MENU
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5
У наступні сім місяців українській енергетиці потрібно 5,5 млн тонн антрациту



Україна відновить імпорт вугілля антрацитної марки у разі припинення його поставок з окупованих районів Донбасу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу в Кабінеті міністрів заявив віце-прем'єр-міністр Валерій Ващевський.

За його словами, у наступні сім місяців українській енергетиці потрібно 5,5 млн тонн антрациту. І на сьогоднішній день уряд працює над накопиченням даного виду палива на складах теплових станцій.

«Вивіз вугілля з Донбасу — це те, чим я особисто зараз займаюся», - сказав Ващевський, додавши, що з початку червня з окупованих районів Донбасу було вивезено 401,5 тис. тонн вугілля.

В іншому випадку, за словами віце-прем'єра, якщо припиняться поставки вугілля з неконтрольованих територій Донбасу, то Україна відновить імпорт цього виду палива з Південно-Африканської Республіки, а також з Казахстану.

«Якщо нам не вдасться цього зробити (заповнити склади вугілля з Донбасу — УНІАН), то доведеться закуповувати його по імпорту», - сказав він.
Категорія: Економіка | Переглядів: 203 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

У Москві заявляють, що точної дати проведення тристоронніх газових переговорів не визначено, хоч і запланована зустріч на кінець червня. Однак, у РФ не проти зустрітися у тристоронньому форматі і на початку липня.


Російська Федерація заявляє, що остаточної дати тристоронньої зустрічі щодо газових поставок не визначено. Однак, у Москві кажуть, що перемовини можна перенести і на початок липня. Про це заявив Міністр енергетики Росії Олександр Новак, передає «Страна. іn.ua».

«Ми ще обговорюємо дату. І будемо завтра остаточно узгоджувати. В принципі, ми будемо зустрічатися, просто по часу зараз все стикуються», - сказав він.

Так, на питання, коли ж все таки заплановано проведення тристоронніх «газових переговорів, російський Міністр заявив: «У червні. Там графік виходить складний. Всі розглядають можливість - небудь 29 або 30. Хоча, не виключений варіант, що можна на початку липня зібратися - цей варіант теж не критичний».

Крім цього, чиновник, заявив, що з місцем проведення поки ще теж не визначились.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, знижка для України на російський газ – уявна. Адже, насправді, таким чином йде уникнення подвійного оподаткування. А тарифи, які отримують громадяни, не залежать від знижок російського газового монополіста.
Категорія: Економіка | Переглядів: 250 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Міністерство фінансів України за результатами проведення планових розміщень облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) залучило до бюджету 140 млн дол. або 3,048 млрд грн під 8,66% річних на 1 рік. Про це йдеться у повідомленні
міністерства, передає УНН.

За інформацією відомства, ОВДП були випущені на 1 рік (364 дні), а номінальний рівень дохідності становить 8,66% річних.
Також Мінфін змушений виплачувати відсоки по кредиту 23 грудня цього року і 22 червня вже наступного року. При цьому термін погашення за позикою має бути здійснений 24 червня 2016 року.
Категорія: Економіка | Переглядів: 181 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Доступно тільки для користувачів

Про це йдеться в спільній заяві парламентської асамблеї України та Польщі, повідомив народний депутат України від Дніпропетровська («Блок Петра Порошенка») Максим Курячий.

«У спільній заяві зазначається необхідність мирного врегулювання конфлікту і виконання Росією всіх пунктів Мінських домовленостей, а також звільнення Надії Савченко», - зазначив Максим Курячий.

Парламентська асамблея України і Польщі також закликала парламенти країн-членів ЄС завершити ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та підтримує введення безвізового режиму для України.

Крім того, вирішено створити групу з підготовки пропозицій до декларації примирення українського і польського народів. Ця декларація стосуватиметься історичних подій Волинського злочину, злочинів проти українського населення.
Відзначається, що справжнє примирення між вільними народами може бути виключно на основі правди про болючі для двох країн події спільної історії з одночасним засудженням злочинів проти люд ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 242 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

До компетенції територіальних громад не входитимуть питання безпеки, оборони чи федералізації, що не дозволить зародитися новим так званим республікам.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко, відкриваючи засідання Національної ради реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чого не буде дозволено? Не буде дозволено жодної федералізації, питання оборони держави, питання безпеки, питання громадського порядку, питання зовнішніх зносин, загалом ключові питання, які мають цілісність і вертикаль влади в державі. Вони будуть віднесені виключно до компетенції державної влади. Щоб нікому не повадно було створювати Донецькі,

Луганські, Харківські, Бессарабські або інші "республіки"", - сказав Порошенко.
Так, Президент запевнив, що спроби порушити такий порядок отримають миттєву реакцію.
При цьому, Глава держави підкреслив, що громада вирішуватиме не лише питання соціально-економічного характеру, а й культурного розвитку регіону - «які пісні співати, які свята святкувати і кому пам'ятники ставити».
Категорія: Політика | Переглядів: 202 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Сьогодні, 23 червня, у Палаці культури міста Луцька відбулася зустріч голови правління Литовської національної асоціації ветеранів Робертаса Юргелайтіса та членів асоціації Евалдаса Вілейкіса і Арвидаса Лейти з міським головою Миколою Романюком, головою Волинської обласної громадської організації «Ніхто крім нас» Андрієм Зубковим, начальником управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вірою Кудрявцевою. Учасники «круглого столу» обговорили питання налагодження співпраці щодо реабілітації учасників АТО, - інформує прес-служба міської ради Луцька.

Микола Романюк щиро подякував гостям, що погодилися допомагати у лікуванні і реабілітації військовослужбовців, які повернулися з війни на сході України. Міський голова акцентував на тому, що ця співпраця для лучан є дуже важливою. Українці під час війни на сході найбільшу підтримку відчувають саме від Польщі та Литви. Також розповів про дружні стосунки, між Луцьком і Тракаєм, такі ж добрі стосунки налагоджуються із Каунасом. Він висловив щирі слова вдячності усьому литовському народові в особі гостей.

