Мета і маршрут переміщення осіб у районі проведення АТО». Крім того на сайті вказані контакти координаційних центрів і груп для подачі документів.

Як повідомляв УНІАН, 3 липня Олександр Турчинов заявив, що на лінії розмежування на сході України в зоні АТО почали тестувати електронну систему пропуску на одному з контрольно-пропускних пунктів.

«Нова система пропускного режиму в зоні проведення АТО покликана скоротити терміни і поліпшити якість перевірок, а також подолати корупцію при видачі пропусків і дозволяє позбутися черг на пропускних пунктах», - підкреслив секретар РНБО.

Раніше секретар РНБО пообіцяв, що електронна система пропускного режиму в зоні АТО буде введена з 7 липня.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 222 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 06.07.2015 | Коментарі (0)

 

 

Українські прикордонники затримали 22 незаконних мігрантів з Афганістану на кордоні з Угорщиною. Про це в неділю, 5 липня, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Одну з найбільших груп незаконних мігрантів затримали сьогодні вдень на Закарпатті прикордонники відділу" Вилок "Мукачівського загону. Прикордонний патруль виявив велику кількість людей за 150 метрів від кордону з Угорщиною », - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зокрема, прикордонники затримали 15 чоловіків, 4 жінок і 3 дитини, один з яких ще немовля. Мігранти заявили, що є громадянами Афганістану, проте документів у них не було.

Держприкордонслужба в тісній взаємодії з МВС, СБУ, ДМС, ДФС, прикордонними відомствами країн Європейського Союзу проводить заходи в рамках спільної операції «Кордон-2015». Операція спрямована на виявлення каналів переправлення незаконних мігрантів, ймовірних маршрутів їх руху, викриття і компрометацію існуючих каналів протиправної діяльності на всій території 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 206 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 05.07.2015 | Коментарі (0)

Під час прогулянки на 34-річну харків'янку і її новонародженого хлопчика впало дерево. В результаті події жінка та її 7-місячна дитина отримали важкі травми.

Як повідомив відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВСУ в Харківській області, це сталося близько 18:40 в Дзержинському районі Харкова. У важкому стані постраждалі доставлені в лікарню міста. Зараз вони знаходяться в реанімації, за їх життя борються лікарі.

Слідчі відкрили за даним фактом кримінальну виробництво за частиною 2 статті 367 (службова недбалість) КК України. Винні у цій трагедії, будуть притягнуті до кримінальної відповідальності. Слідчі органи встановлюють всі обставини події. Досудове розслідування триває.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 214 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 04.07.2015 | Коментарі (0)

У районі Донецька сталося ДТП за участю бронетранспортера і автомобіля, в якому знаходилися російські солдати. В результаті 4 військовослужбовців РФ загинули, ще 16 отримали поранення. Про це повідомив російський блогер Олег Ярчук.

«Р-н н.п. Донецьк. В результаті зіткнення з бронетранспортером перекинувся і загорівся автомобіль перевозив лс підрозділи Одон ВВ МВС РФ «200» - 4, «300» - 16», - напіал Ярчук у своєму блозі.

Він додав, що обставини події зараз уточнюються.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 244 | Додав: Panda_killer | Дата: 04.07.2015 | Коментарі (0)

У центрі Києва мітингувальники підпалили шини у стадіону «Динамо».

В ході мітингу кілька учасників акції принесли шини до входу на стадіон, а згодом і підпалили їх.

Як повідомляє УНІАН, представники добровольчих батальйонів і праворадикальних спрямованих громадян почали мітинг на площі біля стадіону імені Лобановського в Києві, вимагаючи від влади припинити «травлю» добровольчих підрозділів, які беруть участь у АТО.

В акції беруть участь близько тисячі осіб, серед яких люди в цивільному одязі та в у військовій формі.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 240 | Додав: Panda_killer | Дата: 03.07.2015 | Коментарі (0)

Біля Верховної Ради вже підїхали автобуси з силовиками, а активісти йдуть з покришками, напевно буде знову гаряче

 

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 416 | Додав: newsukraineua | Дата: 03.07.2015 | Коментарі (0)

В рамках заходу заплановано 36 кінних заїздів.

5 липня. об 12:00 на території КП "Київський іподром" відбудеться розіграш призів для конів орловської породи.

В рамках заходу заплановано 36 кінних заїздів Головний приз змагань - приз "Барса" - це традиційна нагорода в кінному спорті в цьому сезоні. Також учасників чекають вже традицінні нагороди - "Вітру", приз "Піона".

Окрім цього, глядачі зможуть активно провести своє дозвілля, а саме: відвідати творчий майстер-клас по малюванню , послухати виступи воєнно-історичного клубу та переглянути виступи вершників та забіги борзих собак.

