MENU
Головна » 2015 » Липень » 16 » Донецький сепаратист заарештований у Москві за запитом України
16:19
Донецький сепаратист заарештований у Москві за запитом України

Активіст самопроголошеної Донецької народної республіки Олександр Костін заарештований у Москві за запитом української влади, повідомив агентству «Москва» джерело в правоохоронних органах.
«Він був затриманий 12 квітня в 15:45 у в аеропорту Домодєдово через те, що влада України подали його в міжнародний розшук. Зараз чоловік перебуває в одному зі столичних СІЗО », - розповів співрозмовник агентства.Костіна в міжнародний розшук як підозрюваного за частиною 4 статті 187 КК України (розбій). Як уточнила представник прес-служби Мособлсуда Катерина Ігумнова, що чоловіка заарештували в квітні, а 19 червня суд продовжив термін утримання під вартою до 21 липня.

Дружина Костіна Валентина розповіла агентству, що в Московської міжрегіональної транспортної прокуратури, куди вона зверталася за фактом затримання чоловіка, їй відповіли, що справу про екстрадицію розглядатиме Генеральна прокуратура.

За словами жінки, разом з чоловіком вони були в Росії у родичів, а потім збиралися вилетіти в Макіївку, коли їх затримали за запитом Волноваського відділення МВС України. Причетність Костіна до розбою вона заперечує.

Співробітниця правозахисного центру «Рід» Наталія Холмогорова раніше повідомляла, що Костін - старший лейтенант збройних сил ДНР, командир танкового взводу батальйону. Він громадянин України, жив у Макіївці.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 277 | Додав: vitia_shmatko15
Всього коментарів: 0
avatar