Очільник міста розповів, що на базі обласного госпіталю для інвалідів війни працює Центр медико-психологічної реабілітації. Але наші спеціалісти вперше за роки незалежності зустрілися з проблемою посттравматичного синдрому, тому нашим лікарям потрібно поспілкувалися з досвідченими литовськими фахівцями. «На жаль, в АТО загинуло 25 лучан. Наше завдання шанувати їхню пам’ять і дбати про їхні р ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 228 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

За даними добровольців, путінські найманці отримали хімічні боєприпаси, якими будуть обстріляні мирні райони з метою звинуватити ЗС України у застосуванні забороненої зброї.

За інформацією дальньої розвідки ДУК "ПС", у так званій "ДНР" готуються до масштабної провокації з використанням хімічної зброї. Як повідомляє офіційний сайт "Правого сектору", на одну із баз терористів привезли небезпечний таємний вантаж. Його помістили у спеціально приготовану яму доки підшукують відповідний ангар. "Навіть ті, хто цей вантаж доправив на лінію фронту, боялись відкривати його і наближатись зайвий раз до ями, незважаючи на видані їм засоби хімзахисту. Йшлося про особливу небезпеку й посилені заходи охорони", – зазначено у повідомленні.

Серед бойовиків так званої "ДНР" поширилась інформація, що таємний вантаж – це хімічні боєприпаси. Також велась мова, що ними будуть обстріляні мирні райони, з метою звинуватити ЗС України у застосуванні забороненої зброї. У "ПС" застерігають: "Якщо задумана провокація вдасться, то це може потягти за собою непередбачувані і трагічні наслідки, перш за все, для мирного населення Донбасу".

Добровольці запевнили: джерело інформації у розвідки ДУКу сумнівів не викликає, однак більш детальну інформацію розвідка поки що дати не може, аби не відкривати свої джерела в лавах супротивника. "Війна триває, і наш супротивник у ній – безчесний загарбник", – підкреслюють у "Правому секторі".

Джерело : 5 канал
Категорія: АТО | Переглядів: 205 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

У рамках змін до Конституції в про федералізацію мова не йде. Про це сказав президент України Петро Порошенко. "Не буде дозволено ніякої федералізації, і питання оборони держави, безпеки, громадського порядку, зовнішніх відносин, ключові питання, на яких ґрунтується цілісність і вертикаль влади в державі, будуть віднесені виключно до компетенції державної влади", - наголосив він. До того ж Порошенко заявив , що на спроби створення "республік" буде "миттєва реакція" правоохоронців. "Щоб нікому не повадно було створювати донецькі, лугансь

кі, харківські, бессарабські або інші республіки. Не дозволимо! Хто спробує - буде миттєва реакція, яка також передбачена Конституцією, чітко прописана і схвалена представниками місцевого самоврядування, обласних рад, Венеціанської комісією, досвідченими юристами. Дуже важливо, що таким способом досягається консенсус у державі", - запевнив він і, посилаючись на досвід Польщі, додав, що "за децентралізацією – майбутнє".
Джерело :http://tsn.ua

Категорія: Політика | Переглядів: 234 | Додав: sveta_lyn | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

За інформацією дальньої розвідки ДУКу, у "ДНР" має відбутитися провокація з використанням хімічної зброї. Про це "Правий сектор" повідомив на власному сайті. На одну із баз терористи отримали небезпечний таємний вантаж. Ідеться про те, що вантаж - хімічні боєприпаси. Ними можуть бути обстріляні мирні райони, з метою звинуватити ЗС України у застосуванні забороненої зброї. "Якщо задумана провокація вдасться, то це може потягти за собою непередбачувані і трагічні наслідки, перш за все, для мирного населення Донбасу", - йдеться у повідомленні. Джерело інформації у розвідки ДУКу сумнівів не викликає.
Джерело : http://tsn.ua/
Категорія: АТО | Переглядів: 235 | Додав: sveta_lyn | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Колишній депутат, екс-регіонал Олег Царьов, який перейшов на сторону терористичних "ДНР" та "ЛНР" проговорився, що спілкується з теперішніми народними депутатами.


Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він запевнив, що деякі депутати розповіли йому, що Президент Петро Порошенко начебто хоче повернути собі повноваження Януковича.

"Вчора розмовляв з колишніми колегами з сьогоднішньої Ради. З ними вели переговори з Адміністрації Президента, щоб вони підтримали зміни до Конституції України", — написав Царьов.

Як відомо, Царьов обдурив не лише Україну, а й Росію. За інформацією джерел, він розкрав гроші, які виділив Кремль на створення проекту "Новоросія".

