MENU
Головна » 2015 » Липень » 18 » Українська освіта в стадії глибокого колапсу - директор Центру оцінювання якості освіти
10:31
Українська освіта в стадії глибокого колапсу - директор Центру оцінювання якості освіти

Цьогорічні результати ЗНО з української мови та літератури приголомшили чиновників-освітян. В Україні кілька сотень шкіл, учні яких "іспит" із рідної мови завалили. Причому, в деяких школах неграмотними виявилися більше ніж половина випускників. Але найбільше вразило те, що серед антилідерів західні регіони - Рівненщина та Прикарпаття.


Із двадцяти трьох цьогорічних випускників Торговицької школи лише семеро склали ЗНО з української мови та літератури. Такий провальний результат тутешні вчителі мають уперше. Однак називають очікуваним.

"Батьки цих дітей виїжджають за кордон. Через те діти без контролю. По-друге, діти бачать приклад тих випускників, які закінчили виші і залишилися без роботи. Вони зараз беруть сумки і їдуть за кордон. Це наглядний приклад для наших випускників", - каже директор Торговицької ЗОШ Володимир Курчій.
 

Учителі торговицької школи запевняють, у провальному результаті ЗНО з української мови, винні не вони. Самі учні і їхні батьки до них претензій не мають.

До того ж, виправдовуються, у школах із технічним ухилом, як в Торговиці, одинадцятикласники мають лише по два уроки літератури та один – мови на тиждень.


Самі випускники говорити про свій негативний рекорд не хочуть. Тим часом столичних чиновників цьогорічні результати ЗНО з української мови та літератури приголомшили.
 

"Українська освіта в стадії глибокого колапсу. Це рівень вивчення цього предмету у конкретній школі. Це проблема на рівні школи. Ми маємо 427 сіл, у яких 10 і більше випускників не слали тест з мови і літ. Треба розбиратися з кожною школою", - каже директор Центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.
 

Тим часом торговецькі вчителі вже пропонують свої зміни. Для поліпшення результатів, наступного року пропонують зробити більше уроків української мови і літератури в ліцеях із технічним ухилом. Тоді, обіцяють, наступного року їхні випускники не осоромлять Прикарпаття.
 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 315 | Додав: Panda_killer
Всього коментарів: 0
avatar