MENU
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 3 4 5 »

Відповідь на пропозиції президента активісти дадуть під час мітингу, запланованого сьогодні на 18 годину.

Про це в ефірі місцевого радіо заявив один з організаторів масових виступів.

Вони тривають у країні вже понад тиждень. Люди вимагають від влади скасувати рішення про підвищення цін на електроенергію. Напередодні президент країни пішов на певні поступки: пообіцяв провести аудит енергетичної компанії, що належить росіянам, а на період перевірки – компенсувати громадянам збільшення тарифів.

Протестувальники сприйняли цеяк перемогу. Утім рішення Саргсяна називають таким, що не вирішує проблему, а лише відтерміновує її. Тому розходитися активісти поки не збираються.

Джерело: 5 к ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 202 | Додав: Panda_killer | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Президент України Петро Порошенко звернувся до народу з нагоди 19-ї річниці Конституції країни і підкреслив необхідність реформування Основного закону у зв'язку з існуючими викликами для країни.
"Вже 19 років Основний закон є правовим базисом Української держави, розвитку суспільства та утвердження демократії ... Зберігаючи ключові принципи та положення, що Конституція в сучасних динамічних історичних умовах повинна адекватно реагувати на глобальні зміни і виклики часу", - йдеться у зверненні Порошенко. Президент нагадав, що під час Революції гідності громадяни вийшли на вулиці міст України саме на захист своїх конституційних прав і проти узурпації влади. "Сьогодні українці також відстоюють визначені в Основному законі непорушні цінності - незалежність і територіальну цілісність своєї держави", - констатував Порошенко.


"Керуючись прагненням привести рівень життя українців до стандартів європейських країн, ми проводимо роботу над удосконаленням положень Основного закону. Головна ідея таких конституційних змін - побудова сильної держави через добробут і сталий розвиток громад", - наголосив глава держави. Він зазначив, що завданням влади є максимально наблизити систему управління до людей через процеси децентралізації. Місцевим громадам буде переданий весь обсяг повноважень, які вони здатні ефективно забезпечити, однак "інші обов'язки має залишити за собою держава, дбаючи насамперед про забезпечення суверенітет ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 221 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

У ніч на неділю, терористи з окупованого Первомайська здійснили масований артилерійський обстріл Попасної, що на лінії розмежування в Луганській області. Про це повідомив глава Луганщини Геннадій Москаль. За попередніми даними, вогонь вівся з артилерійських гармат, гаубиць та самохідних артилерійських установок крупного калібру. Снаряди вибухнули на околиці райцентру.

Даних про загиблих чи поранених не надходило, однак внаслідок обстрілу перебиті лінії електропередач. Передмістя Попасної "Дружба" повністю знеструмлене, світла немає також у мікрорайоні райцентру "16-й". Крім того, за даними Москаля, після 3-ї години ночі бойовики обстріляли з "Градів" насосну станцію в с. Світличне Попаснянського району. Станція подає воду в прифронтові села контрольованої Україною території, а також на окуповану частину Луганщини. Внаслідок вогневого удару об'єкт сильно пошкоджений, без води залишаються села Нижнє, Світличне, Тошківка, Чехірове та Новотошківка на контрольованій Україною території. Крім того, повністю припинена подача води на окуповану частину області.
"За останні дні це вже другий цілеспрямований обстріл систем водопостачання на лінії розмежування", - заявляє керівник області Геннадій Москаль. За його словами, на початку тижня бойовики "Градами" й артилерією розбили насосну станцію в с. Карбоніт, яку змогли оперативно відремонтувати, а зараз обстріляли й пошкодили насосну станцію в Світличному.
... Читати далі »
Категорія: АТО | Переглядів: 183 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Грецький парламент схвалив план з проведення референдуму про умови нової програми порятунку. Референдум запланований на 5 липня.

У своєму виступі перед голосуванням прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас сказав, що він упевнений, що «грецький народ скаже рішуче «ні» ультиматуму» кредиторів.

Ципрас сказав, що референдум є «не спробою розколу з Європою, але розривом з практикою, яка є образою Європі».

Європейські партнери негативно відреагували на план проведення референдуму і відхилили прохання Греції продовжити програму з порятунку після 30 червня.

Напередодні прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас виступив з ідеєю проведення в його країні 5 липня референдуму щодо схвалення чи від ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 209 | Додав: Panda_killer | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

З 27 червня пункти пропуску на кордоні Херсонщини з окупованим Кримом працюють у звичному режимі, йдеться у сюжеті ТСН.19:30. Протягом трьох попередніх днів ситуація там була вкрай напруженою. Вантажівки на окупований півострів пропускали дуже повільно, з великими перервами. Це спричинило восьмикілометрові черги і хвилю обурення перевізників. Люди перекривали дорогу і блокували КПП. Останній конфлікт стався напередодні ввечері. "Зараз пропускають, а п'ять днів товар стоїть у машині, а що буде далі - Бог його знає. Я п'ять днів стою. А є люди - вісім днів стоять", - розповів один із водіїв. Прикордонники пояснюють велику кількість вантажівок, що прямують у Крим, сезонним явищем, адже додалися фури з овочами і фруктами. Затримки ж були пов'язані з відпрацюванням СБУ. "Працювали мобільні групи Служби безпеки України. Вони перевіряли наявність у переміщуваних вантажах зброї, боєприпасів та переміщення нелегалів. Станом на сьогодні з вчорашнього вечора дане відпрацювання закінчено", - повідомив т.в.о. заступника начальника Херсонської митниці Юрій Тавожнянський.
 