Джерело: Телеканал новин "24"
Категорія: Політика | Переглядів: 204 | Додав: sereda261096 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Глава МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр перед відльотом у Париж на зустрічі у "нормандськогому форматі" застеріг від ескалації насильства на Донбасі.
Про це йдеться у повідомленні агенції dpa.
"Положення про припинення вогню порушується щодня, зараз навіть більше, ніж кілька тижнів тому", - сказав він.
"Всі сторони повинні сприяти тому, щоб ескалація не досягла ступеня, при якому ситуація виходить з-під контролю у військовому і політичному відношенні", - зазначив Штайнмаєр.
Він сказав, що основними умовами для політичного вирішення кризи є дотримання перемир'я, відвід важких озброєнь і забезпечення вільного доступу спостер.
Джерело :https://www.ukr.net/ua
Категорія: Політика | Переглядів: 210 | Додав: sveta_lyn | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Сьогодні з зони АТО до Києва прибули близько 50 бійців батальйону особливого призначення МВС України «Січ», які повернулися з передової військового протистояння на Донбасі
На Майдані Незалежності бійців зустрічали однопартійці з ВО «Свобода» на чолі з лідером політичної сили Олегом Тягнибоком, представники Української православної церкви Київського патріархату, друзі та рідні, передає «РБК-Україна».
Військовослужбовців привітали з поверненням з чергової дев´ятої ротації та з першою річницею з часу створення націоналістичного батальйону «Січ», яка святкувалася 12 червня. Бійців було нагороджено бойовими ножами із гравіюванням гасла батальйону «Свобода і Честь», футболками, кокардами і медальйонами із символікою спецпідрозділу.
Крім цього, 18 бійців батальйону «Січ» та 2 волонтери були нагороджені медалями «За жертовність і любов до України» від Святійшого Патріарха Київського Філарета. Також нагороду від очільника УПЦ КП отримав лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.
«Ми пишаємося нашими «січовиками», бо насправді це є добровольчій батальйон, і переважна більшість з них це хлопці, які були тут, на Майдані. Там не тільки студенти і юристи. Там кілька десятків депутатів обласних, міських та районних рад, які, як і все українське суспільство, вважають, що вони повинні бути на передовій. Оскільки цей батальйон формувався на основі «Свободи», то там переважна більшість «свободовців», але там є не тільки «свободівці», - зазначив Олег Тягнибок.
«Велика ч ... Читати далі »
Категорія: АТО | Переглядів: 232 | Додав: sereda261096 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Своїм останнім інтерв’ю позбавлений звання президента Віктор Янукович почав процес відновлення іміджу й повернення в Україну. Це означає, що колишні регіонали готують реванш, а українська влада вважає, що зможе домовитися з реваншистами.

Про це у соцмережі написав народний депутат України Борислав Береза.

«Я дивлюся, що страуси Януковича дуже вчасно з'явилися. І відвернули від всього іншого. Чудово, якщо б не одне але! Ця тварюка допустила розстріл на Майдані, ця тварюка лягла під Путіна, ця тварюка зі своєю Сім'єю розікрали Україну і фактично запустили реакцію з розвалу нашої держави. А тепер Хам почав готуватися до повернення, якщо хто не зрозумів. І фонд «добряка» Арбузова почав працювати в Одесі, створюючи засновнику фонду позитивний імідж. І фірми Курченко та Азарова як і раніше, заробляють гроші для своїх власників. Схеми не знищені. Їх просто очолили ті, хто змінив регіоналів.

Якщо хто не зрозумів, то якщо люди не збираються повертатися, то вони таким відновленням свого іміджу не займаються. Після безкровної перемоги 2004-го року був реванш 2010-го. Після повалення кривавого режиму в 2014-му році, знову стає можливим швидкий реванш переможених. Тільки тоді не було Небесної сотні, анексії Криму і війни на Донбасі. Ті, хто думають, що зможуть домовитися з реваншистами нехай згадають досвід Луценка і Тимошенко. Цього разу так просто ніхто не відбудеться», - зазначив Береза.

Джерело : http://grim.in.ua/
Категорія: Політика | Переглядів: 228 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Засоби примусової зупинки транспорту будуть встановлені в пунктах пропуску на російсько-українському кордоні.
Про це сьогодні, 23 червня, повідомив керівник ФГКУ «Росгранстрой» Олексій Шестопалов, передає «Інтерфакс-Україна».
«Ми планували облаштування всіх пунктів пропуску, і зараз ця робота буде проводитися з обладнання засобами примусової зупинки транспорту», ​​- сказав Шестопалов.

Він зазначив, що іноді відбуваються ситуації, коли автомобілі збивають шлагбауми при спробі в'їхати на територію Росії. «СПО - це ті ж залізничні переїзди, автоматичні бар'єри. Такі бар'єри сьогодні в кількості 155 штук ми закупили і будемо встановлювати в першу чергу по державному кордоні з Україною », - зазначив Шестопалов.
Він підкреслив, що в період активних бойових дій в Донбасі на російську територію залітали кулі та снаряди, в результаті чого загинули два митника.
У зв'язку з цим вживаються різні заходи, зокрема, знаходяться в розробці пропозиції щодо заміни приміщень для несення служби вартовими шлагбаума на броньовані, в тому числі з бронескла.
Переглядів: 194 | Додав: sereda261096 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Упродовж минулої доби бойовики продовжували порушувати перемир'я. Зафіксовано перекидання важкого озброєння з-під Азовського моря на інші ділянки фронту. Внаслідок бойових дій один український військовий загинув, 12 бійців було поранено. Таку інформацію надав сьогодні речник Адміністрації президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко.
На Маріупольському напрямку вчора було затишшя.

Зафіксовано лише один факт порушення режиму тиші з боку противника в Широкиному. "За оперативною інформацією, противник перекидає важке озброєння з-під Азовського моря на інші ділянки фронту. Українське командування уважно вивчає цю інформацію і готове до будь-яких провокацій з боку ворога", - наголосив Лисенко. На Донецькому напрямку бойові дії в районі аеропорту тривають цілодобово. Вчорашній день позначився застосуванням танків з боку бойовиків, перш за все у Пісках та Опитному. Ще зафіксовано ворожі обстріли населених пунктів, що перебувають на значній відстані від лінії зіткнення, зокрема Яснобродівки та Первомайського Ясинуватського району. Ці обстріли велися зі 122 гармат.
Така ж ситуація – на околицях Горлівки, де противник не припиняє обстрілів та спроб просування у район ... Читати далі »
Категорія: АТО | Переглядів: 208 | Додав: sereda261096 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Усі гонорари від музичних концерті «Я все ще кохаю» Тіна Кароль передає своєму благодійному фонду «Полюс тяжіння».

Завдяки додатковому концерту в Дніпропетровську була надана допомога гематологічному відділенню Закарпатської обласної дитячої лікарні в місті Мукачево, - інформує офіційна сторінка артистки у Фейсбуці.

