MENU
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 »

Раніше блакитний місяць можна було побачити в серпні 2012 року.  Вислів "під блакитним місяцем" є метафорою Місяць проходить навколо Землі за приблизно 29 днів, це означає, що в році трішки менше 13-ти повних циклів місяця. Кожний рік вміщує в собі 13 молодих місяців або 13 повних місяців. Оскільки в році вміщується 12 календарних місяців і 13 циклів місяця, іноді на один місяць припадає дві повні. Один із повних місяців за один календарний місяць називається "блакитним Місяцям", і її можна спостерігати приблизно кожні два із половиною роки. У 2015 році ця подія відбудеться 2 і 31 липня. Раніше блакитний місяць можна було побачити в серпні 2012 року, а наступного разу подія очікується в січні 2018 року. Вислів "під блакитним місяцем" є метафорою, яка означає "не дуже часто", оскільки такі місяці бувають, як уже йшлося вище, тільки раз у два із половиною роки. Назва обумовлена не зміною кольору Місяця, а ідіоматичним виразом "Once in a Blue Moon", запозиченим з англійської мови. Такий повний місяць має звичайний, попелясто-сірий колір; поява у Місяця блакитного відтінку є вкрай рідкісним явищем, яке зумовлено оптичним ефектом.
 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 198 | Додав: Panda_killer | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Для реалізації алкогольної продукції необхідна ліцензія та відповідна площа. В Україні почали діяти нові податкові правила Із 1 липня у країні почали діяти нові правила оподаткування. Зміни торкнулися, зокрема, реалізації алкогольної продукції, йдеться в сюжеті ТСН.19:30. Пиво відтепер вважається алкогольним напоєм. А це означає, що на його продаж потрібна ліцензія. Рекламувати продукт нині слід за тими ж правилами, що й горілку. А продавати – лише в крамницях, площею в понад 20 кв. метрів. Престижні автомобілі також оподатковуються по-новому. Такими вважаються легковики віком до п'яти років з об'ємом двигуна в понад три тисячі кубів. За таке авто власник на рік має віддати транспортний податок у 25 тис. гривень.
 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 259 | Додав: Panda_killer | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Відома американська компанія Uber, що розробила популярний у багатьох країнах мобільний додаток для замовлення таксі, шукає голову представництва у Києві. Це випливає з оголошення про вакансію, яке опубліковане на сайті компанії.

В оголошенні сказано, що людина, яка обійме цю посаду, має працювати над розвитком бізнесу Uber в Києві, контролювати якість послуг, представляти компанію на різних заходах, вирішувати можливі юридичні проблеми, допомагати розширювати бізнес в інших містах, а також підвищувати прибуток і пасажиропотік.

Від претендентів, зокрема, вимагають сім років досвіду в сфері інвестбанкінгу, маркетингу або операційного менеджменту, аналітичне мислення, здатність до творчих рі ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 219 | Додав: Panda_killer | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

У Києві Арсен Аваков офіційно презентував нову форму патрульних поліцейських. Нові патрульні схоже від форми в захваті. Особливо жінки. Про оновлене поліцейське вбрання розповідають з гордістю.

Джерело: http://magnolia-tv.com/

Категорія: Суспільство | Переглядів: 243 | Додав: Panda_killer | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Надія Савченко залишається за гратами.

Московський міський суд вже вкотре відхилив апеляцію на продовження арешту. Судді визнали законним рішення Басманного суду Москви щодо продовження терміну ув'язнення української льотчиці, незважаючи на численні нагадування адвокатів про дипломатичний імунітент полоненої. Надія Савченко, нагадаємо, являється делегатом Парламентської асамблеї ради Європи.

У залі суду сама льотчиця підкреслила, що Росія мала б дотримуватися міжнародного права і відпустити її на підставі міжнародного імунітету, якщо вважає себе цивілізованою країною. Проте російські прокурори і слідство, за словами Савченко, заявляють, що у неї не було імунітету на момент затримання, тобто викрадення із території України.

Українську льотчицю захопили у полон майже рік тому, після чого перевезли до Росії, де звинуватили у ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 218 | Додав: Panda_killer | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Водночас, на Луганщині спостерігачі зафіксували тільки один випадок порушення припинення вогню.

<У звіті СММ ОБСЄ підтверджують, що найгостріша ситуація у зоні АТО наразі на підступах до Донецька. Про це йдеться у звіті місії за 30 червня, який опубліковано сьогодні.

"Спеціальна моніторингова місія між 09:03 та 13:00, перебуваючи на спостережному пункті Спільного центру з контролю та координації на центральному вокзалі Донецька, чула та бачила 168 вибухів, які в основному співставні з пострілами з мінометів та танків", – йдеться у звіті.

Водночас, із зафіксованих вибухів, спостерігачі ОБСЄ визначили, що 109 таких випадків відбулися на півночі та північному заході від селища Спартак (підконтрольне "ДНР") та Донецького аеропорту, а також в районі підконтрольних Україні сіл Опитному та Муравейник, також шахти Бутовська на відстані 3-7 км від займаних позицій представниками ОБСЄ.

Ще 39 вибухів сталися у 10-15 км на північний схід від позицій спостерігачів ОБСЄ.

