MENU
Головна » 2015 » Липень » 17

Прем’єр-міністр Канади Стівен Гарпер закликав Росію змінити свій курс у ставленні до розслідування справ про збиття малайзійського авіалайнера над Донбасом рік тому і перейти до сприяння процесові відновлення справедливості.

У заяві з нагоди перших роковин трагедії він звернув увагу: «Від найперших намагань підтримуваних Росією бойовиків перешкодити доступові до місця катастрофи до найостанніших натяків Росії, що вона виступає проти будь-яких перспектив створення міжнародного трибуналу, дії Росії полягали у блокуванні істини», - цитує Радіо Свобода.

Винні у злочинах, що призвели до цієї жахливої події, мають бути притягнені до відповідальності, наголосив Гарпер.

Крім того, додав він, уряд Канади далі твердо підтримує народ України в його зусиллях із метою створити стабільний уряд і динам ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 253 | Додав: Panda_killer | Дата: 17.07.2015 | Коментарі (0)

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом та президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Про це йдеться на сайті глави держави.

Президент України висловив занепокоєння продовженням ескалації на Донбасі і закликав до повного виконання Мінських домовленостей. Петро Порошенко підкреслив, що Україна, на відміну від іншої сторони, виконує Мінські домовленості.

Глава української держави наголосив на необхідності безумовного і негайного звільнення всіх заручників, в тому числі громадян України, які незаконно утримуються на території Росії, зокрема Олега Сенцова та Надії Савченко.

Федеральний канцлер Німеччини і президент Франції відзначили важливість ухвалення українським парламентом змін до Кон ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 271 | Додав: Panda_killer | Дата: 17.07.2015 | Коментарі (0)

Суд над українською льотчицею і народним депутатом Надією Савченко може початися 31 липня.

Про це повідомляє її адвокат Ілля Новіков в соцмережі.

"За поки що непідтвердженими даними, попереднє слухання по справі Савченко в Донецькому міськсуді (Ростовська область РФ) може відбутися 31 липня", - написав Ілля Новіков.

За словами адвоката Іллі Новікова, поки незрозуміло, де її будуть тримати в Ростовській області. Він зазначив, що в Донецьку Ростовської області, де призначено розгляд справи в суді, немає СІЗО. Ілля Новіков повідомив, що найближче СІЗО знаходиться в містечку Каменськ-Шахтинський, але не виключено, що її будуть утримувати в Ростові-на-Дону.
 

Категорія: Політика | Переглядів: 247 | Додав: Panda_killer | Дата: 17.07.2015 | Коментарі (0)

Вчора ввечері на вулиці Рокоссовського команда кандидата в нардепи по 205 округу Геннадія Корбана заблокувала автомобіль, де за їх даними, знаходилися люди, які займаються скупкою голосів на користь іншого кандидата - Сергія Березенко.
В автомобілі знаходилися дві людини, які відмовилися виходити. О пів на другу ночі прибула міліція забрала їх з машини, а автомобіль був опечатаний до рішення суду про проведення обшуку, повідомляє «Чернігівщина. Події і коментарі ».

На місці подій знаходилися «групи підтримки» обох кандидатів - усього близько 500 осіб, а також їхні конкуренти на цих виборах - глава облради Микола Звєрєв і активіст Андрій Глаб. Всю ніч під автомобілем чергували учасники подій, що представляють різні команди.

Як відомо, довибори в Чернігові відбудуться 26 липня. Вони пройдуть, оскільки кандидат від Блоку Петра Порошенка Валерій Паска, який переміг у цьому окрузі на парламентських виборах 2014, в березні 2015 року був призначений чернігівським головою ОДА, відповідно, склав свій депутатський мандат.

За місце в Раді борються більше 90 кандидатів - рекордна кількість в історії України.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія 19 червня зареєструвала Геннадія Корбана та Сергія Березенко кандидатами в депутати Верховної Ради в мажоритарному окрузі № 205 у Черні ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 262 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 17.07.2015 | Коментарі (0)

Станом на 11:10 в п'ятницю, 17 липня, в сесійній залі парламенту залишилося близько 70 народних депутатів, незважаючи на те, що засідання триває, передає кореспондент НБН.
У ці хвилини в сесійній залі Верховної Ради залишилося всього близько 70 народних депутатів.

Відзначимо, на даний момент з президії парламенту виступає віце-спікер Оксана Сироїд.

Відзначимо, депутати, які залишилися, ходять по залу.

Як повідомляв НБН, 17 липня на засіданні парламенту повинен був відбутися година запитань до уряду. Однак, з трибуни Ради виступив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, після чого все міністри розійшлися.

Згідно з регламентом, народні депутати мають розглядати питання порядку денного. Зокрема, на сьогоднішньому засіданні Рада повинна розглянути призначення місцевих виборів.

Переглядів: 249 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 17.07.2015 | Коментарі (0)

За його словами, у вибраної урядом компанії був досвід з управління митницями як у деяких країнах - членах ЄС, так в інших державах.
Уряд України очікує закінчення процесу переговорів про передачу кількох митниць в управління британської компанії, заявив в ході Години запитань до уряду прем'єр міністр України Арсеній Яценюк.

Прем'єр нагадав, що уряд проводить переговори про передачу окремих митниць в управління британської компанії.

«Ми очікуємо завершення переговорів», - сказав прем'єр, не вказавши конкретної дати.

За його словами, у вибраної урядом компанії був досвід з управління митницями як у деяких країнах - членах ЄС, так в інших державах.

Як повідомляв УНІАН, за словами міністра економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус, уряд України обговорює питання передачі управління митної служби на аутсорсинг іноземній компанії. Він зазначив, що аутсорсинг управління митницею застосовувався в ряді країн з перехідною економікою із залученням для цих цілей в тому числі британської компанії Сrown Agents.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 267 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 17.07.2015 | Коментарі (0)