Медичному закладу були передані електронні прилади для хіміотерапії, регулятор-капельниці, голки для аспірації кісткового мозку, дискофікси, катетери, інше медичне обладнання, а також настільні ігри, пазли та набори для малювання (фломастери, олівці, альбоми т книжки для розфарбування).

Фонд "Полюс тяжіння" не є організацією зі збору коштів і здійснює свою діяльність тільки за рахунок благодійної допомоги самої співачки. Фонд займається купівлею і наданням необхідного медичного обладнання дитячим онкологічним відділенням простих міських лікарень по всій Україні.

Джерело : PMG.ua
Категорія: Суспільство | Переглядів: 205 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Найбільшу кількість смертей зафіксували у місті Карачі.

Там температура повітря вже кілька днів тримається біля позначки 45 градусів за Цельсієм. Метеорологи запевняють, що така спека протримається лише сьогодні, потому, похолоднішає. Медики ж звітують, що більшість загиблих - це літні люди. Причиною їхньої смерті стали зневоднення і теплові удари.

Влада Пакистану звернулася по допомогу до військових, ті мають звести у місті тимчасові табори для реабілітації постраждалих від спеки. Людям пропонуватимуть прихисток і прохолодні напої. Планують встановити і вентилятори. Існують побоювання, що енергосистема міста може не витримати такого навантаження.

"З електрикою зовсім біда. Через сильне навантаження на мережу струм постійно зникає, і ніхто не знає, коли з'явиться знову. Це створює масу проблем. А люди тим часом продовжують гинути від спеки. Щойно бачив одну родину, вони розповіли, що їхній глава сім'ї помер, бо швидка просто не встигла вчасно приїхати на допомогу", - говорять місцеві жителі.

Джерело : 5 канал
Категорія: Суспільство | Переглядів: 218 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Росіянин з Набережних Човнів з позивним "Ботан" пояснив, чому четвертий місяць воює на боці бойовиків. "Мені тут подобається", - так він пояснив, чому приїхав на Донбас. А першопричина того, що житель російської глибинки подався на Донбас - йому стало "прикро": "Прикро - споконвічно слов'янські землі нищать люди, які не мають історичних коренів і маскуються нібито під патріотів, а насправді мають тут свої корисливі цілі".
Росіян попросив надсилати бойовикам "гуманітарку", "а ще краще приїжджайте сюди". Нагадаємо, секретар Ради Безпеки РФ Микола Патрушев заявив, що РФ не може зупинити охочих воювати на Донбасі.
Джерело: fakty.ictv.ua
Категорія: АТО | Переглядів: 217 | Додав: partsvaniya-ruslan | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

У Євросоюзі переконують українську владу виконати "пізні" пункти мінської угоди, зокрема щодо надання спецстатусу Донбасу, не чекаючи, поки РФ та підконтрольні Росії бойовики зроблять свою частину, повідомляє "Європейська правда". Таку думку висловив під час візиту до Києва, єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Йоганес Ган під час зустрічі з депутатами Верховної Ради та президентом України Петром Порошенко.
Інформацію про нову пропозицію ЄС підтвердила заступник глави парламентського комітету із закордонних справ Іванна Климпуш-Цинцадзе. "Європейці вимагають від нас запропонувати стратегію спеціального статусу для Донбасу. І щоби цей статус не був обмежений трьома роками (як в законі про статус окремих територій), а діяв на постійній основі", - зазначила вона. "Чомусь зненацька нівелюється комплексний підхід до виконання Мінська-2. Попри те, що не виконані перші кроки – не дотримується перемир’я, не відведена техніка, нам не повернули заручників, – ЄС пропонує Києву зробити п’ятий чи сьомий крок", - дивується Климпуш-Цинцадзе.
Водночас в МЗС зазначають, що Києву наразі пропонують не надавати Донбасу новий статус, а "обговорити" можливість такого надання. "ЄС хоче, щоб усі питання Мінська могли обговорюватися в підгрупах Тимчасової контактної групи. Щоб не існувало табу на жодну тему, в тому числі цю. Але це неформальне обговорення, обмін ідеями", - стверджує співрозмовник у зовнішньополітичному відомстві. "Офіційний діалог розпочнеться тільки піс ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 183 | Додав: partsvaniya-ruslan | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Хавбек "Дніпра" Євген Коноплянка стане гравцем "Ліверпуля" попри усі завади.

За інформацією найбільшої газети Іспанії Marca, вчора Євген зі своїм батьком-агентом відправились до Англії, де зустрілись із керівництвом мерсисайдців.

Так, "Ліверпуль" вирішив перебити пропозицію "Севільї", з якою 25-річний футболіст мав усну домовленість. Коноплянка у новому клубі отримуватиме 140 тис євро (100 тис фунтів) на тиждень, що дозволить йому увійти у Топ-5 найбільш високооплачуваних гравців у команді.

В Андалусії визнали, що не можуть конкурувати з "Червоними", тому відмовляться від трансферу Коноплянки самі.

Джерело : Футбол в Україні
Категорія: Спорт | Переглядів: 179 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

"Ювентус" зацікавився півзахисником "Челсі" Мохамедом Салахом,.
До 30 червня футболіст повинен вирішити, чи залишиться він в "Фіорентині" ще на один сезон на правах оренди, повернеться в "Челсі" чи перейде в інший клуб. Лондонський клуб просить за Салаха 25 мільйонів.

Нагадаємо, "Юве" уже підписав Маріо Манджукіча і може придбати ще й Стевана Йоветіча.

Джерело: tuttosport.com
Категорія: Спорт | Переглядів: 242 | Додав: Mr-Jack | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Наступна зустріч голів держав «Великої сімки» відбудеться у префектурі Міе на японському острові Хонсю 26-27 травня 2016-го року, заявив генеральний секретар кабінету міністрів Японії Йосіхіде Суга.

Про це повідомляє Ліга.Новости.