Категорія: Суспільство | Переглядів: 225 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 28.06.2015 | Коментарі (0)

Мешканці Луганська та Луганської області 28 червня вирішили влаштувати “twitter-шторм” на честь Дня Конституції України. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу управління молоді та спорту Луганської обласної ВЦА.

... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 230 | Додав: Panda_killer | Дата: 26.06.2015 | Коментарі (0)

В результаті терористичної атаки на два готелі в туніському місті Сус отримала поранення громадянка України, котра відпочивала на курорті разом зі своїм чоловіком.

«Поранена громадянка України, яка відпочивала там разом з чоловіком. Загрози життю немає», – повідомила агентству «Інтерфакс-Україна» керівник прес-служби МЗС України Альона Ващенко.

Перед цим в МЗС  ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 207 | Додав: Panda_killer | Дата: 26.06.2015 | Коментарі (0)

 

 П'ять новин, які ви могли проспати:

1. Парламентська Асамблея Ради Європи визнала факт російської агресії в Україні, а частини Луганської та Донецької областей, а також Крим - окупованими. 25 червня ПАРЄ більшістю голосів прийняла резолюцію про зниклих без вести в ході конфлікту в Донбасі. 

2. Тристоронні газові переговори за участю представників України, Росії та ЄС відбудуться 30 червня в столиці Австрії Відні. Українська сторона зацікавлена в продовженні знижки на газ. 

3. В середині липня США нададуть Україні ще 100 броньованих автомобілів Humvee. Глава Пентагону Джон Картер зустрівся з міністром оборони України Степаном Полтораком в Брюсселі в рамках засідання міністрів оборони країн-членів НАТО і це була перша зустріч міністрів двох країн. 

4.Президент Росії Володимир Путін у п'ятницю, 26 червня, провів телефонну розмову з президентом США Бараком Обамою. У ході бесіди лідери країні торкнулися, зокрема, ситуації в Україні. Обама закликав Путіна вивести російські війська з України 


5. Внаслідок сильних злив і повені в Сочі підтопленими виявилися понад 400 будинків. З небезпечної зони евакуйовано 20 сімей. За даними рятувальників, в ліквідації наслідків стихії беруть участь більше 1700 чоловік і 138 одиниць техніки
 
Категорія: Суспільство | Переглядів: 213 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 26.06.2015 | Коментарі (0)

 

 В середині липня США нададуть Україні ще 100 броньованих автомобілів Humvee. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони США, передає УНІАН. Глава Пентагону Джон Картер зустрівся з міністром оборони України Степаном Полтораком в Брюсселі в рамках засідання міністрів оборони країн-членів НАТО і це була перша зустріч міністрів двох країн. "Сторони розглянули питання постійної допомоги Сполучених Штатів в галузі безпеки Збройним силам України та Прикордонній службі, в тому числі поставок в середині липня додаткових 100 броньовиків Humvee і продовження підготовки сил Національної гвардії в Яворові", - йдеться в повідомленні.
Картер знову підтвердив зобов'язання США продовжувати співпрацю в оборонному секторі з Україною, в тому числі шляхом проведення щорічних двосторонніх і багатосторонніх військових навчань. Нагадаємо, у Порошенка розповіли, яку зброю Україна хоче отримати від США.

Джерело:ТСН
Категорія: АТО | Переглядів: 179 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 26.06.2015 | Коментарі (0)

Парламентська Асамблея Ради Європи визнала факт російської агресії в Україні, а частини Луганської та Донецької областей, а також Крим - окупованими. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30. 25 червня ПАРЄ більшістю голосів прийняла резолюцію про зниклих безвісти в ході конфлікту в Донбасі. У день голосування в Асамблеї домовилися посилити формулювання в резолюції.
 

У поправках до документа депутати організації проголосували за те, щоб визнати Росію агресором, а територію Криму окупованою. За поправку проголосували 28 осіб, проти - сім, передає РБК. Нагадаємо, ПАРЄ закликала РФ і бойовиків звільнити заручників. 
Джерело:ТСН
Категорія: Політика | Переглядів: 181 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 26.06.2015 | Коментарі (0)

Тристоронні газові переговори за участю представників України, Росії та ЄС відбудуться 30 червня в столиці Австрії Відні. Про це повідомляє КоммерсантЪ з посиланням на постпреда РФ при ЄС Володимира Чижова. "Наступний раунд тристоронньої міністерської зустрічі відбудеться 30 червня, в останній день другого кварталу у Відні",— сказав він. Чижов зазначив, що українська сторона зацікавлена в продовженні знижки на газ.
 

"Але ви розумієте, що при всій стабільності цього ринку змінюється і загальна ситуація, і світові ціни на нафту. У нас залишаються занепокоєння щодо долі 3-мільярдного кредиту, раніше виділеного Україні. Тут індикатором було 20 червня, коли Україна повинна була виплатити черговий платіж у розмірі $ 75 млн за цим кредитом. Вони сплатили. Тому переговори тривають", - сказав постпред РФ при Євросоюзі. Нагадаємо, Яценюк закликав "Велику сімку" підтримати Україну у газовому протистоянні з Росією.
 
