MENU
Головна » 2015 » Липень » 5 » У Греції почався референдум за вимогами кредиторів
13:04
У Греції почався референдум за вимогами кредиторів

Як передає Deutsche Welle, сьогодні у Греції, об 7 годині ранку за місцевим часом розпочався референдум щодо вимог міжнародних кредиторів.

На референдумі з фінансової політики грекам слід вирішити, чи слід уряду Греції прийняти фіскальні заходи, котрі  запропонували ЄС, МВФ й Європейський Центральний банк або ж ні.

Голосування на референдумі в Греції почалося о 7:00. Абсолютно усі дільниці для голосування закриються сьогодні об 19:00 за грецьким часом (такий ж як і у Києві), а приблизні результати очікують вже близько 9 години вечора того ж дня.

На сьогоднішньому референдумі в Греції, висловити свою думку мають право приблизно 10 мільйонів громадян.

Опираючись на опитування, проведені за декілька днів до референдуму, його підсумок передбачити досить складно. Згідно з даними дослідницького інституту Greek Publik Opinion, підтримати вимоги кредиторів готові близько 44% респондентів, а проти них - 43%. Опитування інституту Alco виявив досить схожі результати: 45% інформаторів - за прийняття пропозицій, 44% - проти.

Багато думок економістів перед референдумом було схожих, але вони все ж таки розділилися. Більшість хто вважає, що голос за "Ні" дозволить Греції продовжити свій нелегкий розвиток. Незважаючи на проблеми, які це принесе "Ні", вони вважають, що продовження проходження вимогам кредиторів ще гірше. Інші ж експерти дотримуються абсолютно зворотної точки зору.

 

Категорія: Політика | Переглядів: 181 | Додав: Panda_killer
Всього коментарів: 0
avatar