«Ми зробимо все можливе, аби забезпечити успіх саміту. Рішення провести зустріч в Японії базується на згоді усіх членів G7», – сказав Й.Суга.
Категорія: Політика | Переглядів: 213 | Додав: nASTYA | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Майже півмільйона гривень цього року Україна витратить на організацію чемпіонату з футболу Євро-2012, що відбувся три роки тому.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Як зазначається, в державному бюджеті на 2015 рік передбачено 496,7 тисяч гривень видатків на утримання Нацагентства з питань підготовки та проведення фіналу Євро-2012 та реалізації інфраструктурних проектів.

При цьому, позики, які були отримані Україною на організацію чемпіонату, фінансуються окремим рядком у бюджеті України та не входять до зазначеної суми.

Організація чемпіонату Євро-2012 стала одним з найбільших корупційних оборудок за часів колишнього президента Віктора Януковича.

За деякими підрахунками, шкода від зловживань при підготовці до Євро-2012 вже сягає понад $4 мільярди, але витрати на чемпіонат продовжуються.

Згідно з документом, отриманим журналістами від Міністерства фінансів, 225,5 тисяч гривень передбачається на зарплати працівникам агентства, 81,9 тисяч – нарахування на оплату праці, 15,3 тисяч гривень – оплата комунальних послуг та енергоносіїв, ще 174 тисяч гривень – інші поточні видатки.
Категорія: Економіка | Переглядів: 185 | Додав: nASTYA | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

За минулу добу внаслідок бойових дій 1 український військовослужбовець загинув, 12 – було поранено.

Про це повідомляє Galnet з посиланням на речника Адміністрації Президента України з питань АТО полковника Андрія Лисенка.
Категорія: АТО | Переглядів: 248 | Додав: nASTYA | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Нині українські діточки вже на місці - мешкають у комфортних будиночках, купаються і розважаються. Кажуть, що у захваті від відпочинку. Попереду на них чекають екскурсії, в тому числі до Будапешту.
"Сьогодні нас провідував Держсекретар Угорського уряду Міклош Шолтес. Встигли погратись з дітками. А ще вивчили декілька угорських слів", - повідомляє вихователь-волонтер Наталя Перцович.
Також до літнього табору навідався президент Державного самоврядування українців в Угорщині Юрій Кравченко. У свою чергу Андраш Бангалмі, секретар україно-угорського бізнес-клубу закупив для дітей 500 літр натурального соку.
"Дякуємо вам за чудову організацію відпочинку для дітей учасників АТО!", - пишуть учасники програми.
Нагадаємо, що ця благодійна програма відбувається за підтримки Міністерства людських ресурсів Угорщини. Загалом до сусідньої країни у літній табір на відпочинок та оздоровлення поїде 600 дітей з українських сімей. Це діти відчули на собі "подих" війни на сході України - деякі з них залишилися сиротами, в інших батьки досі на передовій у зоні АТО...
У свою чергу з українського боку організацію поїздки взяли на себе суто громадські організації та волонтери. До Угорщини поїде також кілька дітей із Закарпаття, чиї батьки нині служать на східних рубежах України.

Джерело : mukachevo.net
Категорія: Суспільство | Переглядів: 220 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Сьогодні, 23 червня, в Верховній Раді було зареєстровано проект закону про всеукраїнський референдум

Дані про реєстрацію відповідного документа № 2145а оприлюднені на сайті парламенту.

Серед авторів законопроекту — нардепи Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Олександр Черненко (БПП), Леонід Ємець, Олена Бойко, Вікторія Сюмар («Народний фронт»), Олена Сотник, Тарас Пастух, Єгор Соболєв («Самопоміч»), Сергій Євтушок, Сергій Власенко («Батьківщина»). ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 208 | Додав: Panda_killer | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

На минулих вихідних у галереї М17 відбулося нагородження переможців Третього Національного конкурсу фотографії "Фотограф Року", відзнаки в 14 професійних і 11 аматорських номінаціях роздавали за минулий 2014 рік.

Загальний призовий фонд конкурсу становить приблизно 150 000 гривень.

Володаркою найголовнішого звання − найкращий
фотограф року − стала Юлія Полуніна-Бут з роботою "Барикада". 12-метрова панорама барикад на вулиці Грушевського під час подій
Революції Гідності вже побувала на виставках за
кордоном. Зараз експонується в рамках проекту "Декомпресія" в Інституті проблем сучасного
мистецтва, пише Cultprostir.

"Моя робота документальна лише частково. Не скажу, що рівень документалістики піднявся саме завдяки подіям на Майдані, це почалося раніше. Про причини я, якщо чесно, не замислювалася. Ще на конкурсі 2013 було багато достойних фотографій теж з Майдану. Якщо говорити про
свою власну роботy, то мені досі складно її усвідомити. Я отримую позитивні відгуки, але для мене − це фотографія, яку я збирала місяць. Спочатку я не збиралася її робити на загал. Це була фотографія для себе, тому що мені дуже
хотілося зафіксувати барикади. На Майдані я майже не знімала. Під час зачистки на Банковій мені пошкодили фотоапарат. Тоді всі фотографи, що стояли поруч, були кривавим місивом... Але
барикади мене захоплювали, вони були неймовірними. Мені хотілося зафіксувати їх, тому що я розуміла − рано ч ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 228 | Додав: anastasia54semko | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Міністр соціальної політики Павло Розенко вважає, що депутати замість спрощення процедури отримання субсидій пенсіонерами та інвалідами, взагалі позбавили їх такої можливості, прийнявши закон зміни до закону "Про житлово-комунальні послуги". ... Читати далі »
Категорія: Економіка | Переглядів: 191 | Додав: Panda_killer | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

За 25-річного Дениса Поліщука, затриманого в рамках розслідування вбивства одіозного журналіста Олеся Бузини та арештованого за рішенням суду, внесли заставу в сумі понад 5 млн грн.

Про це повідомив народний депутат Андрій Лозовий.