Тиждень.ua

Категорія: АТО | Переглядів: 229 | Додав: Panda_killer | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

 

 

Частина Широкиного заполонена озброєними бойовиками, що виключає встановлення демілітаризованої зони.
У середу, 1 липня, один із ватажків "ДНР" Денис Пушилін заявив про те, що вони оголосили Широкине демілітаризованою зоною, а своїм бойовикам віддали наказ не стріляти. Це рішення було представлено як "акт доброї волі та демонстрації мирних намірів". Однак у добрі наміри бойовиків вже мало хто вірить. Так, нардеп і колишній комбат "Донбасу" Семен Семенсенко висміяв їхню заяву на своїй сторінці у Facebook: "Хороша міна при поганій грі! Отримуючи впродовж півроку по рогам від добровольців "Азова", "Донбасу", ВСУ, випробувавши всі засоби прориву до Маріуполя у цьому напрямку, можна дозволити собі розповідати казки про "демілітаризацію" і "мирні наміри", - зазначив Семенченко. У штабі АТО також спростували такі заяви бойовиків, зауваживши, що станом на 8-му ранку у Широкиному було зафіксовано найбільше обстрілів. "Впродовж цієї ночі найзапекліші обстріли з боку незаконних збройних формувань відбувалися саме по Широкиному. Практично ніде у зоні АТО не стріляли, а на підступах до Бердянського [село на захід від Широкиного] бойовики активно застосовували важку артилерію", - повідомив ТСН.ua речник штабу АТО Антон Миронови ... Читати далі »

Категорія: АТО | Переглядів: 225 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Ввезення електромобілів хочуть звільнити від мита, податків та акцизу.
Відсьогодні, 1 липня, в багатьох сферах економіки України змінюються правила гри, адже набирають чинності окремі зміни до Податкового кодексу, які Верховна Рада ухвалила ще півроку тому. Зокрема, відсьогодні пиво віднесли до категорії алкогольних напоїв. Що це означає, а також про інші економічні новини йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1". КУРСИ ВАЛЮТ Національний банк встановив курси валют на 1 липня. Відучора ціна на іноземні валюти суттєво не змінилася. Долар коштує 21 грн. Євро – 23,50. На "чорному" ринку ціни традиційно вищі. За долар там просять від 22 грн. А один євро обійдеться щонайменше у 25 грн. ВАРТІСТЬ ПАЛЬНОГО Ціни на бензин залишаються без змін. Літр бензину категорії А-95 у середньому по Україні коштує 21,47 грн. Залежно від заправок, найдешевше це пальне обійдеться водіям у 19,45 грн. А от найвища ціна на А-95 сьогодні складає 23,49 грн. Дизельне паливо знову здешевшало і тепер у середньому коштує 19,89. А от газ трохи додав у ціні. За літр газу на заправках просять 8,23 грн. ЗДОРОЖЧАЛА АБОНПЛАТА НА ДРОТОВЕ РАДІО Із 1 липня "Укртелеком" підвищує абонентську плату за дротове радіо на 25-50%. Так громадяни, які сплачували 12 грн на місяць, тепер мусять віддати 15. Для юридичних осіб ціна зросла від 18 до 27 грн. ПИВО СТАЛО АЛКОГОЛЕМ Із 1 липня набувають чинності зміни до Податкового кодексу, відповідно до яких пиво прирівняли до алког ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 232 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Офіційний курс долара США становить 21 гривню.
Національний банк України установив офіційні курси валют на сьогодні, 1 липня. Зокрема, долар США здешевшав на одну копійку – до 21,00 гривні. Євро втратив у ціні чотири копійки і зафіксувався на рівні 23,50 гривні. Нагадаємо, що в держбюджеті на цей рік закладений долар по 21,7 гривні. А ось останні антирекорди гривня встановила 26 лютого цього року. Тоді долар США злетів до рекордних 30,01 гривні, а євро - до 34,04 гривні.
 

 
Категорія: Економіка | Переглядів: 252 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

 

 Apple Music представила систему, яка включає в себе рекомендації композицій і можливість ділитися музикою, - пише УНІАН. Компанія Apple запустила сервіс потокової музики Apple Music. "Apple Music - це революційний сервіс потокової музики, новаторське всесвітнє радіо в прямому ефірі від Apple, яке здійснює мовлення 24 години на добу, та багато нових шляхів для всіх любителів музики зв'язатися з їх улюбленими артистами", - йдеться у повідомленні на сайті компанії. Apple Music представляє систему, яка включає в себе рекомендації композицій і можливість ділитися музикою. "Якщо у вас є підписка, то до всієї музики, яка у вас вже є, додається гігантська медіатека Apple Music. Відзначається також, що провідні експерти допомогли Apple створити радіо нового типу зі станціями за запитом для будь-якого настрою і жанру, - розповіли творці новинки.
Джерело:ТСН

Категорія: Суспільство | Переглядів: 210 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

 

 У Росії пояснюють невисокий інтерес росіян до відпочинку в Криму "економічними можливостями".
У Росії збільшилася кількість громадян, яких "нічим не приваблює" анексований Крим. Як свідчать дані Всеросійського центру вивчення громадської думки, 27% громадян РФ заявили, що анексований Росією Крим нічим не приваблює, у минулому році таку відповідь давали 19% респондентів
 

"Коммерсант" пише, що явне бажання поїхати у Крим висловили лише 9% росіян, а 50% респондентів заявили, що відпочивати на півострові не будуть. Ще 36% відповіли, що, можливо, відвідають Крим наступного літа. У Росії пояснюють невисокий інтерес росіян до відпочинку у Криму "економічними можливостями" громадян, оскільки Крим - "не найдешевший відпочинок, багато хто відмовляється від відпустки зовсім". Нагадаємо, що ПАРЄ офіційно назвала Крим окупованим.
Джерело:ТСН
Категорія: Суспільство | Переглядів: 181 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

США та Куба у середу оголосять про відкриття посольств у столицях своїх країн, повідомив американський високопосадовець на умовах анонімності. Це буде важливим кроком у відновленні дипломатичних відносин між країнами, які були заморожені від 1961 року. США і Куба домовилися нормалізувати відносини наприкінці минулого року. Американський чиновник розповів, що оголошення про відкриття посольств заплановане уранці середи за вашингтонським часом. Наразі не відомо, чи президент США Барак Обама зробить цю заяву, чи це буде повідомлення для преси. Раніше країни оголосили про плани відновити поромне та авіасполучення між країнами. Попри це, громадянам США досі заборонено подорожувати на Кубу.

