MENU
Головна » 2015 » Липень » 16 » У ДНР заявили про невідповідність ініціативи Порошенко з децентралізації мінським угодами
16:17
У ДНР заявили про невідповідність ініціативи Порошенко з децентралізації мінським угодами

Москва. 16 липня. INTERFAX.RU - У самопроголошеній Донецької народній республіці вважають, що поправки президента України Петра Порошенка до Конституції, які українські депутати відправили у четвер у КС, не відповідають мінським угодами.
«Сьогодні Рада підтримала направлення поправок Порошенко в конституційний суд, а голосування проходило у присутності високопоставлених іноземних колег, які не мають жодного відношення до мінському процесу мирного врегулювання», - йдеться в заяві голови Народної ради самопроголошеної Донецької народної республіки Андрія Пургіна, розміщеному на сайті Донецького агентства новин.

На думку Пургіна, Порошенко «зі стрімкою швидкістю підходить до" точки неповернення ", коли вже зовсім ніхто не зможе переконати Донбас в договороздатності України».

На сайті українського парламенту 15 липня було оприлюднено президентський проект закону про внесення змін до Конституції України щодо децентралізації влади з позначкою «доопрацьований». Найважливішою відмінністю доопрацьованого законопроекту від першої редакції, зареєстрованої у Верховну Раду 1 липня, є положення про те, що особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей визначаються окремим законом. Якщо в першій редакції це положення було закріплене в перехідних положеннях самого законопроекту, то в редакції від 15 липня пропонується закріпити цю норму в розділі XV перехідних положень самої Конституції України.

У четвер Порошенко заявив, що внесений ним до Верховної Ради проект змін до Конституції України в частині децентралізації не передбачає будь-якого «особливого статусу» Донбасу і країна залишиться унітарною.

Пізніше парламент проголосував за направлення президентського законопроекту про внесення змін до Основного закону країни до Конституційного суду України.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 255 | Додав: vitia_shmatko15
Всього коментарів: 0
avatar