MENU
Головна » 2015 » Червень » 24 » «УДАР» хоче, щоб президент призначив Кличка головою КМДА
12:08
«УДАР» хоче, щоб президент призначив Кличка головою КМДА
Депутати пропонують внести зміни до законодавства, згідно з якими Президент має призначати головою Київської міської державної адміністрації особу, що обрана мером столиці. Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді депутати від «УДАРу» Сергій Алєксєєв, Валерій Іщенко та інші народні депутати.

Законопроектом пропонується внести зміни до Закону України «Про столицю України – місто-герой Київ», в яких зазначити, що Президент України призначає головою Київської міської державної адміністрації особу, яка обрана Київським міським головою.

Депутати зауважили, що внесення зазначеного законопроекту викликане необхідністю привести Закон України «Про столицю України – місто-герой Київ» у відповідність до вимог діючої Конституції та рішення Конституційного Суду від 25 грудня 2003 року, який встановив, що Київську міську державну адміністрацію має очолювати лише особа, обрана Київським міським головою, яка Президентом України призначається головою КМДА. Як голова Київської міської державної адміністрації мер столиці є відповідальним перед Президентом України і Кабінетом Міністрів України, підзвітним і підконтрольним уряду.

Джерело: СоцПОРТАЛ
Категорія: Політика | Переглядів: 225 | Додав: Panda_killer
Всього коментарів: 0
avatar