MENU
Головна » 2015 » Липень » 10 » Fitch знизило рейтинги двох найбільших українських банків до «C»
23:41
Fitch знизило рейтинги двох найбільших українських банків до «C»

Москва. 10 липня. INTERFAX.RU - Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній валюті двох найбільших українських банків: приватного ПриватБанку і державного Ощадбанку до «C» з рівня відповідно «CCC» і «CC», йдеться в повідомленні агентства в п'ятницю.
«Зниження РДЕ відображає думку Fitch про те, що дефолт двох банків за певними єврооблігаціями в даний час майже неминучий. Це випливає з недавніх запитів обох банків з продовження термінів погашення цих облігацій », - пояснює агентство своє рішення.

У той же час Fitch відзначає, що банки продовжують обслуговувати інші свої зобов'язання, у тому числі депозити клієнтів, списання по облігаціях не припускав, а процентна ставка збільшується.

Агентство додає, що обидва банки ініціювали процес реструктуризації почасти через втручання регуляторів - Нацбанку і уряду.

Fitch також вказує, що підтвердило довгострокові РДЕ в нацвалюті обох банків на рівні «CCC», враховуючи, що внутрішні зобов'язання не включені в процес реструктуризації і що кредитоспроможність в нацвалюті щодо інших українських емітентів істотно не змінилася.

Крім того агентство знизило рейтинг стійкості ПриватБанку до «С» з «ССС», відображаючи порушення нормативних вимог до капіталу і бачення НБУ, що фінустанові необхідна реструктуризація боргу для забезпечення дотримання обов'язкових пруденційних нормативів.

У той же час рейтинг стійкості Ощадбанку підтверджений на рівні «CCC», так як банк виконує вимоги по капіталу: адекватність його капіталу на кінець першого півріччя становила 15,95% при граничному значенні 10%.

Fitch відзначає, що по завершенні реструктуризації перегляне рейтинги, проте припускає, що вони залишаться низькими, враховуючи ризики країни та рівень 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 284 | Додав: vitia_shmatko15
Всього коментарів: 0
avatar