«Застава вже внесена... Це дуже велика сума: це понад 5 млн грн, по-моєму, 5,2 млн. Хто його вніс - невідомо», - повідомив він у вівторок.

Нагадаємо, раніше Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту терміном на 60 днів з можливістю внесення застави в 5 млн грн для підозрюваного у вбивстві журналіста Олеся Бузини Дениса Поліщука.

Джерело: Интерфакс-Украина
Категорія: Політика | Переглядів: 207 | Додав: Panda_killer | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Сьогодні в Мінську робочі групи по Донбасу обговорять проходження гуманітарних вантажів РФ через контрольовану України територію.

Про це повідомляє учасник переговорів Віктор Медведчук, якого цитує сайт руху «Український вибір».

Сьогодні в Мінську робочі групи по Донбасу обговорять проходження гуманітарних вантажів РФ через контрольовану України територію.

Про це повідомляє учасник переговорів Віктор Медведчук, якого цитує сайт руху «Український вибір».

Також повідомляють, що головним завданням зустрічі буде обговорення питання обміну полоненими за принципом «всіх на всіх». Сторонами вже проведена робота з пошуку осіб, утримуваних сторонами, та обміну списками.
Категорія: Політика | Переглядів: 233 | Додав: Panda_killer | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Як повідомляє УНІАН, в повідомленні держкомпанії «Укртрансгаз» йдеться про те що, Україна з 1 по 22 червня імпортувала з Російської Федерації та країн Європи 987 млн куб. м природного газу.

Як зазначили в компанії, з початку червня з Європи надійшло 595 млн куб. м природного газу, що на 34%, або на 203 млн куб. м, більше, ніж з території Росії.

«За цей період блакитне паливо імпортувалося з території Словаччини та Угорщини, в тому числі по словацькому газотранспортному коридору надійшло 544 млн куб. м», - йдеться в повідомленні «Укртрансгазу».

Добове надходження природного газу, за даними «Укртрансгазу», з території Словаччини та Угорщини становить 21 куб. м і 27 куб. м відповідно.

«Всього з початку року з Європи в Україну було імпортовано 6,3 млрд куб. м блакитного палива », - додали в« Укртрансгазі ».
Категорія: Економіка | Переглядів: 245 | Додав: Panda_killer | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

В 1/8 фіналу Олімпійська чемпіонка програла естонці Еріці Кірпу – 13:14 і припинила боротьбу за медалі.
Окрім Шемякіної, ніхто з українок в індивідуальних змаганнях на шпагах не виступає.

Джерело : ukr.net
Категорія: Спорт | Переглядів: 217 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Президент України Петро Порошенко призначив Віталія Малікова та Олега Фролова заступниками голови Служби безпеки України. Відповідні укази оприлюднені на сайті Глави держави.
Крім того, Порошенко призначив нового начальника Головного слідчого управління СБУ. Ним став Григорій Остафійчук.
Президент також звільнив начальника управління Служби безпеки України в Рівненській області Валерія Мечкала.
Категорія: Політика | Переглядів: 200 | Додав: anastasia54semko | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Околиці Нижнього та Тошківки на Луганщині вночі потрапили під обстріли "Градів" противника. У зоні обстрілу опинився і табір відпочинку з будівельниками.
Повідомив про це голова Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль на своєму сайті .
"Під вогнем опинився табір відпочинку, в якому
проживають будівельники з Київщини та Львівщини, що зводять фортифікаційні споруди. Осколками від снарядів посічені будівлі, на щастя, ніхто з будівельників не поранений і не загинув, — написав він.
Москаль додав також, що протягом останньої доби бойові дії відбувались і в інших гарячих точках — по майже усій лінії розмежування у Луганській області. Не обійшлося і без поранених військових. За інформацією Москаля, поранення отримали щонайменше 4 військові.
До слова, під Мар'їнкою у Донецькій області в результаті обстрілів загинув один боєць сил АТО. У цьому районі працюють снайпери бойовиків.
Джерело: Телеканал новин "24"
Категорія: АТО | Переглядів: 197 | Додав: anastasia54semko | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Законопроект “Про державну службу” готується до другого читання.

Депутати внесли більше 1000 правок, які активно обговорюються, значна кількість їх прийнята. І я, і мої колеги вже неодноразово писали про цей законопроект, який має нарешті навести лад — без реформи державної служби всі інші реформи гальмуватимуться, що ми, власне, і бачимо. У першому коментарі є посилання на більш детальну інформацію.

Але наразі пишу про дуже конкретну річ: про деполітизацію державної служби. Новий проект закону вимагає, щоб чиновники не були членами політичних партій. Це означає, що партії нарешті позбавляться можливості “ділити посади”, як це є зараз. Принцип політичної нейтральності державної служби, на наш погляд, є дуже важливим. Чиновник має відповідати лише перед своїм керівництвом і, врешті, перед народом України, а не перед політичною партією, завдяки якій він попав на посаду. Чиновник має керуватися лише законами та рішеннями вищих органів влади, а не політичними настановами партії, до якої він належить. Політизація державної служби — це радянська спадщина (хто пам’ятає, шоста стаття Конституції СРСР визначала: “Руководящей и направляющей силой советского общества, ядром его политической системы, государственных и общественных организаций является Коммунистическая партия Советского Союза”).

Натомість багато хто з народних депутатів вважає деполітизацію державної служби зайвою та обмежуючою. Які аргументи за чи проти деполітизації ви мож ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 220 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Під Мар'їнкою (Донецька область) в результаті обстрілів загинув один боєць сил АТО.

Про це "5 каналу" повідомив представник штабу АТО сектора "Б" Євген Силкін.

За його словами, з вечора і до 04:00 ранку бойовики 33 рази відкривали вогонь по позиціях українських військових на донецькому напрямку.