 

 

Джерело:ТСН

 

 
Категорія: Економіка | Переглядів: 214 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Станом на ранок 1 липня ситуація в районі комплексу лісового господарства "Чорнобильська пуща" у зоні відчуження, де раніше виникла пожежа, є контрольованою. Про це повідомляє прес-служба ДСНС України. Зокрема у селищі Поліське надзвичайникам вдалося локалізувати пожежу трав'яного настилу, триває її ліквідація. У селах Луб'янка та Стара Красниця продовжується горіння осередків торфу.  У селах Ковшилівка та Глінка триває локалізація пожежі. До гасіння вогню залучені 27 одиниць техніки та 192 людини. Наразі у ДСНС планують залучити гелікоптер для проведення повітряної розвідки та оцінки обстановки. На місці події розгорнуто штаб пожежогасіння, працює мобільна оперативна група ГУ ДСНС у Київській області. Як повідомлялося раніше, рятувальники назвали можливі причини пожежі в Чорнобильській зоні. 

Джерело:ТСН
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 191 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

 

 

За даними міліції, на місці воронки вибуховий пристрій знайдено не було.
Правоохоронці Харкова розпочали розслідування за фактом нічного вибуху біля студентського гуртожитку у Дзержинському районі міста. Про це повідомили у прес-службі ГУ МВС у Харківській області. 
Встановлено, що на вулиці Целіноградській розташована 5-поверхова будівля гуртожитку, біля якої на відстані 25 метрів виявлено вирву діаметром 60 см та глибиною 20 см. Під час огляду місця події працівники міліції не виявили ніяких частин вибухових елементів або боєприпасів", - ідеться у повідомленні. Також у міліції зазначили, що протягом усієї ночі наряди правоохоронців здійснювали посилене патрулювання району, підозрілих осіб виявлено не було.  "Факт події внесено до Єдиного реєстру досудового розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України", - додали харківські правоохоронці. Нагадаємо, що вночі інформація про вибухи у Харкові надійшла від користувачів соціальних мереж.
Джерело:ТСН
Переглядів: 215 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

На початку липня домівку чиновника закидали коктейлями Молотова.
Чеська поліція затримала підозрюваного у нападі на будинок міністра оборони країни Мартіна Стропніцького. Як повідомляє місцева преса, затримано 20-річного росіянина, інших подробиць правоохоронці не повідомляють. "Оскільки поліція проводить розслідування, ми не будемо розповідати подробиць", - кажуть у міністерстві. Затриманий проживає в Чехії тимчасово. Якщо підозри підтвердяться, йому загрожує до восьми років позбавлення волі. Росіянин відкидає всі звинувачення. 9 червня будинок міністра оборони Чехії закидали коктейлями Молотова – у приміщенні перебували члени родини голови оборонного відомства, ніхто не постраждав.
 

Джерело:ТСН
Категорія: Суспільство | Переглядів: 186 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Аваков на Миколаївщині_2

 

 Глава МВС Арсен Аваков у середу, 1 липня, прибув із терміновим робочим візитом до Миколаєва.  За даними прес-служби МВС, візит міністра пов'язаний із ситуацією з корупцією в міліції Миколаївщини. Читайте також: Аваков вимагає примусово привести на допит нардепа Льовочкіна у справі про вбивство Разом із Аваковим до міста прибув спецпідрозділ МВС "Миротворець".  "Під час візиту глава МВС прийме низку важливих кадрових рішень для подолання систематичної корупції в міліції області", - йдеться у повідомленні. Нагадаємо, що раніше Аваков розформував скандальну роту "Торнадо".

Джерело:ТСН
Категорія: Політика | Переглядів: 227 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 01.07.2015 | Коментарі (0)

Товариство захисту прав споживачів подало скаргу до Конституційного суду РФ на закон про приєднання Криму.

У прес-службі КС РФ підтвердили, що документ надійшов і зареєстрований їхнім апаратом. Правозахисники просять перевірити конституційність закону "Про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим та утворення у складі Російської Федерації нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя". Скарга надійде на попереднє вивчення суддів КС РФ, після цього буде вирішено, чи приймати скаргу до розгляду.

Раніше повідомлялося, що російське товариство захисту прав споживачів "Громадський контроль" випустило пам'ятку для туристів, які вирушають до Криму. За заявою організації, "згідно з нормами міжнародного права, ці території є окупованими". Увечері того самого дня Генпрокуратура РФ висунула вимогу закрити інтернет-сайт організації у зв'язку з виявленими порушеннями закону в його діяльності. Крім того, відо ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 215 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Українські жінки знялись у зворушливій фотосесії для бійців АТО. Ідея проекту належить режисеру Івану Кравчишину, передає УП.Життя.

Взимку Іван Кравчишин закінчив роботу над монтажем свого фільму ”Політ золо ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 244 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Державна служба з надзвичайних ситуацій локализировала 4 з 6 осередків займання в лісовому господарстві «Чорнобильська пуща». Про це сьогодні на брифінгу заявив перший заступник глави ДСНС Олег Мельчуцкий, передає РБК-Україна.

У зоні відчуження, на даний момент пожежею охоплено 110 га.

«Станом на 16:30 відбувається гасіння 6 вогнищ на загальній площі 110 га. За 4 вогнищ вдалося локалізувати, по двом найближчим часом», — заявив Мельчуцкий.

За його словами, радіаційний фон складає близько 25 мікрорентген, при нормі 50.