Категорія: Економіка | Переглядів: 171 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 26.06.2015 | Коментарі (0)

Поліція не збирається розганяти демонстрантів на проспекті Баграмяна в центрі Єревана, які виступають проти підвищення тарифів на електроенергію. "Сьогодні ми не збираємося робити жодних дій щодо демонстрантів", — заявив заступник начальника поліції Єревана, полковник Валерій Осіпян. Масові акції протесту в Єревані проти підвищення тарифів на електроенергію тривають з 19 червня, 24 червня протести охопили й інші міста: Гюмрі, Ванадзор, Аштарак і Абовян. Сьогодні в центрі Єревану зібралися близько десяти тисяч осіб. Вони знаходяться на центральному проспекті Баграмяна. Акція протесту носить мирний характер. Головною вимогою демонстрантів є скасування підвищення тарифів на електроенергію. Після виконання цієї вимоги вони готові розійтися по домівках.
Джерело:ТСН

Категорія: Суспільство | Переглядів: 200 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 26.06.2015 | Коментарі (0)

Путін збирається прискорити процес виходу з конфлікту, тому терористи різко скоротили кількість обстрілів.

Таку думку висловив український експерт Богдан Мірошников. 

Він зазначив, що терористи на переговорах поставили ультиматум: вони припинять обстріли, якщо буде проведена конституційна реформа і вибори на Донбасі. На думку Мирошнікова, конституційна реформа зводиться до децентралізації, яка виходить на фінішну пряму. Говорити ж про вибори  ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 208 | Додав: sereda261096 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Кремль продовжив на 1 рік санкції проти ЄС. 

9536_putin-v-ochkah.jpg (33.25 Kb)

... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 207 | Додав: sereda261096 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Йдеться про децентралізацію влади. 19 червня спікер Володимир Гройсман передав відповідні законопроекти Венеціанськії комісії.

Венеціанська комісія зазначає, що поправки у Конституцію України в частині децентралізації значною мірою сумісні з Європейською хартією місцевого самоврядування.

Загалом поправки добре розроблені і заслуговують схвалення. Особливо вітається скасування наглядових повноважень генерального прокурора та стаття про місцеве ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 231 | Додав: sereda261096 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Джерело: http://galinfo.com.ua/

Категорія: Політика | Переглядів: 183 | Додав: sereda261096 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Міністри оборони США Аштон Картер і України Степан Полторак обговорили агресію Росії, яка триває на сході України, повідомив Пентагон за результатами зустрічі міністрів у Брюсселі під час зустрічі голів оборонних відомств країн НАТО і засідання Комісії Україна – НАТО.

Як мовиться в повідомленні, вони також обговорили допомогу в галузі безпеки, яку США надають Збройним силам України і Державній прикордонній службі, а також плановану на середину липня поставку ще ста автомобілів «гамві» для Національної гвардії.

Американський міністр, серед іншого, похвалив Україну за її зусилля задля виконання мінських домовленостей попри дестабілізаційні дії Росії, мовиться у прес-релізі Міноборони США.

Він підтвердив рішучість США продовжувати оборонну співпрацю з Україною, зокрема, шляхом двосторонніх і багатосторонніх навчань і тренувань, і наголосив, що Сполучені Штати разом ... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 203 | Додав: sereda261096 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Циклон зі зливами, які затопили Сочі, рухається в центральну частину Росії і на вихідних досягне столичного регіону, розповіла провідний спеціаліст центру "Фобос" Олена Волосюк. "Дощі, які йдуть на півдні Росії, будуть рухатися на північ. Наступними на їх шляху виявляться центральні області РФ. Завтра — це вже Чернозем'я, а до кінця завтрашнього дня циклон добереться і до південних кордонів столичного регіону. І на вихідні росіян чекає погіршення погоди. Ми чекаємо на дощі, які місцями можуть бути дуже сильними і можуть принести близько 50% місячної норми опадів", — розповіла Волосюк. За її словами, в столичному регіоні на вихідні також очікується незначне зниження температури.
Джерело:ТСН.

Категорія: Суспільство | Переглядів: 194 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

 

 НАТО може переглянути своє рішення щодо надання Україні летальної зброї, якщо Мінські угоди будуть і далі порушуватися Росією. Про це журналістам за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО в Брюсселі повідомив Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак. Читайте також: Комітет збройних сил США схвалив виділення $ 200 млн на летальну зброю для України В Альянсі наголосили, що Україна досягла значного прогресу у реформуванні ЗСУ. "В ході засідання Комісії Україна-НАТО усі країни — члени Альянсу рішуче засудили порушення Російською Федерацією Мінських угод та підтвердили можливість перегляду питання надання Україні летальної зброї, якщо Мінські угоди й надалі будуть брутально порушуватись країною-агресором", - цитує слова Полторака його прес-служба. Також міністр додав, що глава Міноборони Великобританії Майкл Феллон, заявив про наміри збільшити удвічі розмір допомоги Україні для навчання військовослужбовців – до  9,4 мільйона доларів. Як повідомлялося раніше, у Порошенка розповіли, яку зброю Україна хоче отримати від США. 

Джерело:ТСН.