Розіграш може відвідати будь-хто бажаючий. Вхід вільний.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 229 | Додав: Panda_killer | Дата: 03.07.2015 | Коментарі (0)

Із наступного навчального року до російської шкільної програми патріотичного виховання внесуть так званий День возз'єднання Криму із Росією. Про це заявив міністр освіти РФ Дмитра Ливанов. "У нас є чотири таких державних свята: День Росії, День народної єдності, День Перемоги і День возз'єднання Криму з Росією. Ось ці чотири свята мають стати каркасом, на який буде нанизуватися ціла система виховних заходів", 


Однак при цьому День возз'єднання Криму з Росією не має у РФ статусу державного свята. Як повідомлялося раніше, три чверті росіян не знають, із чим пов'язане головне свято Росії. Тільки кожен четвертий житель РФ згадав неофіційну назву свята, яке відзначають у країні 12 червня.
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 232 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 03.07.2015 | Коментарі (0)

Власником виявився новий директор компанії ТОВ "Танталіт".

Новий директор ТОВ "Танталіт"  Приймак Олександр приїхав до Межигір'я, де розташована резиденція "легітимного" екс-президента України Віктора Януковича, та вимагає терміново повернути майно компанії.

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 254 | Додав: Panda_killer | Дата: 02.07.2015 | Коментарі (0)

Раніше блакитний місяць можна було побачити в серпні 2012 року.  Вислів "під блакитним місяцем" є метафорою Місяць проходить навколо Землі за приблизно 29 днів, це означає, що в році трішки менше 13-ти повних циклів місяця. Кожний рік вміщує в собі 13 молодих місяців або 13 повних місяців. Оскільки в році вміщується 12 календарних місяців і 13 циклів місяця, іноді на один місяць припадає дві повні. Один із повних місяців за один календарний місяць називається "блакитним Місяцям", і її можна спостерігати приблизно кожні два із половиною роки. У 2015 році ця подія відбудеться 2 і 31 липня. Раніше блакитний місяць можна було побачити в серпні 2012 року, а наступного разу подія очікується в січні 2018 року. Вислів "під блакитним місяцем" є метафорою, яка означає "не дуже часто", оскільки такі місяці бувають, як уже йшлося вище, тільки раз у два із половиною роки. Назва обумовлена не зміною кольору Місяця, а ідіоматичним виразом "Once in a Blue Moon", запозиченим з англійської мови. Такий повний місяць має звичайний, попелясто-сірий колір; поява у Місяця блакитного відтінку є вкрай рідкісним явищем, яке зумовлено оптичним ефектом.
 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 198 | Додав: Panda_killer | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Для реалізації алкогольної продукції необхідна ліцензія та відповідна площа. В Україні почали діяти нові податкові правила Із 1 липня у країні почали діяти нові правила оподаткування. Зміни торкнулися, зокрема, реалізації алкогольної продукції, йдеться в сюжеті ТСН.19:30. Пиво відтепер вважається алкогольним напоєм. А це означає, що на його продаж потрібна ліцензія. Рекламувати продукт нині слід за тими ж правилами, що й горілку. А продавати – лише в крамницях, площею в понад 20 кв. метрів. Престижні автомобілі також оподатковуються по-новому. Такими вважаються легковики віком до п'яти років з об'ємом двигуна в понад три тисячі кубів. За таке авто власник на рік має віддати транспортний податок у 25 тис. гривень.
 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 259 | Додав: Panda_killer | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Відома американська компанія Uber, що розробила популярний у багатьох країнах мобільний додаток для замовлення таксі, шукає голову представництва у Києві. Це випливає з оголошення про вакансію, яке опубліковане на сайті компанії.

В оголошенні сказано, що людина, яка обійме цю посаду, має працювати над розвитком бізнесу Uber в Києві, контролювати якість послуг, представляти компанію на різних заходах, вирішувати можливі юридичні проблеми, допомагати розширювати бізнес в інших містах, а також підвищувати прибуток і пасажиропотік.

Від претендентів, зокрема, вимагають сім років досвіду в сфері інвестбанкінгу, маркетингу або операційного менеджменту, аналітичне мислення, здатність до творчих рі ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 219 | Додав: Panda_killer | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

У Києві Арсен Аваков офіційно презентував нову форму патрульних поліцейських. Нові патрульні схоже від форми в захваті. Особливо жінки. Про оновлене поліцейське вбрання розповідають з гордістю.