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 233 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Задачі, які стояли перед "Укроборонпромом" за останні півроку – перевиконані.

Про це в ході інтерв'ю на "5 каналі" заявив Сергій Пінькас, перший заступник генерального директора ДК "Укроборонпром".

"Якщо ми кажемо, що постачання до армії тих чи інших засобів, їжі, одягу – це питання Генштабу ЗСУ та Міноборони. У "Укроборонпрому" – свої завдання. Поставили ми, наприклад, 100 танків для ЗСУ чи ні. Всі задачі, що стояли перед "Укроборонпромом" останні шість місяців - перевиконані", - каже Пінькас.

За його словами, є деякі проблеми з виробництва двигунів – бо не всі комплектуючі до них виробляються в Україні.

... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 217 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Компанія "Дісней" з міркувань безпеки заборонила відвідувачам своїх парків розваг використовувати палиці для селфі.

Як повідомляє ВВС, моноподи раніше вже заборонили на атракціонах, а тепер відвідувачів попросять не приносити їх у парки взагалі.

Ці пристрої призначені для того, щоб фотографувати себе з невеликої відстані, але існують побоювання, що хтось може випадково вдарити цією палицею іншу людину і травмувати її.

Палиці для се ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 207 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Російська виконавиця Діана Арбеніна поїхала з концертами до анексованого Криму, куди минулого року їхати відмовлялася.

Так, 27-го червня гурт "Ночные снайперы" дав концерт у Ялті. Виступ анонсували на сайті гурту.

Видання додає, що у травні минулого року Арбеніна принципово відмовилася від концертів в анексованому Криму.

 

Джерело:мhttp://24tv.ua/

Категорія: Суспільство | Переглядів: 215 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Фракція Радикальної партії у Верховній Раді виступає проти внесення змін у Конституцію України, які визначають особливий статус Донбасу.

Про це у вівторок, 30 червня, з парламентської трибуни заявив лідер фракції Олег Ляшко.

Наша фракція за жодних умов ніколи не проголосує за особливий статус Донбасу, передбачений у Конституції (в запропонованих змінах до Конституції — "24"),
— наголосив Ляшко на ранковому пленарному засіданні.

За словами нардепа, такий статус, якщо його закріплять у О ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 246 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Українському боксеру Максу Бурсаку не вдалось завоювати титул чемпіона світу, оскільки під час бою він зламав праву руку і більшу частину поєдинку був змушений битись однією рукою.

Про це він розповів після бою з австралійцем Заком Данном, повідомляє промоутерська компанія К2 Promotions.

"Я не вважаю, що програв цей бій. Ми пройшли хороші збори і я був налаштований рішуче. Проте в ході поєдинку зламав праву руку і довелося працювати тільки лівою. Це трапилося після того, як я відправив Данна в нокд ... Читати далі »

Категорія: Спорт | Переглядів: 243 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Адвокати української льотчиці Надії Савченко почали оприлюднення матеріалів кримінальної справи, сфабрикованої проти неї у Росії.

Першим опубліковали протокол допиту лідера "ЛНР" Ігоря Плотницького.

Перший матеріал викладено у вівторок на сайті Марка Фейгіна.

"Отже, ми оприлюднюємо перший матеріал кримінальної справи проти Надії Савченко. Це свідчення лідера невизнаної "ЛНР" Ігоря Плотницького. Його свідчення стосуються безпосередньо подій 17 і 23 червня 2014 року, моменту полону Савченко та її нібито "добровільного звільнення" з батальйону "Зоря", - пояснюється в публікації.

Раніше адвокат Ілля Новіков ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 242 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Греція сьогодні, 30 червня, може оголосити дефолт. Про це у своєму Twitter з посиланням на свої джерела повідомляє видання The Wall Street Journal.

«Греція не переведе у вівторок транш МВФ, повідомляють офіційні представники в уряді», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер виступив у понеділок, 29 червня, з останніми пропозиціями для уникнення дефолту Греції.

У Міжнародному валютному фонді (МВФ), уражені зривом переговорів по новому Європейському пакету фінансової допомоги для Греції, і не будуть надавати додаткову допомогу, якщо греки пропустять платіж 30 червня.Зокрема, директор МВФ Крістін Лагард в інтерв'ю ВВС заявила, що Греція не буде мати доступ до фінансування, поки не розрахується з боргами, якщо не внесе 30 червня оплату в розмірі 1,7 млрд доларів.

Крім того, Лагард повідомила, що переговори з Грецією можуть бути відновлені в тому випадку, якщо Греція покаже, що хоче залишитися в єврозоні. «Якби ми почули рішуче «так, ми хочемо, залишитися в єврозоні, ми хочемо бути її частиною, ми хочемо відновити економіку, ми хочемо стійкості в довгостроковій перспектив», ми б відповіли« давайте спробуємо », - сказала Лагард.

 

Джерело:  ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 238 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Про те, чи зможе українська мова об’єднати суспільство та як її відродити після років русифікації, будуть говорити активісти, урядовці, науковці, журналісти під час  Міжнародного Форуму на підтримку української мови “Нас об’єднає мова”.

Середа, 1 липня 2015, 10.00 (реєстрація з 8.00 ранку до 10.00) Київ, вул. Велика Васильківська, 55 (станція метро “Олімпійська”) Хол чемпіонів бізнес-центру НСК “Олімпійський”
Зареєструватись для участі у Форумі: АНКЕТА для реєстрації.

Як наголошують організатор ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 174 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

В Україні закінчується перша декада останньої у цьому році хвилі мобілізації, яка триватиме 60 днів.

На відміну від попередніх хвиль ця мобілізація має деякі особливості.

Кого мобілізують
Генштаб збирається мобілізувати і тих осіб, які не мають військового досвіду, але є військовозобов’язаними.