Категорія: АТО | Переглядів: 218 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

П'ять важливих новин України та світу, які ви могли пропустити протягом дня:

1. У четвер, 25 червня, сім мікрорайонів курортного міста Сочі виявилися підтопленими в результаті рясних злив. Стихія підібралася до будинків місцевих жителів, виявилися затопленими і авто мешканців міста, рух громадського транспорту паралізувало. Підтопленою виявилася територія, прилегла до Олімпійського парку, а також аеропорт Адлер, тисячі пасажирів не можуть залишити місто. У Сочі оголошено штормове попередження. Хроніку потопу.

 2. У Харкові протягом вечора розстріляли декілька маршруток. Хто стріляв та з якою метою – наразі не відомо. Повідомляється, що жертв серед мешканців міста немає.

 3. НАТО може переглянути своє рішення щодо надання Україні летальної зброї, якщо Мінські угоди будуть і далі порушуватися Росією. Про це журналістам за підсумками засідання Комісії Україна-НАТО в Брюсселі повідомив Міністр оборони України генерал-полковник Степан Полторак.

 4. Через місяць, наприкінці липня, в Україні теоретично може статися технічний дефолт. Це пов'язане з тим, що 24 липня Київ має провести виплату за купоном за єврооблігаціями. Проте достатньо грошей немає і тому Кабмін може накласти мораторій на виплату.

 5. Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемілєв заявив, що на Донбасі за час проведення АТО загинули близько 5-6 тисяч українських вояків. Водночас, він наголосив ... Читати далі »

Категорія: Суспільство | Переглядів: 196 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Депутати готуються наступного тижня змінити закон про місцеві вибори. А тим часом нові політичні партії вже окупували рекламні площини в містах України

То тут, то там вигулькують нові, нікому не відомі політичні проекти. І кожен намагається якомога більш провокаційно заявити про себе. Ніби глузуючи з цього, губернатор луганщини Генадій Москаль опублікував у соцмережі фото з кочергою та старою праскою в руках. У підписі заявив, що створює нову партію - Українська кочерга! Вона ,мовляв ,справжній об’єднавчий символ,популярний по всій Україні.

Та якщо Москаль жартує, то решта політичних "стартапів" хочуть, щоб їх сприймали всерйоз. Депутат Сергій Каплін заявив про створення Партії простих людей. Каже, що в ній не буде багатіїв, а самі лише прості робітники. 

 

... Читати далі »

Категорія: Політика | Переглядів: 188 | Додав: julia--1999 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Американська інвестиційна компанія Goldman Sachs вважає, що наступного місяця Україна не зможе здійснити платіж за кредитом і оголосить дефолт. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на звіт компанії. Аналітик компанії Ендрю Матені написав у середу, що навряд чи уряд зможе домовитися з кредиторами щодо плану реструктуризації наступного тижня і, ймовірно, оголосить мораторій ще до 24 липня – дати, на яку призначена виплата за купоном. "Україна не здійснить виплату, призначену на 24 липня, і в результаті увійде у стан дефолту", – повідомив він, додавши, що кредитори, скоріш за все, не приймуть запропонований Україною план реструктуризації боргу. Видання нагадує, що Україна просила списати 40% загального боргу і купити її нові облігації під забезпечення майбутньої економічної діяльності. Також Bloomberg додав, що наступного тижня міністр фінансів Наталія Яресько зустрінеться з інвесторами у Вашингтоні. Після трьох місяців переговорів кредитори, які володіють $9 млрд зовнішнього боргу України, все ще відмовляються від умов уряду. Як відомо, раніше чиновники МВФ прийняли попереднє рішення, згідно з яким визнали борг України перед Росією у розмірі $3 млрд державним, а не приватним. Це означає, що Київ не зможе відкласти його погашення і ... Читати далі »

Категорія: Економіка | Переглядів: 230 | Додав: julia--1999 | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Міністр закордонних справ Люксембургу Жан Ассельборн 25-26 червня перебуватиме з візитом в Україні. Про це заявив посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба, повідомляє кореспондент Укрінформу. «Мета візиту - обговорення ситуації на сході України та спільних ініціатив у межах міжнародних організацій. Сторони обговорять важливі питання порядку денного Україна-ЄС, враховуючи головування Люксембургу в Раді Європейського Союзу з 1 липня 2015 року», - сказав посол.
Читайте більше тут
Категорія: Політика | Переглядів: 238 | Додав: Panda_killer | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Стрийські правоохоронці викрили зловмисницю, яка наживалася на довірі літніх людей і виманювала у них золоті прикраси.

Про це повідомляє прес-служба ГУ МВС у Львівській області.

Шахрайка постійно змінювала населені пункти та місця злочину, що надавало їй можливість уникати від відповідальності.

Як було виявлено, жінка діяла за чіткою продуманою схемою: обирала на вулиці потенційну жертву і заводила з нею розмову.

Зазвичай жертвами ставали жінки старшого віку, які носили ювелірні прикраси: золоті сережки або ланцюжки.

Зловмисниця представлялася знайомою чи далекою родичкою когось з близьких співрозмовниці або говорила, що працює в соціальній службі. Згодом звертала увагу на золоті прикраси нової знайомої, робила комплімент і казала, що хоче замовити такі самі для себе чи то з нагоди весілля сина або іншої знаменної події. Як результат – просила позичити золото на кілька днів і зникала назавжди.

