MENU
Головна » 2015 » Червень » 29 » "Завербовані" російськими спецслужбами диверсанти підривали машини українських силовиків - СБУ
16:56
"Завербовані" російськими спецслужбами диверсанти підривали машини українських силовиків - СБУ

На Луганщині співробітники СБУ розкрили низку терактів і затримали групу осіб, які підривали машини правоохоронців та військовослужбовців, здійснили вибух на території армійської радіолокаційної станції. Про це інформує прес-служба відомства. Як йдеться в повідомленні, під час обшуків у затриманих вилучено речові докази, зокрема вогнепальну зброю, вибухівку та складові саморобних вибухових пристроїв.
 

У СБУ підозрюють учасників затриманої групи в замаху на співробітника СБУ в березні 2015 року, коли був дистанційно підірваний його службовий автомобіль. Також злочинців звинувачують у підриві автомобіля українського прикордонника, через що військовослужбовець отримав осколкові поранення і контузію. "Слідством встановлено, що група діяла за вказівкою представників спецслужб РФ, які визначали об'єкти терактів в мирних районах Луганської області", - йдеться в повідомленні. Самі ж затримані дали свідчення, що отримали зброю і вибухівку на території Росії, де їм заплатили 3000 рублів за незаконне перевезення засобів ураження на українську територію.
За словами злочинців, обіцяні 15 тисяч доларів за за підрив машини офіцера СБУ та гонорар за замах на прикордонника вони так і не отримали. До кримінальної відповідальності також залучать у спільників, які допомагали затриманим незаконно потрапити на територію військової частини. Нагадаємо, що на Луганщині спіймали жінок-інформаторок, які "зливали" бойовикам позиції бійців АТО.
Джерело:ТСН
Категорія: АТО | Переглядів: 197 | Додав: vitia_shmatko15
Всього коментарів: 0
avatar