MENU
Головна » 2015 » Червень » 23 » Санкції ЄС щодо Росії будуть продовжені до повного виконання Мінських домовленостей.
20:22
Санкції ЄС щодо Росії будуть продовжені до повного виконання Мінських домовленостей.
Доступно тільки для користувачів

Про це йдеться в спільній заяві парламентської асамблеї України та Польщі, повідомив народний депутат України від Дніпропетровська («Блок Петра Порошенка») Максим Курячий.

«У спільній заяві зазначається необхідність мирного врегулювання конфлікту і виконання Росією всіх пунктів Мінських домовленостей, а також звільнення Надії Савченко», - зазначив Максим Курячий.

Парламентська асамблея України і Польщі також закликала парламенти країн-членів ЄС завершити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та підтримує введення безвізового режиму для України.

Крім того, вирішено створити групу з підготовки пропозицій до декларації примирення українського і польського народів. Ця декларація стосуватиметься історичних подій Волинського злочину, злочинів проти українського населення.
Відзначається, що справжнє примирення між вільними народами може бути виключно на основі правди про болючі для двох країн події спільної історії з одночасним засудженням злочинів проти людяності.

Як повідомлялося, 22 червня у Варшаві проходило VIII засідання парламентської асамблеї України та Польщі. З боку Польщі в неї входять 15 депутатів Сейму і п'ять сенаторів. З української сторони в роботі беруть участь 20 депутатів Верховної Ради. Депутати обговорили питання економічного, прикордонного, культурного та освітнього співробітництва, а також підтримки Києва в проведенні реформ.
Категорія: Політика | Переглядів: 245 | Додав: FOREST
Всього коментарів: 0
avatar