Як зазначив начальник Стрийського міського відділу міліції полковник міліції Василь Кулик, шахрайку-гастролерку вдалося затримати на гарячому. Одразу після вчинення злочину на одній з центральних вулиць міста Стрия. Нею виявилася 46-річна неодноразово засуджена за вчинення злочинів мешканка Дрогобича.

«Сьогодні ми зафіксували чотири такі факти на території Стрийщини, а також триває перевірка на причетність жінки до вчинення аналогічних злочинів на території інших райвідділів Львівщини, зо ... Читати далі »
Категорія: Суспільство | Переглядів: 215 | Додав: Panda_killer | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Представник України при ЄС наголосив, що Україна вже усунула всі політичні перепони з боку Євросоюзу на шляху до візової лібералізації.

Про це представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв заявив в інтерв’ю виданню «Радіо Свобода».

«Сьогодні ситуація виглядає досить позитивно і обнадійливо. Я хотів би Вам ще раз підтвердити, що дійсно скасування віз для громадян України є цілком реальною можливістю вже у 2016 році. Більше того, ми приблизно знаємо вже майже до місяця, коли це може відбутися, але я б не хотів забігати наперед», – заявив він.

Єлісєєв наголосив, що на швидкі результати можна очікувати лише за умови, що українські міністерства та відомства прискорять виконання низки окремих критеріїв в рамках Плану дій щодо візової лібералізації.

«Ключовим моментом, що вдалося досягти буквально останнім часом, зокрема, є те, що ми, по суті, усунули всі політичні перепони з боку ЄС на шляху до візової лібералізації. Це дуже важливо! Тепер нам важливо виконати решту так званих технічних критеріїв, зокрема, йдеться про започаткування роботи національних органів у сфері боротьби з корупцією, нам потрібно також забезпечити пункти пропуску на кордоні, з’єднати наші прикордонні бази даних з базою даних Інтерполу, а також удосконалити нашу так звану антидискримінаційну стратегію», – додав Єлісєєв.

Як повідомлялося, 15 грудня цього року Єврокомісія має оприлюднити свою останню доповідь, в якій може рекоме ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 196 | Додав: Panda_killer | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Російський президент не відмовиться від проекту "Новоросія", адже війна на Сході України підвищує йому рейтинг.

Про таке в ефірі "5 каналу" заявив волонтер, лідер ВГО "Народна довіра" Сергій Шахов.

З його слів, сьогодні в Бєлгородській області, поблизу українського кордону, "зеленка" повністю заповнена важкою військовою технікою.

"Путін не відійде від своєї мети – "Новоросії". Сьогодні, у нас є повна інформація, що в Бєлгородській області, зі слів військових, "зеленка" повністю заповнена тяжкою технікою: "Гвоздики", "Гради", танки, "Буки", кадрові військові. Сьогодні обстріли здійснюють не просто так – вони шукають м’які місця, де можна прорватися", – переконаний Шахов.

На думку волонтера, президент Російської Федерації підвищує рейтинг у своїй країні, проводячи військову агресію на Сході України. "Путін робить собі рейтинг на цій війні, він ніколи її не закінчить", – додав він.

Джерело: 5 канал
Категорія: Політика | Переглядів: 196 | Додав: Panda_killer | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Эмиратский клуб "Аль-Ахли" и донецкий "Шахтер" согласовали трансфер нападающего Луиса Адриано.

В летнее трансферное окно бразильский форвард "горняков" должен перейти в "Аль-Ахли", сообщает официальный сайт эмиратского клуба. В ближайшие дни Луис Адриано пройдет медосмотр и с ним будет подписан контракт, после чего и состоится официальное представление игрока.

Луис Адриано стал игроком "Шахтера" в 2007 году. В течении своей карьеры в донецком клубе бразилец установил ряд достижений, в том числе став лучшим бомбардиром в истории "горняков".
Категорія: Спорт | Переглядів: 185 | Додав: partsvaniya-ruslan | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Венецианская комиссия изучила и в целом положительно оценила изменения в Конституцию Украины. Речь идет о вопросах децентрализации. Предварительное заключение, опубликованном на официальном сайте комиссии.

"Предлагаемые изменения в Конституцию в части децентрализации в значительной степени совместимы с Европейской хартией местного самоуправления. В целом, поправки хорошо разработаны и заслуживают поддержки" - отмечается в документе.

Тем не менее членами комиссии были сделаны ряд замечаний, которые касаются полномочий президента.

Ранее сообщалось, что процесс децентрализации в Украине должен быть завершен до конца октября 2015 года.
Категорія: Політика | Переглядів: 246 | Додав: partsvaniya-ruslan | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Миссия подсчитала 139 взрывов
Специальная мониторинговая миссия (СММ) ОБСЕ зафиксировала напряженную ситуацию вокруг донецкого аэропорта. Об этом говорится в отчете миссии за 23 июня, опубликованном 24 июня.

"Ситуация в аэропорту "Донецк" и вокруг него остается напряженной. Между 12:35 и 18:00 часов, находясь в пункте наблюдения Совместного центра по контролю и координации (СЦКК) в центральном железнодорожном вокзале Донецка, СММ слышала, и в некоторых случаях видела, 139 взрывов снарядов, выпущенных из артиллерии, минометов (82-мм и 120-мм), попавших в 2.5-10 км на север, северо-восток, северо-северо-восток, северо-северо-запад, северо-запад, юго-запад и запад. Бой продолжался во второй половине дня, несмотря на две попытки СЦКК добиться прекращения огня между сторонами", - говорится в отчете.

