MENU
Головна » 2015 » Липень » 15 » Рада дозволила позичити у Німеччині 500 мільйонів євро на відновлення Донбасу
13:08
Рада дозволила позичити у Німеччині 500 мільйонів євро на відновлення Донбасу

Термін погашення кредиту - 15 років, а пільговий період - 5 років.

Верховна Рада України прийняла проект закону № 0048 «Про ратифікацію меморандуму про спільні наміри уряду України і Федеративної Республіки Німеччина щодо незв'язаного фінансового кредиту в розмірі 500 млн євро на відновлення Донбасу».

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 266 народних депутатів при необхідному мінімумі в 226 голосів.

Згідно з меморандумом, уряд Німеччини має намір надати необхідні гарантії під непов'язаний фінансовий кредит для відновлення загальним розміром 500 млн євро. Кошти будуть залучатися, зокрема, для інвестицій у відновлення і модернізацію інфраструктури регіонів східній частині України в таких сферах: транспорт, енергетика, теплопостачання, енергоефективність, водопостачання та водовідведення, соціальна інфраструктура, відновлення і будівництво житла.

При цьому віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко повідомив, що термін погашення кредиту - 15 років, а пільговий період - 5 років.

Зокрема, за його словами, прийняття даного законопроекту дозволить Україні створити правові підстави для отримання частини незв'язаного фінансового кредиту KfW у розмірі 300 млн євро для фінансування пріоритетних проектів з відновлення та модернізації об'єктів інфраструктури східній частині України, які будуть спільно погоджені українською та німецькою сторонами в рамках двостороннього групи високого рівня, а також забезпечить укладання окремих угод для отримання частині фінансування у розмірі 200 млн євро для потреб загального фонду державного бюджету.

Як повідомляв УНІАН, даний законопроект був внесений на розгляд Верховної Ради президентом України Петром Порошенко 8 липня 2015.

Категорія: Економіка | Переглядів: 228 | Додав: vitia_shmatko15
Всього коментарів: 0
avatar