Планується, що в шосту хвилю мобілізації в рівних пропорціях потраплять як військовозобов’язані, які мають досвід військової служби, так і ті, хто раніше не служив,
— повідомляють в Міноборони.

... Читати далі »

Категорія: АТО | Переглядів: 219 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

30 червня відбудеться  чергове судове засідання за позовом художника Володимира Кузнєцова, чию роботу «Коліївщина. Страшний суд» було знищено за вказівкою директора «МА» Наталії Заболотної.

Інцидент стався влітку 2013 року, за день до відкриття виставки «Велике і величне», присвяченої 1025-річчю хрещення Русі, для якої на замовлення «МА» і була написана картина і на відкритті якої мали бути присутніми тодішній президент України Віктор Янукович, митрополит Володимир і патрі ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 203 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Волинянина Олександра Маслова нагородили високою державною відзнакою – орденом «За мужність» III ступеня.

 

... Читати далі »

Категорія: АТО | Переглядів: 214 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Путін не став менше постачати зброї. Донецьк забитий танками та знаряддями вбивств.

Кожного дня від одного до трьох загиблих. Про це розповів голова Донецької ОДА Павло Жебрівський в ефірі "5 каналу".

"Формат Мінських домовленостей себе не віджив, але сьогодні обстріли є кожного дня. Кожного дня від одного до трьох загиблих. Це проблема і військових, і мирних жителів. Буквально чотири дні тому прямим попаданням розвернуло всю квартиру і дівчинка 20-ти років отримала поранення, і чоловік 56-ти років – поранений. Там немає військових, ні блокпоста. Вони просто лупили по мирним жителям, по будинкам", - заявив голова Донецької ОДА.

"Говорити про якусь розумність і військову необхідність - безперспективно, але ще не вижив до кінця Мінський формат, тому що сьогодні українська влада завдяки Норманській четв ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 189 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Управління з контролю за іноземними активами при міністерстві фінансів США оголосило про набуття чинності нових санкцій щодо російських компаній, повідомляє Lenta.ru.

Відповідний документ опублікований на сайті OFAC. До списку санкцій вперше потрапили "Газпром", "Лукойл", "Транснєфть", "Газпром нафта" і "Сургутнєфтєгаз".

Секторальні обмежувальні заходи забороняють поставки російським нафтогазовим компаніям товарів і технологій, що використовуються для освоєння родовищ вуглеводнів на глибоководних ділянках і арктичному шельфі, а також в сланцевих пластах.

Нагадаємо, що 29 червня уряд Канади розширив список санкцій проти Росії, включивши в нього трьох російських громадян і 14 юридичних осіб, у тому числі ВАТ "Газпром". Санкції були введені проти керівників Євразійського союзу молоді Олександра Дугіна, Павла Каніщева та А ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 178 | Додав: Panda_killer | Дата: 30.06.2015 | Коментарі (0)

Поранених серед українських військових немає.
Бойовики шість разів обстріляли позиції українських прикордонників. Про це інформують у Державній прикордонній службі. "Так, бойовики тричі здійснили обстріли блокпосту "Золоте" зі стрілецької зброї, ГП-25 та кулеметів. Прикордонники та військовослужбовці ЗСУ відкривали вогонь у відповідь та змусили ворога відступити", йдеться в повідомленні.
Також зазначено, що бойовики із мінометів та стрілецької зброї двічі обстріляли блокпост "Майорське". Окрім того, блокпост "Мар'їнка" також зазнав обстрілів бойовиків зі стрілецької зброї, де службу несуть українські прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Як повідомляють у відомстві, постраждалих немає. Нагадаємо, що 28 червня з гранатомета було поранено українського прикордонника в Луганській області.

Джерело:ТСН
Категорія: АТО | Переглядів: 234 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 29.06.2015 | Коментарі (0)

іністр фінансів допускає оголошення технічного дефолту наприкінці липня.
Уже через місяць, наприкінці липня, Україна може "заморозити" виплату боргу іноземним кредиторам через їхнє небажання реструктуризації цих коштів, а також через нестачу грошей у держбюджеті. Така ситуація означатиме, що в Україні настане технічний дефолт. Про це в ексклюзивному інтерв'ю програмі ТСН.Тиждень сказала міністр фінансів Наталія Яресько. – Зарано говорити, що буде, якщо ми не домовимося. Я надіюсь, що якраз ця зустріч на технічному рівні і Міжнародний валютний фонд надасть нам поле, де ми можемо домовитися. Якщо буде потрібно, є цей важіль, він був би використаний, як тимчасовий варіант, який захищає українську економіку, – сказала Яресько. – Ви маєте на увазі можливість призупинення платежів? – Так, призупинення платежів тільки по тій групі зовнішніх зобов'язань, які підлягають реструктуризації. Ніхто нічого не говорить про призупинення інших платежів: чи внутрішніх, чи банківських.
 

– А поясніть, призупинення платежів це дорівнює дефолт чи ні? – Так, це дорівнює технічний дефолт. Але не треба боятися цього слова. Це ніяк не впливає на нашу банківську систему. Воно ніяк не вливає на депозити наших громадян, це ніяк не вливає на грошову одиницю, на нашу гривню. Дехто використовує навмисно, щоб залякати людей, коли цього не потрібно робити. – Але можливе оголошення дефолту – це завжди спричиняє пані ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 208 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 29.06.2015 | Коментарі (0)

Терористи застосовують заборонену Мінськими домовленостями зброю.
Ситуація в зоні АТО залишається напруженою, а бойовики використовують проти українських військових зброю, заборонену Мінськими домовленостями. Про це повідомив на брифінгу речник АП із питань АТО Андрій Лисенко. "Минулої доби в зоні АТО залишалися напруженими, бойовики продовжують вести провокаційні обстріли по позиціях сил АТО і роблять спроби просування на окремих ділянках лінії зіткнення", - заявив речник.