Также в организации отметили, что ситуация в Мариуполе и Широкино оставалась относительно спокойной.

Напомним, ранее в полку "Азов" заявляли, что под Широкино идет бой.

"Обстреливают из минометов 120 мм и тяжелой техники: САУ и гаубиц. Калибр снарядов 152 мм и является запрещенными минскими договоренностями. Со стороны украинских военных в ответ не применяется тяжелая артиллерия", - отметили в "Азове"
Категорія: АТО | Переглядів: 177 | Додав: partsvaniya-ruslan | Дата: 25.06.2015 | Коментарі (0)

Хокеїсти "Тампи" у третьому матчі серії на виїзді обіграли "Чикаго" з рахунком 3: 2
Категорія: Спорт | Переглядів: 206 | Додав: Mr-Jack | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

У клубі не задоволені роботою ліги
Баскетбольний клуб "Черкаські Мавпи" написав керівництву Суперліги, під чиєю егідою проводиться національний чемпіонат, що залишає цю організацію.
Лист "Черкаських Мавп" гендиректору Суперліги В. Поплавському.

Джерело:sport.segodnya.ua
Категорія: Спорт | Переглядів: 194 | Додав: Mr-Jack | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Європейські ігри:таблиця медалей на 24 червня
Сьогодні наша команда вийграла три бронзових винагороди.Бронзовими призерами стали- Марина Колесникова(плавання),Дмитрій Замотаєв(бокс) та Александр Хижняк(бокс)
Таблиця винагород на 24 червня

Джерело sport.ua
Категорія: Спорт | Переглядів: 283 | Додав: Mr-Jack | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Мінські домовленості не можна трактувати за власним бажанням, всі пункти в них чітко прописані.

Таку заяву зробив прес-секретар Путіна Пєсков, який поспішив прокоментувати нещодавнє заяву Президента України про те, що ніяка федералізація в Україні неможлива. Пєсков поквапився заявити, що слід звертати увагу на черговість, з якою необхідно виконувати Мінські угоди. І там йдеться і про політичну реформу, і про особливий статус окремих регіонів, а також амністію та інші не менш важливих питаннях. Якщо ж не враховувати ці формулювання, заявив Пєсков, то це означає, що українська сторона має намір не дотримуватися Мінських домовленостей.

Раніше Президент України заявив, що ні про яку федералізацію і спроби створити республіки в Україні не може бути й мови.

Джерело: http://politic.kiev.ua/
Категорія: Політика | Переглядів: 177 | Додав: sereda261096 | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Ігор Шевченко відмовляється йти у відставку і розповідає про головного корупціонера в Уряді.
Джерело: vistkar.com
Категорія: Політика | Переглядів: 230 | Додав: sereda261096 | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Міністр екології Ігор Шевченко пояснив чому лідер "радикалів" так прагне його відставки.
За словами Шевченка, Ляшко вимагає його відставки через бажання самому зайняти крісло міністра екології. Міністр наполягає, що проти нього ведуть "брудну гру" і він не збирається з цим миритися. “
"Пану Ляшку пообіцяли крісло міністра екології, і він також зацікавлений в тому, щоб я не працював",- запевнив міністр. Ігор Шевченко вимагає, щоб всі звинувачення проти нього перевірила Генпрокуратура, а також збирається подавати в суд на Олега Ляшка.

Джерело: ednist.info
Категорія: Політика | Переглядів: 205 | Додав: sereda261096 | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Мер зазначив, що впевнений у своїй перемозі навіть у тому випадку, якщо вибори проходитимуть у три тури.

Віталій Кличко має намір повторно балотуватися на пост мера Києва на виборах у жовтні 2015 року.
Про це він заявив у телепрограмі "Лівий берег з Сонею Кошкіною".
"Так, я збираюся балотуватися на осінніх виборах", - сказав він, висловивши впевненість, що Банкова ці його наміри підтримає.
Як відомо, прийнятий в першому читанні закон про місцеві вибори передбачає проведення виборів мерів великих міст у два тури. Багато експертів називають цю позицію для Кличка невигідною, вважаючи, що він може програти в другому турі.

"Я впевнений у своїй перемозі навіть у тому випадку, якщо буде три тури", - відповів Кличко.
Питання про формат участі у цьогорічних місцевих виборах партії УДАР - спільно з партією "Солідарність" чи окремо - ще обговорюється.
"Рішення ми приймемо трохи пізніше", - сказав Кличко.

Джерело: http://kiev.unian.ua/
Категорія: Політика | Переглядів: 214 | Додав: sereda261096 | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Письменник Антон Санченко зібрав докупи й оригінально обіграв деякі пекучі виверти та вибрики творців українських політичних реалій і, демонструючи вагомий складник безглуздя в них, звів усе до показового абсурду (зі збереженням авторського стилю)

Отак воно і буває. Поки дружиш проти якогось чма, усі челавєки друзя, включаючи страусів. Ну бо дійсно ж усі розуміють, що так далі жить нізя. Але варто дружбі проти чма завершитися перемогою, і потрібні позитивні програми, ось тут і починається.

