MENU
Головна » 2015 » Липень » 9 » Генпрокуратура підозрює командира роти «Торнадо» та його підлеглих у розбещенні неповнолітніх
23:11
Генпрокуратура підозрює командира роти «Торнадо» та його підлеглих у розбещенні неповнолітніх


Головною військовою прокуратурою розслідується кримінальна правопорушення стосовно командира роти «Торнадо» Руслана Онищенко та його підлеглих, пов'язане зі статевою недоторканістю дітей. Про це Генеральна прокуратура України повідомляє на сторінці в Facebook.
«Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою командира роти міліції особливого призначення Онищенка Р. і його підлеглих у скоєнні ряду тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, в ході здійснення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні слідчими здобуті відомості про вчинення окремими бійцями зазначеної роти разом з іншими цивільними особами кримінальних правопорушень, пов'язаних із статевою недоторканістю дітей.

«У зв'язку з цим до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 156 КК України (розбещення неповнолітніх). Саме у зв'язку із здійсненням досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні як свідок на допит викликається Саванчук Світлана, якій точно можуть бути відомі обставини вчинення цього кримінального правопорушення », - додали в Генпрокуратурі.
Як повідомляв УНІАН, раніше адвокат бійців роти «Торнадо», член ради правозахисної групи «Січ» Віталій Погосян заявив, що бійців «Торнадо» не звинувачують у вчиненні будь-якого військового преступленія.17 червня суд заарештував вісьмох бійців роти «Торнадо» за підозрою у скоєнні ряду тяжких злочинів. За даними Генеральної прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що командир роти в період з січня до середини березня 2015 створив злочинну організацію з числа підлеглих. Учасники злочинної групи утримували в підвалі жителів і катували їх.

Того ж дня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти патрульної служби міліції особливого призначення «Торнадо».

Слідчі та прокуратура провели обшук на базі розформованої роти «Торнадо» в Привільне Луганської області.

Адвокат Погосян заявив, що його підзахисних піддають тортурам на допитах.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 223 | Додав: vitia_shmatko15
Всього коментарів: 0
avatar