Водночас представник штабу сектора "М" Ярослав Чепурний повідомив, що бойовики тільки один раз відкривали вогонь на маріупольському напрямку за минулу добу. Але вже цієї ночі проросійські найманці двічі обстрілювали позиції українських бійців.

Як інформує координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук, у районі Мар'їнки тривали обстріли бойовиками позицій сил АТО з АГС-17 і 82-мм мінометів, кілька разів були застосовані 120-мм міномети.

За його словами, основна загроза у цьому районі — робота групи професійних снайперів терористів.

Джерело : http://24tv.ua/
Категорія: АТО | Переглядів: 238 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Чемпіон: «Динамо» Київ
Кияни вийшли на перше місце в прем'єр-лізі після 10-го туру і більше його нікому не поступалися, достроково здобувши своє 14-е українське золото. Їх підсумкове перевага над «Шахтарем», до цього п'ять разів поспіль випереджали «Динамо», склало 10 очок. В очних зустрічах з головними конкурентами - «Шахтарем» і зайняли третє місце «Дніпром» - біло-сині домоглися трьох перемог при одній нічиїй, жодного разу не пропустивши. У команди Сергія Реброва абсолютно краща різниця забитих і пропущених м'ячів (65:12), а також жодної поразки в сезоні - 20 перемог при шести нічиїх.
Фінал кубка: «Динамо» Київ - «Шахтар» 0: 0 (пен. 5: 4)
Основний і додатковий час завершився нульовою нічиєю, хоча обидві команди мали моменти для взяття воріт. У серії 11-метрових удача спочатку посміхнулася "Шахтарю", який після трьох підходів до м'яча вів у рахунку 3: 1. Проте потім 40-річний Олександр Шовковський, який проводив 600-й матч за «Динамо», парирував удар Тайсона, а перекладина завадила забити Ярославу Ракицькому. У підсумку вирішальну спробу реалізував Євген Хачеріді, тоді як Олександр Гладкий не зміг перехитрити Шовковського.
«Для нас це дуже важлива перемога. Ми виграли чемпіонат і хотіли закріпити успіх у Кубку України, - зазначив Ребров. - У серії 11-метрових хлопці показали характер, ну і Шовковський вкотре допоміг команді. Всі молодці! Це заслуга всієї нашої команди! »
Путівки в єврокубки
«Динамо» - Ліга чемпіонів УЄФА, груповий е ... Читати далі »
Категорія: Спорт | Переглядів: 220 | Додав: Mr-Jack | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Протягом двох днів поблизу Донецька, місія зафіксувала більше 500 вибухів, порівнянних з артилерійським і мінометним вогнем.

"Зі свого спостережного пункту на центральній залізничній станції СММ чула 187 з цих вибухів в місцях на півночі, північному заході, південному заході і північному сході на відстані від 2 до 8 км", — інформують спостерігачі ОБСЄ.

Також порушення режиму припинення вогню спостерігачі відзначають поблизу Маріуполя. На відстані від 14 до 30 км на північний схід від Маріуполя СММ чула більше 170 вибухів здійснених з танка (близько 100 залпів) і артилерійського вогню.
Категорія: АТО | Переглядів: 215 | Додав: nASTYA | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

"Офіційний журнал ЄС" у вівторок опублікував рішення Ради ЄС про продовження на 6 місяців санкцій проти Росії, ухвалене в понеділок.
Текст рішення доступний на сайті "Офіційного журнала".
Рішення лишає незмінними санкції, до діяли з минулого року.
У минулорічному рішенні змінено лише одну фразу – про термін дії. "Рішення діятиме до 31 січня 2016 року", - говориться в публікації.
Як зазначається, юридично рішення Ради ЄС набуває чинності у вівторок - в день оприлюднення.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС продовжив санкції проти Росії ще на 6 місяців - до 31 січня 2016 року.
В МЗС РФ заявили, що "глибоко розчаровані" тим, що в ЄС запанувала думка русофобського лобі, наслідком чого стало продовження санкцій.
Джерело : ukr.net
Категорія: Політика | Переглядів: 190 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Позбавлений статусу президента політик розповість про ніч, коли Путін врятував його життя.
Про це в Twitter повідомив журналіст BBC Гебріел Гейтхаус, який розмовляв з екс-главою України. "Сьогодні ввечері в програмі BBCNewsnight: повалений президент Янукович розповів про Майдан, Крим, Донбас і ніч, коли Путін врятував його життя", - написав репортер. З'явиться інтерв'ю Януковича о 00:30 за Київським часом.
Джерело : http://tsn.ua/
Категорія: Політика | Переглядів: 198 | Додав: sveta_lyn | Дата: 22.06.2015 | Коментарі (0)

Відбулася телефонна розмова президента Росії Володимира Путіна з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Франсуа Олландом. Вони обговорили кризову ситуацію на південному - сході України та реалізації Мінських домовленостей .
Лідери висловили думки в контексті запланованої в Парижі зустрічі в "нормандському форматі" (Росія, Німеччина, Франція, Україна) на рівні міністрів закордонних справ та чергових засідань контактної групи і профільних робочих підгруп в Мінську. Також вони домовилися про продовження особистих контактів.
Джерело : http://tsn.ua/
Категорія: Політика | Переглядів: 214 | Додав: sveta_lyn | Дата: 22.06.2015 | Коментарі (0)

Впродовж 22 червня проросійські незаконні збройні формування продовжували обстріли східних регіонів України. Близько сорока разів вздовж усієї лінії розмежування сторін бойовики гатили по наших позиціях.Про це інформують у прес-центрі АТО.
«Після того, як вночі з «Градів» обстріляли Нижнє, вони продовжували наносити вогневі удари по інших населених пунктах Луганщини. Декілька разів бойовики гатили по Золотому й Новотошківському з заборонених мінометів», - вказано у повідомленні.
Також з гранатометів було обстріляно Кримське.
Джерело : http://www.pohlyad.com
Категорія: АТО | Переглядів: 223 | Додав: sveta_lyn | Дата: 22.06.2015 | Коментарі (0)