Один революціонер мріє про країну, в якій усі жертимуть шоколад, як не в себе, зубні лікарі його палко підтримують. Інший, щойно вийшовши з тюрми, хоче заборонити аборти, бо якщо будуть аборти, в його потомства шансів немає. А ми так за нього переживали. Мабуть, таки дарма випустили.

Третя хоче заборонити тютюн скрізь, відкіля курців ще не ганяють, як безпритульних псів. Четверта – скасувати спрощену систему оподаткування, бо непорядок, простота гірше злодійства, всі ж знають. П'ятий хоче бути круче Азаріва, взагалі болт зі пробором класти на мовні вимоги до держслужбовців, і щоб рюкзаки шити Нацгвардії на домашній машинці «Зінґер», він за це, виявляється скакав на Майдані в дві зміни із Парубієм. І щоб злочинців оголошувати одразу через фейсбук, йому Цукерторт спеціальну фічу поставив для пошуку злочинців через фейсбучний профіль.

Шостий – щоб у Києві взагалі нічого не будували, навіть на вигонах для кіз, бо недарма ж вулиця назива ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 231 | Додав: sereda261096 | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Якщо нардепи ВР не приймуть необхідні рішення до кінця червня, то 1,5 млрд доларів Україна не отримає.

Про це повідомив директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Чімяо Фан.

Світовий банк вимагає ухвалити закони щодо заборони на встановлення тарифів нижче собівартості, а також пришвидшити і модернізувати процедуру виведення з ринку неплатоспроможних банків і посилення відповідальності їхніх керівників.
"Подальші затримки в затвердженні цих двох законів поставить під ризик отримання близько 1,5 мільярда доларів фінансування з боку Світового банку та інших партнерів з розвитку", – повідомив Фан.

Відзначимо, що на даний момент ці закони прийняті лише в першому читанні, 18 червня

Джерело : http://businessua.com/
Категорія: Економіка | Переглядів: 185 | Додав: julia--1999 | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Міністр спорту Росії Віталій Мутко розповів про користь ЧС-2018.


"Підготовка до чемпіонату світу - це поштовх для розвитку країни. І в складній економічній ситуації програма підготовки до турніру є певним елементом антикризового плану. Завдяки імпортозаміщення при будівництві стадіонів використовуються матеріали, вироблені на наших заводах.

З'являються робочі місця, з'являються замовлення у підприємств. Метал, бетон для арен - все це, в основному, робиться на наших заводах, руками наших робітників.

Якщо хтось говорить про колосальні витрати, то це смішно. Тим більше, що будується не тільки спортивна інфраструктура, а й транспортні, інфраструктурні об'єкти. Програма спрямована на розвиток всієї країни. Транспортні розв'язки, метро - це хіба чемпіонат світу з футболу?? Ні.

А новий аеропорт у Ростові-на-Дону, який будується з нуля? Так, ми говоримо, що це програма підготовки до чемпіонату світу, але розуміємо, що завдяки їй буде розвиватися вся країна
", - сказав Мутко.

Джерело: ТАСС: Спорт
Категорія: Спорт | Переглядів: 196 | Додав: Panda_killer | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Дочірня компанія належить президенту України Петру Порошенко корпорації «Рошен» - Roshen Європа - зареєструвалася в Польщі. Про це повідомляє місцеве видання Puls Biznesu.

Кілька тижнів тому компанія почала пошук працівників, у тому числі фахівця з обслуговування клієнтів, регіонального менеджера з продажу, торгового представника, а також бухгалтера-аналітика, пише NewsOboz.org з посиланням на Вести.

«Протягом 5 років ми хочемо стати одним з 5 лідерів польського ринку. МИ уважно стежимо за роботою Wawel Wedel, Colian i Mieszko», - повідомив керівник відділу Roshen Європа в Польщі Артур Мартинюк.

У той же час, за словами директора з маркетингу та продажу компанії Lotte Wedel в Польщі Мацея Германа, вихід на польський кондитерський ринок з маркою, яку споживачі практично не знають є досить дорогим процесом, що вимагає багато часу.

«Польща - це конкурентний ринок з сильними національними та міжнародними марками. Багато чого буде залежати від рівня фінансових інвестицій та портфеля продуктів ", - зазначив він.
Джерело: NewsOboz
Категорія: Економіка | Переглядів: 221 | Додав: Panda_killer | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Депутати пропонують внести зміни до законодавства, згідно з якими Президент має призначати головою Київської міської державної адміністрації особу, що обрана мером столиці. Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді депутати від «УДАРу» Сергій Алєксєєв, Валерій Іщенко та інші народні депутати. ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 222 | Додав: Panda_killer | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Екс-президент України Віктор Янукович може довести свою невинність у суді.

З такою пропозицією виступив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків, говориться в повідомленні АПУ в мікроблозі Twitter. ... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 209 | Додав: Panda_killer | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Колишній президент Грузії, а нині губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі заявив, що приїхав до Одеси, щоб запобігти війні.
... Читати далі »
Категорія: Політика | Переглядів: 250 | Додав: Panda_killer | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

Тіло вижницького бійця Івана Дяконюка доправлять літаком в аеропорт Чернівців. Літак прилетить о 15.00. Про це журналісту сайту 0372.ua повідомив заступник голови Чернівецької обласної державної адміністрації Руслан Сенчук.

Іван Дяконюк загинув на Сході України ще в минулому році. Сьогодні нарешті його тіло привезуть на рідну землю.

