MENU
Головна » 2015 » Липень » 11 » В Україні відремонтують дороги за іноземними технологіями
20:05
В Україні відремонтують дороги за іноземними технологіями

У Львівській області відремонтують дорогу Н-09 Мукачеве – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин-Бібрка – Львів за технологією «холодного ресайклінгу», яку використовують в Європі та Сполучених Штатах Америки.

Однак, такі роботи будуть проведені не на всій дорозі, а тільки на більшій її частині.

Про це повідомили в прес-службі «Укравтодору».

«Верхні шари існуючого дорожнього одягу будуть зняті на глибину до 25 см. Отриманий матеріал змішають з комплексними в’яжучими, такими як бітумна емульсія і цемент та додадуть в нього новий мінеральний матеріал. Зазначена суміш і стане новою конструкцією дорожнього одягу, зверху якої буде нанесено шар асфальтобетонного покриття», – пояснив Директор Департаменту розвитку доріг «Укравтодору» Сергій Цепелєв.

Також у відомстві відзначають, що таке дорожнє покриття є водо- і морозостійким, адже має високу еластичність. При використанні такого методу укладання дорожнього покриття, зводиться до мінімуму процес утворення тріщин.

Крім цього, «холодний ресайклінг» мінімізує і витрати нових природних матеріалів.

«Технологія холодного ресайклінгу передбачає те, що весь робочий процес виконується в одному місці – безпосередньо на місці робіт, що виключає необхідність в пристрої тимчасових проїздів, а отже мінімізує витрати на проведення робіт», – заявив представник «Укравтодору».

Категорія: Суспільство | Переглядів: 279 | Додав: Panda_killer
Всього коментарів: 0
avatar