MENU
Головна » 2015 » Червень » 25 » На Львівщині викрили шахрайку, яка виманювала у пенсіонерів золоті прикраси
10:46
На Львівщині викрили шахрайку, яка виманювала у пенсіонерів золоті прикраси
Стрийські правоохоронці викрили зловмисницю, яка наживалася на довірі літніх людей і виманювала у них золоті прикраси.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС у Львівській області.

Шахрайка постійно змінювала населені пункти та місця злочину, що надавало їй можливість уникати від відповідальності.

Як було виявлено, жінка діяла за чіткою продуманою схемою: обирала на вулиці потенційну жертву і заводила з нею розмову.

Зазвичай жертвами ставали жінки старшого віку, які носили ювелірні прикраси: золоті сережки або ланцюжки.

Зловмисниця представлялася знайомою чи далекою родичкою когось з близьких співрозмовниці або говорила, що працює в соціальній службі. Згодом звертала увагу на золоті прикраси нової знайомої, робила комплімент і казала, що хоче замовити такі самі для себе чи то з нагоди весілля сина або іншої знаменної події. Як результат – просила позичити золото на кілька днів і зникала назавжди.

Як зазначив начальник Стрийського міського відділу міліції полковник міліції Василь Кулик, шахрайку-гастролерку вдалося затримати на гарячому. Одразу після вчинення злочину на одній з центральних вулиць міста Стрия. Нею виявилася 46-річна неодноразово засуджена за вчинення злочинів мешканка Дрогобича.

«Сьогодні ми зафіксували чотири такі факти на території Стрийщини, а також триває перевірка на причетність жінки до вчинення аналогічних злочинів на території інших райвідділів Львівщини, зокрема Дрогобицького та Трускавецького», – підкреслив полковник міліції.

Наразі у кримінальних провадженнях, розпочатих за ч.2 ст. 190 (шахрайство) КК України, триває досудове слідство. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Жінці загрожує штраф від 50-ти до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи строком від одного до 2-х років, або обмеження волі на строк до 5-ти років, або позбавлення волі на строк до 3-х років.

Джерело: Вголос
Категорія: Суспільство | Переглядів: 216 | Додав: Panda_killer
Всього коментарів: 0
avatar