За словами Лисенка, минулої доби позиції українських військових бойовики 20 разів обстріляли із 120-міліметрових мінометів, а двічі – із гармат калібром 122 та 152 міліметри. Поза тим, терористи шість разів застосовували танки. Поблизу населеного пункту Попасна Луганської області бойовики відкрили вогонь із "Градів", а Новотошківку терористи неодноразово обстрілювали і намагалися штурмувати опорний пункт сил АТО.
Проте найбільш складною ситуація залишається на донецькому напрямку, де минулої доби було зафіксовано найбільше обстрілів. Бойовики застосовують міномети, гранатомети, танки, БМП. Під обстрілом опинилися околиці Горлівки, район Донецького аеропорту, Мар'їнка, Красногорівка, Авдіївка.
Джерело:ТСН
Категорія: АТО | Переглядів: 213 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 29.06.2015 | Коментарі (0)

Внаслідок інциденту близько 500 осіб дістали опіки.
На Тайвані назвали можливу причину вибуху в аквапарку, в результаті якого опіки отримали близько 500 осіб. Про це повідомляє видання Associated Press. На думку місцевої влади, вибух міг викликати сигаретний недопалок. "Досі не до кінця зрозуміло, що трапилося, але було багато людей, які курили, а погода була спекотною", - заявила прес-секретар міської ради Нью-Тайбей, яку цитує видання.


Нагадаємо, що вибух у аквапарку в місті Нью-Тайбей на Тайвані прогримів на головному танцмайданчику  після розпилення невідомої речовини під час піротехнічного шоу Colour Play Asia. Після вибуху виникла пожежа, але її вдалося швидко загасити. Трагедія в аквапарку стала найгіршим інцидентом з масовим отриманням травм в історії Нью-Тайбея.
Джерело:ТСН
Категорія: Суспільство | Переглядів: 168 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 29.06.2015 | Коментарі (0)

Через тиждень, 7 липня, у Мінську мають відбутися чергові переговори Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі. У той день планують підписати документ про відведення від лінії розмежування важких видів озброєння калібром менше 100 міліметрів – танків та мінометів. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Дарка Оліфер, прес-секретар представника України на Мінських переговорах, екс-президента Леоніда Кучми.
 

"На 7 липня готується засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську. Одне з ключових питань для обговорення на цій зустрічі – безпека. До цього дня планується до підписання документ про взаємний відвід з лінії зіткнення важких видів озброєнь калібром менше 100 мм – танків і мінометів", – ідеться в повідомленні.
Джерело:ТСН
Категорія: АТО | Переглядів: 217 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 29.06.2015 | Коментарі (0)

На Луганщині співробітники СБУ розкрили низку терактів і затримали групу осіб, які підривали машини правоохоронців та військовослужбовців, здійснили вибух на території армійської радіолокаційної станції. Про це інформує прес-служба відомства. Як йдеться в повідомленні, під час обшуків у затриманих вилучено речові докази, зокрема вогнепальну зброю, вибухівку та складові саморобних вибухових пристроїв.
 

У СБУ підозрюють учасників затриманої групи в замаху на співробітника СБУ в березні 2015 року, коли був дистанційно підірваний його службовий автомобіль. Також злочинців звинувачують у підриві автомобіля українського прикордонника, через що військовослужбовець отримав осколкові поранення і контузію. "Слідством встановлено, що група діяла за вказівкою представників спецслужб РФ, які визначали об'єкти терактів в мирних районах Луганської області", - йдеться в повідомленні. Самі ж затримані дали свідчення, що отримали зброю і вибухівку на території Росії, де їм заплатили 3000 рублів за незаконне перевезення засобів ураження на українську територію.
За словами злочинців, обіцяні 15 тисяч доларів за за підрив машини офіцера СБУ та гонорар за замах на прикордонника вони так і не отримали. До кримінальної відповідальності також залучать у спільників, які допомагали затриманим незаконно потрапити на територію військової частини. Нагадаємо, що на Луганщині спіймали жінок-інформаторок, які "зливали" бойовикам позиції бійців АТО.
... Читати далі »
Категорія: АТО | Переглядів: 195 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 29.06.2015 | Коментарі (0)

У Таллінському зоопарку помер відомий в Естонії їжак Коннат. На його честь у цій країні назвали військові навчання Siil-2015 ("Їжак-2015"). Про це пише "Інтерфакс-Україна". "З сумом повідомляємо, що в кінці минулого тижня пішов у кращі мисливські угіддя їжак Коннат, хрещеником якого стали навчання "Їжак". Каліцтва Конната були дуже серйозними, і його стан погіршувався, незважаючи на лікувальні процедури", – повідомили Сили оборони Естонії на своїй сторінці у Facebook.

Покаліченого хижаками їжака Конната раніше знайшли та передали в Таллінський зоопарк. На його лікування і харчування кошти надходили від військовослужбовців і жителів Естонії. Сили оборони взяли їжака під свою опіку, тварина стала символом однойменних військових навчань, що пройшли в травні під девізом "Кожна голка дорога". У них брали участь більше 13 тисяч солдатів і резервістів, а також союзники по НАТО. "Сили оборони, прагнучи підтримувати традицію і навчання "Їжак", готові й надалі допомагати їжакам, які живуть у зоопарку", – підкреслюють військові.
Джерело :ТСН
Категорія: Суспільство | Переглядів: 195 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 29.06.2015 | Коментарі (0)

Протягом доби незаконні збройні формування продовжували порушувати режим припинення вогню, внаслідок обстрілів було поранено одного прикордонника, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

“Вчора в районі н.п. Станиця Луганська терористи здійснили обстріл, з гранатометів, прикордонного наряду, який виконував завдання на ділянці відповідальності. У результаті розриву міни один прикордонник зазнав проникаючого осколкового поранення. Військовослужбовця доставили до шпиталю ЗСУ”, — йдеться у повідомленні.