Джерело: http://magnolia-tv.com/

Категорія: Суспільство | Переглядів: 243 | Додав: Panda_killer | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

 

 Apple Music представила систему, яка включає в себе рекомендації композицій і можливість ділитися музикою, - пише УНІАН. Компанія Apple запустила сервіс потокової музики Apple Music. "Apple Music - це революційний сервіс потокової музики, новаторське всесвітнє радіо в прямому ефірі від Apple, яке здійснює мовлення 24 години на добу, та багато нових шляхів для всіх любителів музики зв'язатися з їх улюбленими артистами", - йдеться у повідомленні на сайті компанії. Apple Music представляє систему, яка включає в себе рекомендації композицій і можливість ділитися музикою. "Якщо у вас є підписка, то до всієї музики, яка у вас вже є, додається гігантська медіатека Apple Music. Відзначається також, що провідні експерти допомогли Apple створити радіо нового типу зі станціями за запитом для будь-якого настрою і жанру, - розповіли творці новинки.
Джерело:ТСН

Категорія: Суспільство | Переглядів: 210 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

 

 У Росії пояснюють невисокий інтерес росіян до відпочинку в Криму "економічними можливостями".
У Росії збільшилася кількість громадян, яких "нічим не приваблює" анексований Крим. Як свідчать дані Всеросійського центру вивчення громадської думки, 27% громадян РФ заявили, що анексований Росією Крим нічим не приваблює, у минулому році таку відповідь давали 19% респондентів
 

"Коммерсант" пише, що явне бажання поїхати у Крим висловили лише 9% росіян, а 50% респондентів заявили, що відпочивати на півострові не будуть. Ще 36% відповіли, що, можливо, відвідають Крим наступного літа. У Росії пояснюють невисокий інтерес росіян до відпочинку у Криму "економічними можливостями" громадян, оскільки Крим - "не найдешевший відпочинок, багато хто відмовляється від відпустки зовсім". Нагадаємо, що ПАРЄ офіційно назвала Крим окупованим.
Джерело:ТСН
Категорія: Суспільство | Переглядів: 181 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Станом на ранок 1 липня ситуація в районі комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" у зоні відчуження, де раніше виникла пожежа, є контрольованою. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України. Зокрема у селищі Поліське надзвичайникам вдалося локалізувати пожежу трав'яного настилу, триває її ліквідація. У селах Луб'янка та Стара Красниця продовжується горіння осередків торфу.  У селах Ковшилівка та Глінка триває локалізація пожежі. До гасіння вогню залучені 27 одиниць техніки та 192 людини. Наразі у ДСНС планують залучити гелікоптер для проведення повітряної розвідки та оцінки обстановки. На місці події розгорнуто штаб пожежогасіння, працює мобільна оперативна група ГУ ДСНС у Київській області. Як повідомлялося раніше, рятувальники назвали можливі причини пожежі в Чорнобильській зоні. 

Джерело:ТСН
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 191 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

На початку липня домівку чиновника закидали коктейлями Молотова.
Чеська поліція затримала підозрюваного у нападі на будинок міністра оборони країни Мартіна Стропніцького. Як повідомляє місцева преса, затримано 20-річного росіянина, інших подробиць правоохоронці не повідомляють. "Оскільки поліція проводить розслідування, ми не будемо розповідати подробиць", - кажуть у міністерстві. Затриманий проживає в Чехії тимчасово. Якщо підозри підтвердяться, йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Росіянин відкидає всі звинувачення. 9 червня будинок міністра оборони Чехії закидали коктейлями Молотова – у приміщенні перебували члени родини голови оборонного відомства, ніхто не постраждав.
 

Джерело:ТСН
Категорія: Суспільство | Переглядів: 186 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Українські жінки знялись у зворушливій фотосесії для бійців АТО. Ідея проекту належить режисеру Івану Кравчишину, передає УП.Життя.

Взимку Іван Кравчишин закінчив роботу над монтажем свого фільму ”Політ золо ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 245 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Державна служба з надзвичайних ситуацій локализировала 4 з 6 осередків займання в лісовому господарстві «Чорнобильська пуща». Про це сьогодні на брифінгу заявив перший заступник глави ДСНС Олег Мельчуцкий, передає РБК-Україна.

У зоні відчуження, на даний момент пожежею охоплено 110 га.

«Станом на 16:30 відбувається гасіння 6 вогнищ на загальній площі 110 га. За 4 вогнищ вдалося локалізувати, по двом найближчим часом», — заявив Мельчуцкий.

За його словами, радіаційний фон складає близько 25 мікрорентген, при нормі 50.

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 233 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Компанія "Дісней" з міркувань безпеки заборонила відвідувачам своїх парків розваг використовувати палиці для селфі.

Як повідомляє ВВС, моноподи раніше вже заборонили на атракціонах, а тепер відвідувачів попросять не приносити їх у парки взагалі.

Ці пристрої призначені для того, щоб фотографувати себе з невеликої відстані, але існують побоювання, що хтось може випадково вдарити цією палицею іншу людину і травмувати її.

Палиці для се ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 207 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Російська виконавиця Діана Арбеніна поїхала з концертами до анексованого Криму, куди минулого року їхати відмовлялася.

Так, 27-го червня гурт "Ночные снайперы" дав концерт у Ялті. Виступ анонсували на сайті гурту.

Видання додає, що у травні минулого року Арбеніна принципово відмовилася від концертів в анексованому Криму.

 

Джерело:мhttp://24tv.ua/

Категорія: Суспільство | Переглядів: 215 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

1-49 50-70