За попередньою інформацією, буковинського героя проведуть в останню путь завтра, 25 червня 2015 року, на Вижниччині.
Категорія: АТО | Переглядів: 241 | Додав: julia--1999 | Дата: 24.06.2015 | Коментарі (0)

США перекинуть у Східну Європу 250 танків, а також самохідні гаубиці і бойові машини Bradley. Про це повідомив у вівторок глава Пентагону Ештон Картер, передає Reuters. Техніка буде розміщуватися в Естонії, Литві, Латвії, Болгарії, Румунії та Польщі. "Ми тимчасово розмістимо техніку і супутнє обладнання однієї бронетанкової бригади в країнах Центральної та Східної Європи", - заявив Картер.

Кількість техніки, яка буде розміщена в кожній країні, буде відповідати роті (150 солдатів) або батальйону (750 солдатів). Перекидання техніки пов'язане з агресією Росії щодо України і побоюваннями, що її подальшими жертвами можуть стати інші країни Східної Європи. Як повідомлялося раніше, Україна і НАТО готують безпрецедентний проект з протидії російській пропаганді. Документ має бути підписано найближчим часом.

Джерело: TSN
Категорія: Політика | Переглядів: 171 | Додав: vitia_shmatko15 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Керівник Луганщини Геннадій Москаль виклав у мережу своє фото з кочергою, підписавши, що це тепер символ його нової партії "Українська кочерга".

Керівник Луганської військово-цивільної адміністрації навіть оголосив конкурс за найкращий слоган для партії.

"Переможці отримають заохочувальні призи з передової. Робочий варіант слогану – "українські кочергівці – круті хлопи, а не вівці!"
— зазначив Москаль.
Як відомо, атрибутом Радикальної партії Олега Ляшка є вила. Під час виборчої кампанії лідер партії усюди ходив із ними.

Джерело : 5 канал
Категорія: Політика | Переглядів: 209 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Через отриману травму Франк Рібері може закінчити кар'єру в 32 роки.
Як повідомляє L'Equipe, 32-річний Рібері може рано піти з великого футболу через проблеми з травмами.
Відомо, що Рібері пропустить старт сезону, а останній матч за Баварію провів ще 11 березня, після чого на поле так і не з'являвся. В цілому за останній календарний рік Рібері 7 місяців провів у лазареті.
Баварія вже зайнялася пошуком заміни для одного зі своїх лідерів. Серед претендентів на перехід у німецький клуб є і півзахисник Шахтаря.

Джерело: korrespondent.net
Категорія: Спорт | Переглядів: 244 | Додав: Mr-Jack | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Десятиметровий Прапор Єдності, на якому ставлять свої підписи волонтери та благодійники з кожного регіону України, дістався Полтави. 23 червня в Корпусному парку зібралися усі ті, хто нині допомагає українській армії або просто переймається ситуацією, що склалася в нашій країні.

Разом вони, тримаючись за руки, утворили Живий Волонтерський Ланцюг Єдності. Цей ланцюг мав на меті продемонструвати українським воїнам, що у них є надійний тил.

Після цього усі бажаючи мали змогу розписатися на прапорі, який розгорнули поблизу монументу Слави.

За словами організаторів, дана акція є ініціативою самих волонтерів і не носить політичного характеру.

Для учасників акції волонтери організували польову кухню: усіх охочих годували смачною кашею та поїли чаєм просто з казанів. На заході лунали українські патріотичні пісні, діти розмальовували фарбами гільзи від крупнокаліберної зброї, відомий карикатурист Михайло Шлафер створював шаржі на присутніх, а волонтери збирали кошти на допомогу українським військовим.

Координаторами події в Полтаві стали невтомні та самовіддані волонтерки: Вікторія Мірошніченко, Вікторія Лоза, Тетяна Рожкова та інші небайдужі.

До Полтави прапор прибув із Маріуполя, надалі він попрямує до Кременчука, де на ньому поставлять свої підписи місцеві благодійники. Прапор, що мандрує усією країною, має завершити свій шлях у Києві в День незалежності України.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 231 | Додав: julia--1999 | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

У Генштабі повідомили статистичні дані, які свідчать про зменшення кількості охочих добровільно записатися до лав Збройних сил України

"Під час четвертої хвилі мобілізації кожен восьмий, хто прийшов до військкомату, – добровольці. Під час п'ятої - кожен 12-й – доброволець. Яка тенденція буде під час шостої хвилі, побачимо. Я нагадаю, що протягом 60 днів триватиме шоста хвиля мобілізації", - сказав він.
Категорія: Суспільство | Переглядів: 208 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)

Державні шахти України потребують 1,1 млрд грн інвестицій для виведення їх на беззбиткову роботу протягом півроку.



Про це на прес-конференції у Києві заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Близько 1,1 млрд грн необхідно, щоб 22 шахти довести до стану, при якому вони можуть стати беззбитковими», - сказав він.

Міністр зазначив, що кошти потрібні на закупівлю нового обладнання та розробку нових лав.

У той же час, за словами Демчишина, уряд поки не затвердив цей обсяг інвестицій.

Як повідомляв УНІАН, у 2015 році Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує закрити 11 з 35 державних шахт, на що має намір витратити 2,57 млрд грн.
Категорія: Економіка | Переглядів: 248 | Додав: FOREST | Дата: 23.06.2015 | Коментарі (0)