... Читати далі »
Категорія: АТО | Переглядів: 215 | Додав: Panda_killer | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Комітет монетарної політики Національного банку України з метою закріплення позитивних зрушень на грошово-кредитному ринку і подальшої стабілізації очікувань рекомендує залишити незмінною облікову ставку 30%. "У разі подальшого зниження інфляційних ризиків перейти до пом'якшення грошово-кредитної політики найближчим часом", - йдеться в рекомендаціях комітету за підсумками його засідання, оприлюднених на сайті регулятора. Члени Комітету зазначили деяке зниження інфляційних ризиків, незважаючи на збереження високих темпів інфляції. Вони нагадали, що інфляція в травні в річному вимірі сповільнилася до 58,4% з 60,9% місяцем раніше. Стримуючий вплив на цінову динаміку відбувалося, в тому числі, за рахунок зміцнення з квітня курсу гривні до долара США і звуження діапазону його коливань, вказав комітет. Він також звернув увагу, що поліпшення ситуації на валютному ринку і стабілізація очікувань сприяли поверненню депозитів у банківську систему: їх обсяг у національній валюті з початку червня збільшився на 1,9%. "Враховуючи стабільність на грошово-кредитному ринку і низький сукупний попит, комітет очікує продовження уповільнення інфляції протягом наступних місяців", - йдеться в повідомленні. Читайте більше тут: Експрес

Категорія: Економіка | Переглядів: 248 | Додав: Panda_killer | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

26 червня на українсько-словацькому кордоні прикордонники Чопського загону затримали групу нелегальних мігрантів із Сомалі. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.
Під час спостереження за державним кордоном військовослужбовці відділу "Стужиця" за допомогою оптичних приладів помітили групу невідомих осіб, що слідували до кордону зі Словаччиною. Невдовзі, на території України за півтора кілометри від держрубежу силами спільного патруля було затримано трьох чоловіків та одну жінку. Мандрівники не мали при собі жодних документів, проте пояснили прикордонникам, що є громадянами Сомалі і мали на меті потрапити в Словаччину", – йдеться у повідомленні прес-служби. Пізніше з'ясувалося, що двох чоловіків вже раніше затримували за спробу нелегально перетнути словацький кордон. Нагадаємо, що тисячі мігрантів постійно намагаються утекти із буремного африканського континенту. Під час спроб перетнути Середземне море на човнах контрабандистів сотні біженців гинуть у воді.
 

Джерело:ТСН
Категорія: АТО | Переглядів: 211 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Протягом минулої ночі Станицю Луганську продовжували обстрілювати з мінометів, гранатометів та автоматичної зброї

Як повідомляє прес-служба голови військово-цивільної адміністрації Луганської області Геннадія Москаля, вогонь вівся з правого берега Сіверського Донця, окупованого бойовиками ЛНР.

У центральній частині в кількох місцях через обстріли перебито газопровід, а також пошкоджено фасади житлових будинків.

... Читати далі »

Категорія: АТО | Переглядів: 208 | Додав: Panda_killer | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

У суботу, 27 червня, проросійські бойовики близько 30 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО на Донбасі. При цьому терористи, як і раніше, використовували заборонену Мінськими домовленостями важку артилерію. Про це йдеться у повідомленні прес-центру штабу АТО. Найгарячіше було на Донецькому напрямку. Бойовики неодноразово обстрілювали Мар'їнку та Піски, активно застосовуючи стрілецьку зброю, гранатомети та кулемети великого калібру, а також заборонені Мінськими угодами 120-мм міномети. З цього ж озброєння терористи гатили по міській інфраструктурі Опитного. Обстрілів з мінометів різних калібрів, 122-мм гаубиць та гранатометів зазнали Широкине, Старогнатівка та Петрівське.

На Артемівському напрямку спостерігалось відносне затишшя. Бойовики випустили лише декілька гранат із автоматичного станкового гранатомету поблизу Троїцького. На Луганщині бойовики зі 120-мм мінометів обстріляли позиції сил АТО поблизу Кримського, Новотошківського та Кряківки. Із 82-мм мінометів та стрілецької зброї злочинці обстріляли Золоте. Нагадаємо, 40 бойовиків намагались захопити український блокпост "Мар'їнка".
Джерело:ТСН
Категорія: АТО | Переглядів: 224 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Якщо Греція до вівторка не виплатить 1,6 млрд евро МВФ, країні загрожує дефолт.
Після несподіваного оголошення Греції про референдум щодо умов з кредиторами міністри фінансів єврозони відкинули прохання грецької влади продовжити програму допомоги після 30 червня. Про це повідомляє Українська служба Бі-бі-сі. Глава Єврогрупи Йерун Дейсселблум розповів, що переговори про нову програму кредитування Греції тривали до пізнього вечора п'ятниці, але грецька влада оголосила про референдум і таким чином Афіни перервали процес переговорів.

Дейсселблум додав, що міністри фінансів країн єврозони зберуться пізніше, щоб обговорити наслідки останніх подій. Якщо грецький уряд не зможе до вівторка виплатити МВФ 1,6 млрд євро, то Афінам загрожує дефолт. Нагадаємо, від Греції вимагають "пожертвувати" пенсіонерами й бюджетниками заради нового кредиту.
Джерело:ТСН
Категорія: Суспільство | Переглядів: 194 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Ярослав Кендзьор, народний депутат України шести скликань:

  • 27 червня 1996 року сесійний день починався як звично, засідали фракції, засідали депутатські групи,обговорювали сценарій поведінки у  залі: на що можемо погоджуватися, вже тримаючи в руках текст проекту Конституції. Тоді в країні була непроста політична ситуація. Тодішній Президент Леонід Кучма мав свою версію основного закону і хотів ухвалити його через референдум.