Нападаючий Факундо Феррейра повернувся у розташування віце-чемпіонів України.
“Феррейра присоеденился к Шахтеру на сборе в Австрии,-говориться у заяві “Горняков”, опублікованій на офіціальній сторінці клуба в Twitter. –Добро пожаловать назад, Факундо!”
В минулому сезоні Чукі сдавався в аренду в англійський Ньюкасл,тим паче так і не провів ні одного офіціального матчу за першу команду Сорок.
Джерело:http://www.ua-football.com/
Категорія: Спорт | Переглядів: 240 | Додав: Mr-Jack | Дата: 22.06.2015 | Коментарі (0)

ФК «Дніпро» випередив київське «Динамо» у рейтингу УЄФА, повідомляє Galnet із посиланням на ТСН.
Дніпропетровський клуб обійшов столичну команду на пів бала, зайнявши 30 місце. Кияни ж опустилися на одну сходинку – 31 позиція в рейтингу.
При цьому донецький «Шахтар» вискочив із топ-20 клубів за рейтингом УЄФА, посівши 24 місце. До топ-50 увійшли також харківський «Металіст» (47 місце), а «Ворскла» і «Зоря» знаходяться у другій сотні рейтингу.
Зазначимо, що перше місце обіймає мадридський
«Реал», далі йдуть «Баварія», «Барселона», «Челсі», «Атлетико» (Мадрид).
Категорія: Спорт | Переглядів: 237 | Додав: anastasia54semko | Дата: 22.06.2015 | Коментарі (0)

Обшуки у Харкові проводяться у 18 місцях одночасно в рамках слідчих дій у кримінальних справах, пов'язаних зі злочинами на Майдані та взаємодією із бойовиками. Про це повідомив глава МВС Арсен Аваков.
За словами міністра, харківські «тітушки» можуть бути причетні до злочинів у Маріїнському парку та взаємодії із донецькими бойовиками. Наразі обшуки йдуть на об'єктах людей, пов'язаних із Кернесом.
Як повідомлялося раніше, суд над Кернесом перенесли через надмірну кількість адвокатів, які його захищають. Очільника міста та двох його охоронців звинувачують у викраденні активістів місцевого Євромайдану, катуванні та замаху на вбивство.
Категорія: Політика | Переглядів: 215 | Додав: anastasia54semko | Дата: 22.06.2015 | Коментарі (0)

На Луганщині затримали бійця “Торнадо”, котрий жорстоко катував свою співмешканку. Про це повідомили у прес-службі керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля. Учора, 21 червня, в с.Заайдарівка Новопсковського району (Луганська область) правоохоронці затримали 44-річного молодшого сержанта міліції, котрому інкримінують жорстокі побої, знущання та катування своєї співмешканки. Міліціонер є місцевим мешканцем і служить у роті “Торнадо”.
"Починаючи з минулої середи й аж до неділі, він зачинив свою співмешканку в її ж будинку й жорстоко знущався з неї. Зараз жінка госпіталізована, лікарі діагностували в неї сліди численних побоїв по всьому тілу, які кваліфікуються, як тяжкі тілесні ушкодження, струс мозку та інші травми", - сказано у повідомленні. Підозрюваний затриманий, під час обшуку в нього дома виявили бойову гранату, а також 50 кущів коноплі та гілки опійного маку, які він вирощував на своїй присадибній ділянці. Відкрито кримінальне провадження.
Нагадаємо, за минулу добу бойовики 85 разів обстріляли позиції сил АТО і мирні населені пункти.
Джерело: fakty.ictv.ua
Категорія: АТО | Переглядів: 203 | Додав: partsvaniya-ruslan | Дата: 22.06.2015 | Коментарі (0)

ЄС продовжив економічні санкції проти Росії
Джерело: fakty.ictv.ua
Рада ЄС ухвалила формальне рішення про продовження до кінця року терміну дії економічних санкцій щодо Росії. Як повідомили в прес-службі Ради ЄС, відповідне рішення було ухвалене в понеділок на засіданні Ради в Люксембурзі, пише Інтерфакс-Україна.
Джерело: fakty.ictv.ua
Категорія: Політика | Переглядів: 156 | Додав: partsvaniya-ruslan | Дата: 22.06.2015 | Коментарі (0)

Екс-наставник казанського "Рубіна"Курбан Бердиєв займався поборами з гравців.

Про це в інтерв'ю sports.ru заяви

в екс-футболіст команди Андрій Стрельцов.

"Так, він з усіх бере. Бере від контракту й від зарплати. Коли я в "Рубін" прийшов, мені ще дев'ятнадцяти не було, а до цього наймолодшим був Андрюха Коновалов - він у свої тридцять років завжди першим в квадрат заходив, бо інші були ще старші", - 

заявив Стрельц ... Читати далі »

Категорія: Спорт | Переглядів: 509 | Додав: newsukraineua | Дата: 21.06.2015 | Коментарі (0)

Російські політики розглядають сусідні країни як свою власність.

Про це заявив президент Грузії Георгій Маргвелашвілі на форумі GLOBSEC в Братиславі, повідомляє "Грузія Online".

"Російські політики посилають дуже чіткий сигнал: в основному, йдеться про ставлення Росії до сусідніх країн. Вона розглядає їх як свою " територіальну власність ", де має право на жорсткі дії шляхом використання військової сили і здійснює реагування на будь-яку напруженість в цих країнах, що не тільки заважає вирішенню питання, але створює більше проблем і загроз майбутнього регіону, більше того, приносить труднощі і самій Росії ", - заявив Маргвелашвілі.

"Ми знаємо про російську політику, яка говорить про " зону привілейованих інтересів "  і заявляє, що на цих територіях у неї є право першої здійснити реагування і ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 448 | Додав: newsukraineua | Дата: 21.06.2015 | Коментарі (0)