    Тоді багато залежало від голови ВРУ Олександра Мороза, який розумів: якщо Кучма йде на референдум, то парламент розпускається. Тоді Мороз, як політична постать, просто н ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 211 | Додав: Panda_killer | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Чемпіонками Європейських ігор з фехтування серед шаблісток стала жіноча команда України - це фехтувальниці Ольга Харлан, Аліна Комащук та Олена Кравацька. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30. У фінальному поєдинку українки вирвали перемогу в італійських суперниць. Програючи під час двобою, кінцівку матчу врятувала Ольга Харлан - вона виграла з перевагою в 6 уколів і виборола "золото" для всієї команди. Це вже восьма нагорода найвищого ґатунку збірної України на Європейських іграх. "Італійська команда була нам практично незнайома. З деякими дівчатами вперше фехтували. Суперниці сильні, але більше давив зал. Та й сам факт фінальної зустрічі. Хоча ми до цього повинні були бути готові", - сказала Ольга Харлан після фіналу.


Спортсменка зізнається, що поразка в індивідуальній першості зробила її сильнішою. "Авжеж є хвилювання. Але дуже щаслива, що ми з медаллю. Шкода, що я без нагороди в індивідуальній першості. Поразки нас роблять сильнішими. Кажучи в цілому, то дебют вдався! Це прекрасний старт й в нього прекрасний запал!", - сказала Харлан. Окрім "золота", українські спортсмени у суботу виграли дві "бронзи": призерами Європейських ігор стали дзюдоїсти Яков Хаммо та Світлана Ярьомка. Окрім того, срібну медаль приніс боксер Геворг Манукян — через травму він не зміг вийти на фінальний двобій. Нагадаємо, український шабліст Андрій Ягодка задав блискучий старт для нашої команди фехтувальників, здобувши зол ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 209 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Президент України Петро Порошенко переконаний, що саме молоді люди будуватимуть нову Україну після закінчення війни на Донбасі.

Таку думку Глава держави висловив у своєму зверненні з нагоди Дня молоді, опублікованому на сайті Президента.

Нинішня страшна війна рано чи пізно закінчиться і обов’язково — нашою перемогою. Тому я хочу, щоб уже сьогодні ви думали про те, як будувати Україну завтра, бо, зрештою, майбутнє належить вам,
— підкресл ... Читати далі »

Категорія: АТО | Переглядів: 204 | Додав: Panda_killer | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Згідно з рейтингом "Найбагатші британці" газети Sunday Times, статки королеви Великобританії Єлизавети ІІ оцінюється приблизно у 340 млн фунтів, що на 10 мільйонів більше, ніж було минулого року. Всі фінансові відомості про королеву підпадають під одну з двох категорій – приватні доходи і фінансування від уряду, яке вона отримує як чинний монарх, повідомляє Українська служба Бі-бі-сі. Головне джерело публічного прибутку королеви – це Грант суверена, фіксований відсоток прибутку Фонду королівської нерухомості. Минулого року Грант суверена склав 37,9 млн фунтів – з яких королева витратила 35,7 млн. Ці гроші пішли на оплату персоналу, утримання приміщень, подорожі, комунальні послуги, домашнє господарство та інше.


Джерелом більшої частини особистих фінансів є герцогство Ланкастера, земельне володіння разом з іншими активами, що є у власності королеви і керується окремо від Фонду королівської нерухомості. Цього року приватний прибуток королеви становив 13,3 млн фунтів, більшість – від портфелю герцогства Ланкастера. Окрім того, королева має інвестиційний портфель акцій престижних британських компаній, який експерти Sunday Times оцінили у 110 млн фунтів. Єлизаветі ІІ також належить кілька замків та палаців, зокрема Сандрингемський палац у Норфолку, замок Балморал в Абердинширі та інші, менші будівлі. Серед іншого цінного майна – королівська колекція марок, предмети мистецтва, коштовності, автомобілі, коні та спадок короле ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 224 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Динаміка обстрілів проросійськими бойовиками позицій сил АТО залишається незмінною. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО. Як повідомляється, впродовж останньої доби російсько-терористичні бандформування 85 разів обстрілювали українських воїнів та мирні населені пункти.

Найбільше від збройних провокацій потерпають населені пункти Піски, Опитне, Красногорівка, Мар'їнка та шахта "Бутовка", які розташовані неподалік Донецька. Там впродовж 27 червня було зафіксовано 45 обстрілів. Зокрема, із забороненої Мінськими домовленостями артилерії. Під вогнем бойовиків залишаються позиції сил АТО на підступах до Маріуполя, а також на Луганщині та Артемівському напрямку. Злочинці постійно б'ють із майже всього наявного в них озброєння, включаючи важку заборонену артилерію й танки. Вже з початку цієї доби окупанти близько 15 разів обстріляли опорні пункти та блокпости українських захисників. Зі 120-мм мінометів і танків вони двічі били по Верхньоторецькому, що на Донецькому напрямку, а на Луганщині - по Золотому.
Вночі кремлівські найманці нанесли потужний артилерійський удар із заборонених гаубиць калібру 152 мм по наших захисниках, які несуть службу неподалік н.п. Дружба. На агресію ворога українські захисники відповідають точними та своєчасними ударами із озброєння, використання якого не обмежене Мінськими угодами.
Джерело:ТСН
Категорія: Економіка | Переглядів: 222 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)